Edellisen postauksen kommenttilootassa joku lukija kysäisi musiikkimaustani ja lempibändeistäni, joten päädyin tekemään tuollaiset tekstin sekaan ympätyt kollaasit, jotka hieman valottaa asiaa. Kuten kuvista näkyy niin aika rokki-painotteisella linjalla mennään. Mutta mahtuu sekaan toki hieman kevyempiä poppisävyjäkin, mutta ne ovat tulleet kuvioon vasta viimeisen n. kolmen vuoden aikana. En nimittäin lähemmäs kymmenen vuottasitten olisi voinut kuvitellakaan joskus kuuntelevani vaikkapa Christina Aguileraa, mutta nykyään noita komea äänisiä naisartisteja tulee kuunneltua enemmänkin, siitäkin huolimatta, että tyylilaji olisi puhdasta purkkaa.

1729303.jpg

Ensimmäinen selkeä fanituksen kohteeni oli ala-asteikäisenä löytämäni Queen. Freddie Mercuryn kuolema nosti bändin sen verran selkeästi julkisuuteen, että jopa 10 v. tyttönen tajusi sen olemassaolon. Yhden ystävän kanssa sitten kirjoiteltiin biisien sanoja vihkoihin ja nauhoitettiin kirjastosta lainaamiamme vinyylejä kaseteille. Freddien kuoleman vuosipäivää sitten aina vietettiin kynttilät palaen ja muistokonserttia videolta tuijotellen. :)

1729494.jpg

Lapko, Kino, Pori

Yläasteella en muista musiikista kovin hirveästi piitanneeni, vaan kuuntelin lähinnä sitä mitä radio soitti. Ensimmäinen varsinainen cd-levy toiveeni jouluksi taisi olla Roxetten kokoelma. Rankemman rutistuksen pariin minut kuitenkin vihki Radio Mafialta kuulemani, ja kasetille nauhoittama, White Zombien More Human than human-biisi, joka on vuodelta 1995. Yläasteella musiikkimaku sitten alkoi pikku hiljaa muotoutua ja sieltä saakka lemppareissa on pysytellyt mm. CMX, YUP, Skunk Anansie, Lenny Kravitz ja Pearl Jam, noin muutamia mainitakseni.

1729487.jpg

PMMP Kino, Pori

Lukio-aikana reisitaskuhousujen roikkuessa voimasoitossa kuluivat erityisesti mm.  Korn ja Coal Chamber. Levyhyllyyn alkoi myös hiipiä mm. sellaiset nykyäänkin maistuvat nimet kuin Maj Karma, Tool, The Gathering, System Of A Down, Hole, Kotiteollisuus jne..Myös stoner-bändit kuten Kyuss, Quuens Of A Stone Age, Monster Magnet ja Sunride saivat tuolloin jalansijan levylautasellani. Toolin keikka Provinssirockissa vuosia sitten kuuluu ehdottomasti huippukokemukset-listalleni, ei sitä voinut edes käsittää, että pääsi näkemään Maynardin ihan ilmielävänä. Monster Magnet puolestaan kuuluu kategoriaan "ei sitten väkisellä!". Olen missannut monsterit joka kerta heidän asioidessaan suomenmaalla. Kerran ehti liput loppua, Ilosaarirockiin en töiden takia päässyt ja kerran liput oli sitten Tavastialle (vai oliko se Nosturiin?) ostettuna jo puoli vuotta ennen h-hetkeä, ja sitten viikkoa ennen Helsingin keikkaa laulaja Wyndorf vetäisi pitkän kuivan kauden päätteeksi kunnon OD:t ja jouduin lunastamaan rahani takaisin herran maatessa sairaalassa. AARGH!!

1729488.jpg

Maj Karma, Vaakuna, Pori

Muuttaessani omilleni Poriin löysin kaupungin kaksi mahtavaa levykauppaa, joiden molempien käytettyjen levyjen tarjonta oli valtaisa. ensimmäisinä kuukausinani Porissa taisinkin kantaa kaikki liikenevät opintotuki ja -lainarahat Moe's Musiciin. Uudet luokkakaverini olivat pitkälti musiikin suurkuluttajia, joten uusia tuttavuuksia sai kuunnella viikottain. Luokkakaverini Mikon autossa jopa Manowar ja Judas Priest alkoivat kuulostamaan kuuntelemisen arvoisilta yhtyeiltä. Luokkani pitkätukkien seurassa koettu Slayerin Provinssi-keikka puolestaan on jättänyt jälkensä keikkamuistojen top-listalle kumoten kaikki ennakkoluuloni. En muuten ole millään muulla keikalla saanut niin paljon fyysisiä vammoja kuin siellä. Seurueeni pojat riehuivat mut ihan mustelmille ja kuhmuille, mutta kyllä oli fiilis katossa! (tai no ihan ulkoilmakeikka se kyllä oli...) :)

