Lomailu on ihanaa! Onneksi on vielä toinen viikko tätä luksusta jäljellä. Rankan juhannusjuhlinna jälkeen piipahdettiin pari päivää Tallinnassa ja tänään saavuin parin mutkan kautta vihdoin isin ja äidin hoiviin tänne vaaramaisemien keskelle. Matka kohti pohjoista alkoi jo perjantaina, mutta ensimmäinen juottopiste löytyi Jyväskylästä, jossa vietin yöni MouMoun majatalossa. Iltaan kuului mm. mansikkamargaritoja, huonoa läppää sekä täsmäshoppailua. Pikashoppailukierroksen ostoslistalla oli minulle pinkit matalat kengät seuraavan päivän hääkuvauskeikalle sekä pikarusketus kintuilleni + tissipiparit MouMoulle. Kaikki listan kampeet saatiin hommattua tunnissa vaikka listalta hieman rönsyiltiinkin.

1246221719_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hame ja toppi/H&M, neuletakki/KappAhl, kengät/Bianco, laukku/Asos, kaulakoru/Stradivarius, Tallinna.

Illalla käytiin istuskelemassa baarissa, jossa tunsin itseni todella vanhaksi katsellessani teinipoikien tanssivan Cheekin tahtiin lipat vinossa. Kasvaako niistäkin lökäpöksyistä joskus vakavasti otettavia miehiä? Tämä mummo oli liikenteessä yllä näkyvässä kesäisen vaaleassa kokonaisuudessa.

Tuo pienillä "niiteillä" koristeltu hamonen oli se ostosreissun rönsyily-hankinta. Kahden kympin hintainen trikoopala huusi nimeäni eikä suostunut jäämään enää kauppaan. (Pistän huomenna toisen asukuvan jossa koristelut nkyvät paremmin.) Kaulassa roikkui toinen uusi hankinta, eli Tallinnan Stradivariuksesta löytynyt upea ketju-pallo-röykkiö. Kasa kustansi n. 20 €, joka on omalla mittapuullani melko paljon rihkamakorusta, mutta tuota Asoksen laukun kanssa loistavasti yhteensopivaa kasaa ei voinut ohittaa. Etenkään siinä vaiheessa, kun reissun toisena päivänä en ollut löytänyt vielä mitään ostettavaa yhtä toista kaulakorua lukuunottamatta ja olin kuitenkin säästellyt kirppisrahojani ihan tuota shoppausreissua ajatellen. Koitan laittaa kaikki mun vähäiset Tallinna ostokset esittelyyn mahd pian.

Tuossa ylläolevassa asussa on muuten taas kerran sama vika kuin pukeutumisessani usein, eli se on jo niin matchy matchy, että ärsyttää itseäkin. Hameen niitit, laukun niitit ja vielä kaulakorun harjtut pallot, kaikki sointuvat niin tylsän somasti toisiinsa, että melkein yököttää. Miten mä pääsisin hieman irti tuosta ainaisen symmetrian ja turhanpäiväisen sopusoinnun suosta? Mä tahtoisin oppia edes hieman löysäämään tuosta 'asusteiden on aina sovittava täydellisesti toisiinsa' friikkeydestäni. Siis joo, toki on niitä päiviä kun mikän ei sovi minkään kanssa, mut ne onkin sit ihan eri juttu. Tarkoitan nyt niitä kertoja kun ns. pukeutuu oikeasti, niin mitä jos joskus onnistuisi jättämään tuosta mantrasta pois sanan 'täydellisesti'. Riittäis, et asusteet sopii toisiinsa, mut ei tarviis olla tollasta tylsän 'täydellistä'. Tai ehkä sellanen rönsyily ei sit vaan oo mua varten, mut on ehkä luotu monokromaattiseksi tylsimykseksi.

1246222270_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ilta MouMoun seurassa oli varsin naurun täyteinen. Ollaan jostain syystä sellainen parivaljakko, että toistemme seura kiihdyttää molempien huonon huumorin tuotantoa. Ei ehkä kenenkään muun seurassa naurattaisi hepuliin asti se, että jonkin liikkeen nimi on Posliini-Pirtti. Mutta tässä seurassa noinkin onnettomat ärsykkeet saavat vatsalihakset kramppaamaan ja veden lentämään silmistä. :D

1246221981_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kotimatka baarista oli helteen turvottamien jalkojen ja korkkareiden huonon yhteisvaikutuksen vuoksi kivulias ja käynti näytti varmasti kaikelta muulta kuin sulavan naiselliselta. Tuskaa lievittämään napattiin perinteiset kuumat koirat, jonka kanssa ainakin allekirjottanut onnistui sohlaamaan itsensä ihan sinappiin. Kuvassa pilkistää myös upea ketjurannekoru, jonka sain ystävältäni Eevalta kyseisellä baarireissulla. Tyttö kaivoi korun laukustaan, kiinnitti sen minun ranteeseen ja totesi sen sopivan minun tyyliini kuin nyrkki silmään ja lahjoitti sen minulle. Ihanuus. Mitä kivuliaisiin askeliin vielä tulee, niin nuo sandalit olivat porautuneet jalkapöytiini siihen malliin, että en ihan oikeasti meinannut saada vehkeitä irti kintuistani illan päätteeksi. Irroitusoperaatio oli melko kivulias, mutta kuin ihmeen kaupalla yhtään ainutta rakkoa eivät kengät olleet jalkoihini hinkanneet. Voisiko joku keksiä kengät, jotka reagoisivat lämpöön samalla tavalla kuin jalatkin ja laajenisivat jalkojen kulloisiinkin mittoihin? Olisivat enemmän kuin kätevät.

Koneella odottaa valmiina jo muitakin kuluneen viikon asukuvia, joten ainakin niitä luvassa tässä lähipäivinä. Samoin Tallinnan pienet hankinnat sietävät tulla esitellyiksi. Kuukausikäräjiä joudun siirtämään kotiin paluuseen saakka, jotta olen samalla paikkakunnalla kaikkien kuukauden aikana hankittujen kamppeiden kanssa. Eli Tuhlauksen kesäkuun tuhlailut luvassa vasta siis reilun viikon päästä.