Sain muutama vuosi sitten silmälasit hajataiton vuoksi ja käytinkin niitä kuuliaisesti yli vuoden ajan. Pikku hiljaa lasien käyttö kuitenkin alkoi hiipumaan, kun  asiaan oli jotenkin hankalaa motivoitua, kun en olemattomien vahvuuksien vuoksi huomannut juurikaan eroa siinä oliko minulla lasit päässä vai ei. Nyt tietokoneella työskentelyn vuoksi lasit voisivat taas olla fiksu juttu, koska hajataiton ongelmat korostuvat ainakin itsellä nimenomaan näytön ääressä. En kuitenkaan enää tiedä voisinko käyttää vanhoja lasejani, vai onko näköni huonontunut, joten pitäisi suunnistaa näöntarkastukseen.

Innostuin juttelemaan pitkät pätkät häämessuilla olleen optikon kanssa ja sovittelemaan hänen esittelemiään herkullisia kehyksiä. Minusta alkoi kovasti tuntumaan, että minä ehdottomasti tarvitsen uudet lasit ja nimenomaan jotkut karkkiväriset! Vai mitäs sanotte? Noiden kaksien kuvaamieni lisäksi minuun teki vaikutuksen myös muutamat tummanvioletit yksilöt.


Taidan suunnata heti huomenna varaamaan ajan näöntarkastukseen. Mikäli täti toteaa, että vanhat lasini ovat edelleen oikeanlaiset, lupaan ottaa ne käyttöön ainakin lukiessa ja tietokoneella työskennellessä. (Kuvata en osaa lasit päässä, kun tuntuu, että ne on tiellä etsimestä tiiraillessa, joten studioon rillit eivät kanssani pääsisi.)  Mikäli vanhat lasit ei enää passaa tarpeisiini, otan harkintaan uusien hankkimisen ja harkitsen vakavasti jotain väri-iloittelua. Silmälasit vaan on usein sen verran arvokas hankinta, että niiden kohdalla alkaa helposti araksi ja päätyy loppujen lopuksi johonkin vähemmän rohkeaan ja räväkkään malliin.

Alunperin menin kyllä optikkoliikkeen ständille sovittelemaan aurinkolaseja, sillä tulevaksi kesäksi on ihan pakko hankkia uudet. Vanhat kolme kesää palvelleet Versaceni ovat niin karmeilla naarmuilla, että hyvä kun enää läpi näkee. Optikkotäti kertoi valikoiman olevan parhaimmillan tuossa helmi-maaliskuun aikana, joten pitänee silloin mennä kyttäilemään. Haluan suurensuuret mustat aurinkolasit. Sellaiset, jotka peittävät puolennaamaa. Pienemmillä ei tämä tyttö pärjää. Budjetiksi olen laseille kaavaillut max. 200 €, mutta totta kai ne Diorin ihanat kärpäset, joihin tänään ihastuin maksoivat yli kolme sataa... Täytyy siis jatkaa etsintää.

Huomen aamuna tulee se Radio Suomen toimittaja sitten kylään. Hieman kyllä jännittää! Pitäkää peukkuja, ettei mulla mene kieli ihan solmuun. :D