Tänään saatte kärsiä ihan normaaliakin karmivamman näköisistä kuvista niin laatunsa kuin kohteensakin puolesta. Minulla ja miehelläni ei kummallakaan riitä oikein turnauskestävyys noiden asukuvien ottoon. se on tasan 2-3 ruutua per riepu ja that's it. Uuudestaan en jaksa vetää kerran jo riisuttuja kolttuja niskaan, vaikka kuinka kuvat olisi surkeita. Eli tämän blogin kuvilta on turha odottaa sellaista tasoa, joka vaatisi koko kortin täyteen räpsimistä sen yhden ainoan inhimillisen näköisen otoksen toivossa. Mutta eikös me kaikki pystytä elämään tän asian kanssa? No niin, ja sitten oleellisempiin asioihin..

Rakas ystäväni purjehtii ensi viikonloppuna avioliiton satamaan (ehkä typerin metafora ikinä!) ja se tietää tietenkin päänvaivaa myös minulle, nimittäin pukeutumisen osalta. En töiden takia ehdi vielä kirkkoon ja itse juhlistakin myöhästymme komeasti, mutta jospa siellä olisi vielä sapuskaa jäljellä, kun pääsemme paikalle! Kireän aikatauluni vuoksi asu on oltava tasan päätetty ennakkoon, jotta sen miettimiseen ei tarvitse tuhlata lauantaina enää minuuttiakaan. Kotiin päästyäni teen kolmen minuutin pikasuihkun, kuivaan tukan ja hyppään kolttuun ja sitten juoksen meikkipussin kera autoon. Vai kumman veikkaatte olevan parempi vaihtoehto: myöhästyä vielä yhdet 15 min lisää ja olla suht ihmisen näköinen tasaisella alustalla tehdyssä ehostuksessa  vai saapua paikalle se vartti aiemmin naamassani auton töyssyttelyjen edesauttama Jokeri-meikki? En ihan osaa päättää..

Mutta siihen riepu-probleemaan. Minullahan on kaapissani viime kesänä kaason hommaa varten teettämäni raakasilkkinen kotelomekko kera ruskean pitsitunikan. Samalla itse suunnittelemalla asulla vedettiin läpi vielä toisetkin häät viime vuoden puolella. Eli riepu on hyväksi havaittu ja lihomisesta huolimatta edelleen sopiva. Sen käyttöä puolustaisi vielä sekin seikka, että pari sataa euroa kustantanutta kolttua ei viitsisi unohtaa kaappiin vielä kahden käytön jälkeen. Mutta hieman haluaisin kuitenkin vaihtelua, joten esitelläänpä muutamia vaihtoehtoja. (yksi kohtuu hyvä vaihtoehto ja muutama totaalisen surkea)

Ensin mekko ihan alkuperäisessä kuosissaan. Eikä sitten välitetä noista alta paistavista pinkeistä rintsikan olkaimista, joita en jaksanut riisua sovituksen ajaksi. Todellisuudessa alle tulee toki olkaimettomat versiot, tai sitten menen ilman, sillä mekko istuu tukiluidensa (jotka on todellisuudessa nippusiteitä!) ansiosta todella nätisti ilman liivejäkin ilman minkäänlaista vilauttelua.

1776875.jpg

Tämän kokonaisuuden kanssa parhaiten toimisivat nuo viime kesänä juuri kyseistä mekkoa varten hankitut korkkarit. Lisää kuvia mekosta ja korkkareista tässä postauksessa.

Jotenkin himottaisi laittaa tuo mekko vaihteeksi ilman tuota pitsihässäkkää, niin kaunis kuin se onkin. Ruskea väri ei vaan jotenkin ole tuntunut tänä kesänä omalta. Taisin vetää yliannostuksen viime vuonna. Sovittelin siis paria boleroa kotelomekon seuralaiseksi.

