Mamma soitti minulle ennen syntymäpäivääni joulukuun alussa ja kysyi, että "Benetton vai Peter Hahn?".  Aiempien keskustelujemme vuoksi tiesin heti mitä kysymys koski, uutta kashmirneuletta. Koska en ollut ihan suunnattoman tyytyväinen edellisen Benettonilta hankitun kashmirpuseroni laatuun valitsin jälkimmäisen. Ja niinpä mamma postitti minulle ihanan vaalean harmaan neuleen, jonka kuva vilahti tässä postauksessa. Käydessäni joululomalla kotona paljastui äidin kätköistä sitten myös hänen alennuksesta hankkimansa Benettonin neule ja jotenkin siinä kävi niin, että sekin lähti minun mukaani.

1263055940_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oikeasti tuo neule oli auki aina alaresoriin saakka, mutta tällaiselle ryntäilevälle (mahtava erään lukijan käyttämä termi kuvailemaan etuvetoista puskuri-pirkkoa) ihmiselle sellainen ei oikein istu puseron valahdellessa ikävästi tissien yli kainaloihin. Äidillä on itsellään tuo sama neule mustana ja hän oli ratkaissut ongelman tuolla kuvassa näkyvällä tavalla ja havainnut sen hyväksi. Mamma siis asensi sievät helmiäsinapit minunkin neuleseeni tekemään kaula-aukosta maltillisemman. Nappeja ei ommeltu, vaan ne kiinnitettiin organzanauhalla solmien. Kropalleni täysin vääränmallisesta neuleesta loistavaksi istuvaksi yksilöksi siis todella pienellä ja yksinkertaisella tuunauksella. Onneks mun mamma on tällaisissa asioissa itseäni huomattavasti etevämpi.

Sain kotoa mukaani myös yhden astetta ohuemman kitin värisen kashmirneuleen. Resoreilla varustettu o-aukkoinen malli ei oikein tunnu omalta päiväkäyttöön, joten ihanan tuntuinen neule pääsi välittömästi yökäyttöön. Olen tainnut asiasta jo aiemminkin mainita, mutta mä tosiaan usein talvella nukun vanhoissa kashmirneuleissani etenkin, jos elävä miespatterini ei ole paikalla.

Käytän neuleitani ympäri vuoden, mutta varsinkin nyt pakkasilla ne ovat olleen kultaakin kalliimpia. Kashmirit ovat niin ihanan ohuita, että niitä voi huoletta kiskoa pari kappaletta päällekkäin takin alle ilman, että tulee mahdoton michelinukko-olo. Suosittelen todella lämpimästi!

Hyviä klassisia perusmalleja löytyy esim. jo mainitsemaltani Peter Hahnilta. Kotimaista tarjontaa edustaa puolestaan Arelalizza jonka yksinkertaisesta talvimallistosta kelputtaisin itselleni parikin ihanaa asiaa. Benettonilla on myös perusmalleja tarjolla lähes joka talvi, mutta oman kokemuksen mukaan laatu on vuosien varrella hieman vaihdellut eivätkä kaikki heidän kashmirinsa ole olleet kestävyydeltään parhaimmasta päästä, kun taas välillä on löytynyt todellisia helmiä. Meneillään olevat alennusmyynnit kannattaakin käyttää hyödyksi ja kuikuilla pitkäikäisten ja ihanien kashmirneuleiden perään.

Sitten vielä ilmoitusasiaa! Huomenna yritellään sitä Indiedays siirtoa jälleen uudelleen, joten postaamaan pääsee seuraavan kerran vasta maanantaina (ja menojeni vuoksi en kirjoittele varmaan silloinkaan). Pidetään peukut pystyssä, että tällä kertaa menee kaikki niin kuin pitääkin ja tapaamme ensi viikolla uudessa osoitteessa. Jos joltain nyt on tämä Indiedays-asia mennyt ohi, niin lisätietoa asiasta näissä postauksissa.

Kommentit eivät tosiaankaan valitettavasti siirry uuteen blogiin, joten kaikki kysymykset kannattaa tämän lauantain jälkeen malttaa uuteen blogiin asti, jossa pystyn niihin sitten taas vastaamaankin.