Viime aikoina blogeja lueskellessa on alkanut tuntua, ettei ole muotibloggaaja laisinkaan, jos ei tuunaa jotakin vaatetta, laukkua taikka kenkiä niiteillä. Ja tokihan minunkin oli nyt kannettava korteni tähän askartelukekoon.

1243281576_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muistatte varmaan muutamaa postausta aiemmin kuolaamani niittikorkkarit. Vaikka kuinka ne minua edelleen himottavatkin, olen kehnon rahatilanteen vuoksi joutunut hillitsemään itseni ja jättämään ne toisten ostettavaksi. Jotain piti kuitenkin keksiä niittikenkien kaipuuta helpottamaan, joten askartelin hieman ensiapua.

Niitit ovat kotoisin kirpparilta eurolla ostamastani rumasta pinkistä vyöstä ja kengät ovat talvella Asokselta tilaamani nahkaiset tappogladiaattorit. Kenkäihanuudet ovat valitettavasti jääneet lähe skäyttämättöminä hyllyyn, sillä ne ovat aina jalkaan vetäessä tuntuneet jotenkin liian mustilta ja raskailta. Nyt onkin siis hyvä paikka testata, saavatko korot enemmän peliaikaa tuunauksen läpikäytyään.

1243281560_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kyseiset kengät sopivat askarteluprojektiini hyvin senkin vuoksi, että en joutunut tuhoamaan kenkiä tekemällä reikiä niittejä varten, vaan kiinnitin koristeet niin, että ne on mahdollista ottaa poiskin jälkiä jättämättä. Taiteilin niitit siis noihin etupaneeliin pujoteltujen nahkanauhojen ympärille, jolloin niitit eivät myöskään yllä etuosan läpi asti raapimaan ja kutittelemaan jalkapöytää. Aivan loisto ratkaisu siis. Toki tuo koristenauhoihin kiinnittäminen saneli tuunausta siinä määrin, että niittejä ei voinut laittaa muuten kuin tuollaiseen sotilaalliseen järjestykseen, mutta olen lopputulokseen hyvin tyytyväinen enkä lainkaan malttaisi odottaa kenkien ulkoiluttamista. Hieman näyttäis kuvissa nuo niitit olevan vinksallaan, mutta niitä saa onneksi aika helposti vielä suoristeltua ja viilailtua, joten kaipaavat vielä pientä hiomista.

Minkäslaisen arvion te annatte lopputulokselle? Ei ne yhtä sirot ja söpöt ole kuin ne himoitsemani kengät, mutta veikkaisin näiden nahkaisten itsetuunattujen olevan jonkin verran halpoja keinonahka versioita mukavammat.