Mä joudun tekemään tunnustuksen. Se mun elokuun mittainen shoppailulakko... se on hieman ratkeillut. Mutta on siinä yksi hyväkin puoli, ostokseni ovat kaikki olleet muuta kuin mustaa!

1855540.jpg

  • Pinkki clutch on jotain mitä olen metsästänyt jo hetken aikaa. Kuvassa oleva uudenveroinen kaunotar kätkee sisäänsä peilin. Kassi löytyi Huuto.netistä ja kustansi postikuluineen 6,50 €.
  • Myös keltaiset korkkarit olivat etsinnässä jo koko kesän. Omistan yhdet (tai oikeastaan kahdet, mut toiset on jo kirpparipinossa) jo ennestään, mutta ne on sellaiset todella terävä- ja pitkäkärkiset usemman vuoden takaista mallia olevat, eivätkä tunnu istuvan tämän hetkiseen tyyliin, eli odottavat kaapissa uutta tulemista. Nuo kiiltävät otukset löytyi sitten Seppälästä 80% alennuksesta ja hintaa jäi kymppi. Paksu ja tukeva korko tekee niistä mukavat jalkaan, mutta pieni miinus on tuo T-remmi-touhu. Plussia oli kuitenkin kokonaisuudessa enemmän, joten saivat kodin luotani.
  • Olen jo aiemmin maininnut garderoobini kaipaavan jotakin violettia, joten hankin sitä henkkamaukasta 2,90 e maksaneen rannerenkaan muodossa. 
Olen siis kamala päätökseni pyörtänyt ja syntiin langennut pahapaha materian lumoama naikkonen ja saan kärsiä teoistani seuraavassa elämässäni. Ääh.. en ees oo, aika hyvinhän tää kuukausi on loppujen lopuksi mennyt. Olen monta kertaa pystynyt perustelemaan itselleni miksi jonkun hankkimatta jättäminen on järkevämpää kuin sen hankkiminen. Toki voidaan esittää kysymys, että olisinko tarvinnut noita esittelemiäni juttujakaan, mutta sen kysymyksen voisi esittää ihan jokaisen ihmisen jokaikisestä hankinnasta lukuunottamatta tarpeellisen kalorimäärän täyttävistä ruokaostoksista. Eli, en tästedeskään yritä mitään shoppailusta totaalikieltäytymistä, mutta on mulla joitakin asioita, joihin yritän kiinnittää huomiota.
  • Koitan entistä tarkemmin välttää typeriä tekokuituneuleita. Ja muutenkin lupaan itselleni kiinnittäväni enemmän huomiota vaatteiden materiaaleihin. Enemmän silkkiä, mohairia, puuvillaa, nahkaa jne.. ja vähemmän akryyliä ja polyesteriä!
  • Kenkiä tai laukkuja himoitessani voin yrittää miettiä olisiko haluamillani yksilöillä mahdollisuuksia kivuta omistamieni kenkien top 10-listalle. Jos ei, ne on luultavasti turha ostos. (nyt tarvii vaan ensin laatia se top 10!) Mut ajatus on se, että jos omistan hurjan monet ihanammat kuin ne joita katselen, niin miksi hankkia niitä.
  • Yritän olla ostamatta mitään vaatetta, kenkiä, laukkua tai meikkejä ensi näkemältä. Eli himoitsemaansa vaatetta täytyy käydä kyyläämäässä ja sovittamassa usemapi kerta, ja jos se ei mitenkään unohdu mielestä monenkaan nukutun yön jälkeen, niin sitten sen hankkimista saa harkita.
  • Vähennän tyhjänpäiväistä kaupungilla pyöriskelyä. Kauppoihin mennään vain, jos sinne on oikeasti asiaa.
Pääsisköhän noilla alkuun shoppailukäyttäytymisensä järkevöittämisessä?