Huomenna on sitten vuorossa ne häät. Ja kyllähän te lukijat vahvistitte sen asian, jonka itsekin jo sisimmässäni tiesin: ainoa oikea ratkaisu on kulta-pitsi-pukuni alkuperäisessä muodossaan. Bolerovirityksillä lyhkäinen kotelomekko voisi sopia joihinkin muun tyyppisiin kinkereihin, kuten vaikkapa pikkujouluihin, mutta häiden ollessa kyseessä mennään astetta hienostelevammin ja reittä peittäen. Nyt mulla on enää ongelma kengistä.. Mä ihan tosiaan luulin, että mä omistan tällä hetkellä  sopivat kengät jo lähes jokaiseen vaatteseeni, mutta kuinka ollakaan.. jotain puuttuu! Nimittäin vaaleat tyylikkäät juhlakengät. Kaamea puute, oisko pakko syöksyä shoppaamaan.. Painin tällä hetkellä äidin vanhojen slingbackien, mekkoa varten alunperin ostamieni ruskeiden avokkaiden ja yksien kermanväristen peep-toe korkkareiden välillä. Teen päätöksen sitten huomenna tulipalokiireessä.

Tempaisin tänään Lindexistä stay-uppeja ostaessani mukaan myös kolmen euron hintaisen vaalean kukan, jonka voi laittaa pinnillä tukkaan. (kiitos Alinea ideasta!) Toki aito kukka olisi kivempi, mutta mulla ei ole aikaa huomenna sellaista metsästää ja väsätä kuontalooni kiinnitettäväksi. Toivon kuitenkin tuon ostamani ruusun edes hieman pelastavan kamalaa ylikasvanutta ja haalistunutta karvakasaani viemällä kaiken päähäni kohdistuvan huomion. Mutta, vaikka kuinka olisi kiire, niin lupaan napata lopullisesta asusta sitten kuvan tänne näytille.

Olen muutes vakaasti päättänyt aloittaa elokuun kestävän shoppailulakon. Siitäkin huolimatta, että entinen pomoni kauhistui ajatusta siinä määrin, että epäili lakon vievän minulta hengen. Tuon lausahduksen takana oleva rouva ei ole itsekään mikään maailman huonoin shoppailemaan. Me muistetaan aina nähdessämme esitellä uudet laukut ja kengät ja sun muut toisillemme. Mutta se lakko siis. Heinäkuussa tuli tuhlattua alennusmyynteihin loppujen lopuksi melkoiset summat ja kuten kaikesta ylenpalttisesta nautintoaineiden käytöstä, shoppailustakin tulee krpaula. Etenkin kun vilkaisee pankkitiliä ja sen jälkeen laskupinoa. Niinpä lunastin tänään viimeisen vaatteen ennen yritystäni parantaa tapani muutamaksi viikoksi. Esittelen tämän viimeisen itselleni suoman ostoksen ja palaan tähän lakko-asiaan ja sen sääntöihin myöhemmin ihan erinäisessä postauksessa.

Eilen minä sen ihanuuden näin ja varasin samoin tein odottamaan tilin saapumista. Musta nahkahame Lindexistä! (Focus on fashionin Salla oli ehtinyt myös löytää saman hameen ja esitellä sen myös blogissaan.) Ihana paluu lukioaikojeni nahkavaate intooni. Muistan kuinka kymmenen vuotta sitten säästin hartaudella rahaa, jotta sain hankittua yli 600 mk maksaneet nahkahousut H&M:lta. Myös täällä blogissakin nähty yo-asuni oli myöskin kokonaisuudessaan mustaa nahkaa. Olisi siis ollut halvempaa laihduttaa siihen yo-hameeseeni, mutta kaupassa käynti sujui melkoisen paljon nopeammin ja iloisemmalla mielellä.

Ajattelin hametta lyhyytensä vuoksi lähinnä syyskäyttöön paksujen sukkahousujen ja saappaiden seuralaiseksi, mutta piti sitä heti ulkoiluttaa sen verran, että kävin baarissa pikaisesti moikkaamassa kaveriani, joka oli eilen palannut kuukauden mittaiselta Euroopan turneeltaan. Yritin välttää liikoja Veronica-viboja pitämällä yläosan astetta peittävämpänä (mukana oli kuvan kamppeiden lisäksi kaulaan solmittu iso dekolteen peittävä hapsuhuivi) ja pehmentämällä ilmettä hennoilla kullansävyisillä koruilla. Tukka-touhu kuitenkin lähti hameen rokkivibojen inspiroimana hieman lapasesta. ;)

1785870.jpg

  • nahkahame/Lindex (laitan tarkempaa kuvaa toiste, hameessa on nimittäin hienot vetskaritasku yksityiskohdat)
  • kengät/Bianco
  • neule/Esprit
  • clutch/Pieces

Vielä hieman lähikuvaa näteistä korviksistani sekä selvennystä tötterötukasta.

1785871.jpg

Olen tästä hamelöydöstä nyt ihan super innoissani. Odotan niin kovasti että pääsen ilmojen viilentyessä yhdistämään sen johonkin neuleeseen ja biker-saappaisiini! Olin ehtinyt etsiä nahkahametta eBaystä jo kuukausia, mutta aina oli joko koko väärä tai typerä myyjä ei suostunut postittamaan Suomeen. Mutta nyt minä sen sain, lähempää kuin olisin arvannutkaan! Kallishan se oli (49,95 €) minun kukkarolleni, mutta tällaisen ihanuuden löytämisen jälkeen voikin melko hyvillä mielin aloittaa shoppailulakon.

Mitä muuten luulette, voisiko neljän viikon ostoslakko onnistua minulta? Entäpä mitä mieltä nahkahameista, kuuluuko sinun ostoslistallesi?