1729304.jpg

Kuten kaikki tietää, niin seurustelusuhteet tuo luonnollisesti mukanaan uusia musatuttavuuksia. Tiedän jopa naishenkilöitä, joilla koko musamaku heittää häränpyllyä aina kulloisenkin kumppanin mukaan ja vanhat suosikit jäävät unholaan. Itse ainoastaan imet hyvät jutut omakseni ja jätän suosiolla kuuntelematta kundikaverin huonot mieltymykset. Yhdestä heilasta jäi levyhyllyyn mm. sellaiset bändit kuin Coldplay, Depeche Mode ja U2. Nykyisen murmelini kanssa meillä on ollut jo valmiiksi paljon suosikkeja ja jaammekin onnekseni melkolailla saman maun. Muutamia bändejä toki on poikkeuksena suuntaan ja toiseen, itse en oikein välitä Viikatteesta ja Staminasta , kun taas avokkini ei hypi riemusta minun kuunnellessa Madonnaa tai muita poppineitoja. Rakkaani myötävaikutuksesta olen kuitenkin innostunut myös monista itselleni uusista bändeistä kuten Muse ja Katatonia noin pari mainitakseni.

1729491.jpg

Macy Gray, Pori Jazz

Musiikinkuunteluintoni menee aalloittain. Välillä menee viikkoja, etten jaksa musiikkia oikein ollenkaan ja välillä taas tekisi kuunnella kaikkea yhtäaikaa. Nykyään vaateostokset tuntuu menevän vauhdilla levyhimojen ohi, mutta toisinaan musahimot yltyvät sen verran pakottaviksi, että CD:onille lähteekin sitten joku miehen kanssa yhdessä tehty megatilaus. (meidän juhannuksena tekemämme monsteritilaus, ei ollut koskaan kirjautunut, joten pitäis jaksaa väsätä se tilaus uudelleen.. en edes enää muista mitä kaikkea oltais haluttu.) Anttilan TopTeniä yritämme parhaamme mukaan vältellä, sillä jos menemme sinne yhdessä, putoaa lompakon saldo yleensä hyvinkin radikaalisti etenkin "2 kpl 15,-"-levyhyllyn vaikutuksesta.

1729489.jpg

CMX, Vaakuna, Pori

Tässä postauksessa mainituista bändeistä osa saattaa olla sellaisia, jonka levyt eivät ole päässeet soittimeen saakka vaikkapa vuoteen, mutta kuuluvat kuitenkin lempaprien listalle niiden menneisyydessä tekemän vaikutuksen vuoksi. Ja sellaisilla levyillä on tapana palata soittoon taas sopivana hetkenä. Lyhyellä tähtäimellä musamakuni heittelee myös esim. vuoden ajan mukaan. Näin kesällä maistuvat hempeämmät ja popimmat sävyt, kun taas synkkä syksy vie soittimeen helposti astetta ärjympää materiaalia. Tämän hetkisellä soittolistalla pyörii mm. seuraavat nimet: Stella, Alicia Keys, Gawin DeGraw, Amorphis (tätä pääsee katsomaan Karmarockiin!!!),  Duffy, Katatonia, Amy Winehouse ja SOAD. Ja innolla aion juosta ensi lauantaina kirjuriin kuuntelemaan harvoin omalla levylautasellani viihtyvää, mutta siitäkin huolimatta mielestäni upeaa, Mary J. Bligea.

1729493.jpg

Disco Ensemble, Kino, Pori

Loppuun täytyy mainita vielä muutamia kollaseista ja muusta höpinästä unohtuneita nimiä, jotka kuitenkin ovat melko tärkeitä: PJ Harvey, Faith No More, Don Huonot (vanhimmat levyt, ei enää loppuaikojen typeryydet), Massive Attack, Kyyria, Sub Urban Tribe, A Perfect Circle ja oiskohan vielä muuta.. On varmasti, mutta eiköhän ne tärkeimmät jo tullut.

Kaikki postauksessa olevat keikkakuvat ovat itse vuosien varrella ottamiani. Keikkakuvaus on hieman viimeisen vuoden aikana hiipunut työn takia. Pitkien studiossa vietettyjen työpäivien jälkeen kamera ei ole eka esine, joka tekee mieli käteen ottaa. Mutta toivottavasti saan tätäkin hararstusta jälleen elvytettyä ja saisin uusia kuvia. Tylsistyttää nämä samat vanhat..

Osuivatko mitkään bändit yksiin teidän makunne kanssa?