Kierreltiin tänään miehekkeen kanssa lähes kaikki tämän kuapungin polkupyöriä tarjoavat putiikit tullaksemme siihen tulokseen, että tilasin pyörän Hobby Hallista. Edellinen sykkeli lähti pitkäkyntisten matkaan tuossa lopputalvesta ja sain vakuutuksien ansiosta n. 280 € takaisin, koska vehje oli vasta 3 v vanha. Tuo vakuutuksesta kotiutunut summa oli siis ehdoton hintakatto uuden pyörän hankinnassa, sillä rahatilanne ei todellakaan suosi tällä hetkellä kummoisia lisämenoja. Ihastuin kaikista tulisimmin sellaiseen vaaleanpuaniseen cruiser-malliseen kolmivaihteiseen söpöläiseen, jonka kanssa olisimme olleet tosi kuuma pari, mutta pyöräkauppiaan reilusta alennuksesta huolimatta sille olisi jäänyt hintaa neljä hunttia. Jouduin siis sen kohdalla tyytymään pelkkään silittelyyn ja koeajoon.


1242658168_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Väri jäi kuitenkin kummittelemaan sen verran vahvana tuonne pääkoppaan, että päädyin tilaamaan jo viime viikolla Hobby Hallista bongaamani basic menopelin, joka toimituskuluineen mahtui juurikin budjettiin. Tuossa Raleigh-merkkisessä karkissa on kaikki se mitä hankinnaltani toivoin: jalkajarrut, kolme vaihdetta, etukori ja nätti ulkomuoto. Nyt vaan toivotaan, että se ehtisi saapua jo tällä viikolla, jotta pääsisin pian huristelemaan kaunokaisella työmatkani.

Olen menettänyt jo kaksi viimeisintä pyörääni varkaille, joten tähän taidan vihdoin älytä hankkia vielä ylimääräisen vaijerilukon, jotta saan sen kiinnitettyä pyörätelineeseen. Viimeisen pyöräni oli sellainen hätäpäissään ostettu tyhmä ja tylsä ja ehkä hieman itselleni liian pieni Nopsa, jonka perään en jäänyt itkemään etenkään, kun niillä vakuutusrahoilla nyt sai sopivasti hankittua tuon kivemman, mutta sitä aikaisemman maastopyörän kohtalo kaiversi mieltäni pitkään. Toivottavasti minulla ja karkilla tulee kuitenkin olemaan pitkä ja onnellinen taival yhdessä. Minä lupaan varjella sitä paremmin kuin edellistä, jotta vorot eivät pääsisi meitä erottamaan.

Ja sit asiasta kukkaruukkuun. Mun Asos tilaus saapui tänään ja olin erittäin tyytyväinen siihen niittilaukkuun ja myös harmaa farkkuhame oli juurikin sopiva ja kivan tuntoinen päällä. Mutta.. se hame koki karmean kohtalon jo iltapäivällä, kun takasaumassa ollut halkio päätti jossain pyörätestailemisen tuoksinassa alkaa n. 10 cm pidemmäksi ja paljastavammaksi halkioksi. Voi tylsyys. Eihän siinä, nyt mitään sen ihmeempää kuin ommella se takas kiinni, mutta arvatkaa vaan kauanko siinä menee enne kuin toimeennun ottamaan ompelukoneen esille ja saan itseäni niskasta kiinni kyseistä toimenpidettä suorittamaan. Ja minä kun niin olisin halunnut heti pitää uutta hamostani monta päivää putkeen. :P