Tämän päivän vaatetus lähti täysin siitä, että päälle oli saatava keskiviikkona JC:stä ostamani Replayn t-paita. Rokkihenkisellä printillä varustettu valmiiksi kauhtuneen tuntuinen miesten teeppari oli -70% alennuksessa, ja se tuntui niin unelmalta päällä, etten voinut vastustaa sen kutsua. Hintaa paidalle jäi n. 18 €. Olinkin jo ostohetkellä nähnyt mielessäni paidan kera tiukkojen pöksyjen ja minkäs muun kuin rakkausrotsin. Väriä synkkyyteen toi kirppislöytöjen aatelistoon kuuluva punainen nahkalaukku. Tuo veskahan maksoi aikoinaan 2 €, ja on ollut ihan parhautta ja juuri sitä mitä olin etsinyt. Kerran sitä on korjattu vitosen edestä suutarilla toisen sangan irrottua, mutta halpa se on siitä huolimatta. Rokkihenkeen ei olisi sopinut mitkään muut korvakorut kuin musta kitarat.


1242419091_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

  • farkkuleggarit/Vila
  • t-paita/Replay, JC
  • nahkatakki/Saki
  • ballerinat/Björn Borg
  • laukku/kirppis
  • kitarakorvikset/Koruharakka

Sitten pari niistä eilen lupaamistani tämän viikon kirppislöydöistä. Alla oleva jakku kiinnitti huomioni Kontissa ihanan pitsimateriaalinsa vuoksi ja sen mummoviboista huolimatta raahasin sen sovituskoppiin. Hintalapussa luki oikein, että "juhlajakku" ja näin jo sieluni silmin sen jonkun itseäni huomattavasti vanhemman mamman päällä kera ei minkään pituisen mekon (siis se sellanen puoleen sääreen) kaverin kuuskymppisillä, tai kenties jonkun hautajaisissa. Siirsin kuitenkin rohkeasti  mielikuvat syrjään ja vaatteen istuessa itselleni loistavasti aloin hahmottelemaan sille hieman nuorekkaampia ja rokimpia käyttötapoja. Loppujen lopuksi kevyet olkatoppaukset kääntyivätkin jo plussamerkkisiksi eikä edes kahdeksan euron hinta enää hirvittänyt ja lähdimme kotiin yhdessä.


1242419051_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jakku on ihan huippukunnossa, ellei jopa käyttämätön ja siinä on kauniit satiininauhakanttaukset helmassa ja hihansuissa. Se tuo hieman mieleen yhden äitini 70-luvun pitsipuseron, jota lapsena himoitsin, ehkä se selittää ensi-ihastusesn. Ajattelin käyttää sitä farkkujen/farkkuleggareiden ja printtipaitojen kera ja rutata hihat rennosti lyhyemmiksi. (Hihat on nimittäin ihan täyspitkät ja se, jos mikä on omiaan tuomaan sitä ei-toivottua mummofiilistä.) Tukka pystyyn tarpeellisen rokkifiiliksen luomiseksi ja silmiin tarpeeksi mustaa kajalia, niin  eiköhän se sulaudu päälleni hienosti. Pyörittyäni pitsikasa päälläni tänään kotona olenkin jo ihan rakastunut siihen ja olen sitä mieltä, että se on loistava lisä mustien jakkujeni joukkoon. Meillä tulee varmasti olemaan mahtavaa yhdessä. Kaikki ei tosiaan ole sitä miltä ensi silmäyksellä näyttää.

Toinen huippulöytö Kontista ei pääse vielä esittelyyn päälläni, vaan saatte tyytyä pieneen kurkistukseen. Ihastelin viime viikolla  kovasti Suen esittelemää perintö James-farkkurotsia ja mietin, että mistä itse löytäisin oikean värisen ja kokoisen rotsin ilman, että siitä pitäisi maksaa itsensä kipeäksi. Ja katsokaa mitä eteeni ilmestyi!

1242419041_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jipii!!! wohoo!!! Olen tottunut siihen, että kaikki vastaan tulevat farkkutakit (etenkin kirpparilla) on joko tuhat numeroa liian pieniä tai sitten ne on niitä ysäri-säkkejä, enkä siksi edes uskaltanut haaveilla tuon olevan kokoani ,kun sen rekistä bongasin. Tykkäsin kovasti väristä, joka ei ole liian tumma eikä liian vaalea, vaan just hyvä farkku. Katsoin kokolappua ja nähtyäni kirjaimet XL kiikutin takin kiireesti sovituskoppiin. Ja kuinka ollakkaan, se oli just hyvä! Ehkä ihan inan vois olla pienempikin, koska farkkurotsit saa mielellään olla hieman kittanoita, mutta hyvä kuitenkin. Tiedän, että farkkutakki ei enää mitenkään kipua kohdallani sellaiseen suosioon kuin vielä muutamia vuosia sitten, mutta olen silti sitä mieltä, että sellainen on hyvä omistaa ja 5,40 € on todellakin sellainen hinta, jolla takin lunasti ilomielin. Tuokin oli ihan todella hyväkuntoinen, ellei jopa liiankin. Täytyy koittaa saada kulumaan ja pehmenemään nopeasti.

Kolmas löytöni oli 4,50 € maksanut hieman polvien alapuolella ulottuva a-linjainen nahkahame. Sellaisenaan siitä ei ole minulle iloa, mutta ajattelin, että josko sen kiikuttaisi ompelijalle muokattavaksi, sillä siitä saisi loistavan korkeavyötäröisen kotelohameen. Viime syksynä Lindexistä hankkimani nahkamini on jotenkin pöljän mallinen, joten tuosta halvasta nahkasta voisi kenties saada itseäni enemmän miellyttävän ja minin vois sit laittaa kiertoon. Katsotaan milloin saan aikaiseksi..

Ai että tulikin hyvä mieli, kun teki pitkästä aikaa noin kivoja kirppislöytöjä. Huomenna suunnataankin sitten Helsinkiin kaverien ysäribileisiin (jonne löytyi myös aika helmi bleiseri kirpparilta, mut siitä kuvaa myöhemmin) ja ajattelin, et jos vaan sunnuntaiaamuna kunto antaa myöden, niin vois lähtee aarejahtiin esim. Valtteriin. Tai onkos hietsun sunnuntaikirppikset jo käynnistyneet? Kuka tietää, kertokoon minulle! Entä onko vapaaehtoista kirppisseuraa, maalaistolloa opastamaan? :D

Ja mä haluisin ehdottomasti kuulla teidän mielipiteitä etenkin tosta mummopitsistä! Olenko mä ihan järkeni menettänyt yksilö vai pystyttekö yhtymään ajatuksiini sen käyttökelpoisuudesta?