Viime lauantai taisi kyllä fiiliksensä puolesta olla kesäni tähän astinen kohokohta. Muutaman hääkuvauksen töissä hoideltuani kiidettiin kultsin ja parin muun kaverin kanssa Kirjurinluoto-areenalle kera viltin ja kylmälaukun. Ja ehdimme juuri ajoissa saadaksemme niskaamme päivän viimeisen sadekuuron! Mutta jotenkin nuo Jazzien suuret konsertit vaan ovat sellaisia, että niissä ei tunnelmaa latista edes kastuminen. Hetken aikaa kuunneltiin Tower of Poweria törkeän hintaiset kertakäyttösadetakit niskassa, mutta samalla hetkellä kuin peput pyörimään pistänyt Shaggy astui lavalle, väistyivät sadepilvet auringon tieltä. Se on outoa, miten tuossa ympäristössä ja väen paljoudessa onnistuin innostumaan jopa tuon lantiotaan seksistisesti vatkanneen reggae-herran ulosannista.

Itse illan kohokohtahan oli sitten kuitenkin karismaattinen naisartisti, jonka vuoksi paikalle raahauduinkin, eli Mary J. Blige. Oijoi, kuinka nautinkaan tuon sekä ääneltään, että lkoiselta olemukseltaan tyylikkään naisen esiintymisestä! En omista rouvalta (vai lieko vielä neiti.. ken tietää) kuin yhden ainoan levyn, joten tietämykseni hänen tuotannostaan on melko suppea, mutta kyllähän sieltä tuttujakin biisejä seasta löytyi. Maryn omien biisien lisäksi kuultiin tietenkin myös U2:n One, joka saikin aikaan melkoisen yhteislaulun.

1751962.jpg

Alla vielä toinen kuva, josta kenties näkyy tuon R&B-diivan asu hieman tarkemmin. Ihan basic farkut ja toppi yhdistelmä sai todella terävää särmää upeasta niitein kuorrutetusta rotsista ja huikean korkeista saappaista. Ja mitä korviksiin tulee, niin vaikka itsekin olen suurten renkaiden ystävä, niin nuo Maryllä nähdyt,  rannerenkaitakin suuremmat, menee kyllä jo hieman överin puolelle. Mutta toi rotsi kelpais kyllä mullekin! Vaikka saattais kyllä olla minun päälläni turhankin blingbling.

1751965.jpg

Mary J. Blige on mielestäni upean naisellinen ja juuri sopivalla tavalla tyyliltään diivaileva. Hänen asunsa ovat usein yksivärisiä ja hyvin selkeitä ilman liiallisia kuorrutteita. Alla muutamia näytettitä Maryn tyylitajusta. (vai olisiko se stylistin tyylitaju?) Tuo baskeri näyttää niiiin upealta hänen päässään. En tajua, miksi minä en ikinä saa baskeria näyttäään tuolta..

1751981.jpg

Koruissa R&B-kuningatar näyttää suosivan melko yksinkertaista ja hillittyä linnaa, mutta suuret korvarenkaat kuuluvat vakiovarutukseen. Tuo alla oleva ruskea sifonkiunelma on aivan upea, mutta voin vaan kuvitella kuinka valjulta tuo väri näyttäisi itseni päällä. Samoin on tuon valkoisen mekon kanssa; näyttää ihastuttavalta kaakon ruskeaa ihoa vasten, mutta ei ole tällaisia haamuja varten kuin minä.

1751974.jpg

Mutta jottei totuus unohtuisi, niin laitetaanpa mukaan pari vanhempaakin kuvaa.. Harvempi ihminen sitä syntyy varustettuna täydellisellä tyylitajulla ja näin on myös Maryn kohdalla. Huteja on pitänyt tehdä, jotta nykyinen upea ja klassinen tyyli on löytynyt. Vai mitä sanotte näistä?

1751995.jpg

En itse kuulu turkisten vastustajiin, mutta suosittelisin asiassa kuitenkin kohtuutta. Eli yhdelle naiselle luulisi rittävän yksi turkki, jos sellaisen välttämättä kokee tarvitsevansa. Mutta MJB kuuluu niihin ihmisiin, jonka kaapissa roikkuu näkemistäni kuvista päätellen melkoisen monta kuollutta elukkaa. Jo pelkästään yllä oleva kammotus on tainnut koitua parinkymmenen pikku otuksen kohtaloksi. Eli kyseisestä asiasta ropisee naiselle miinuksia.

Minulle muuten oli yllätys MJB:n ikä. Naamasta päätellen kuvittelin hänen olevan yli nelikymppinen, mutta tähti onkin vasta 37 v!

Iskeekö diivan tyyli sinuun? Entäpä musiikki? Ja onko lukijoiden joukossa sellaisia, jotka olivat itse kuulemassa No More Draman ja muut tähden hitit?