1776807.jpg

Mutan boleron hankin oikeastaan ihan nämä kekkerit mielessäni, mutta mekko ei tietenkään ollut ostosreissulla mukana, joten yhteensopivuus oli sitten loppujen louksi vähän niin ja näin. Otos ei kuitenkaan kaduta, sillä uskon sille löytyvän muutakin käyttöä. Hankin boleron pikkuliikkeestä nimeltä Bonita ja sen merkki on Cream. Boleron alkuperäinen hinta oli 60 €, mutta se oli tarjolla puoleen hintaan. Minulla oli kuitenkin käyttämättä kaveriltani viime jouluna saama 20  € lahjakortti, joten köyhdyin pitsikaunottaresta vain kympin. Siinä oli alunperin melko leveät ja tönköt solmimisnauhat, jotaka eivät ollenkaan istuneet kohtalaisen kokoisen puskurini päälle killumaan, joten mamma ratkoi ne pois. Musta-kulta väriyhdistelmä kuitenkin näyttää mielestäni jotenkin liian kovalta ja kokonaisuus siksi tökkii. Toimisiko kenties kevyemmän oloisilla kengillä? Mustat sandaletit? Tekeekö hieman tönkköä puuvillaa oleva bolero yläosastani tarpeettoman leveän ja raskaan näköisen?

Kulta bling-bling boleron värimaailma puolestaan olisi sopivampi, mutta en oikein tiedä kengistä. Nuo pronssiset, tai mitkä nyt onkaan, peep-toet ainakin näyttävät kokonaisuudessa hieman likaisilta. Olisiko nude-väri oikea ratkaisu jalkoihin? Miten olisi seuraavissa kokonaisuuksissa esiintyvät mamman 60-luvulta kotoisin olevat sling-backit? Tästä yhdistelmästä voisin itse pitääkin, mutta onko kokonaisuus jo liian doré?

Sitten perään vielä pari mustaa hevosta, jotka eivät kyllä ole tosissaan edes harkintalistalla, mutta tuleevatpa samalla esiteltyä. Eli kaksi viime aikojen eBay haksahdusta.

1776832.jpg

Tässä on nyt se neljän äxän mekko, josta eilisessä postauksessa kerroin. Eli n. 11 € postikuluineen kustantanut china-girl-mekko, jossa kylläkin sivuissa melkoisen pitkät halkiot. Mekko on kuvassa sitten vielä postipaketin jäljiltä silittämättä, joten siksi karmeat vekit. Jalassa molempien säkkien kanssa jo aiemmin mainitut mamman 60-luvun söpöläiset., joita löytyy kaapistani kaksin kappalein: puolen numeron välein! Mammani on ollut nero jo nuorempana! :)

Toisena mekko, joka ei kyllä parhaalla tahdollakaan taida soveltua häihin, ei värinsä eikä minimaalisen pituutensakaan vuoksi. Kotelomekkonikin on toki lyhyt, mutta tämä pesee vielä senkin. Silkkinen ja täysin paljetein kuorrutettu kerman värinen lepakkohihainen unelma sai minut oudolla tavalla pauloihinsa britti-eBayssä ja houkutti laittamaan huudon, jota jo hetken kuluttua kaduin. Tilanne ei ole muuttunut mihinkään siitä valkoisesta GT:n vetskarihameesta, josta jossain aiemmassa postauskessa kerroin. Minun paperin valkoinen ihoni ei ole tarkoitettu valkoisia helmoja varten. (se GT:n hamonen lähtikin sitten palautukseen). Mutta jostain kohtalon oikusta kuitenkin voitin huudon ja sain tuon Monsuun-merkkisen uuden (laput kiinni!) disco-hileen luokseni n 35 € kokonaiskustannuksilla. Myyjä ilmoitti kimalteen alkuperäiseksi hinnaksi 80 £, eli n 100 €. Saa nähdä keksinkö tälle käyttöä vai tuleeko jossain vaiheessa tänne myyntiin. Toisaalta houkuttaisi koittaa yhdistellä tuollaista hempeyttä esim. kiiltävien mustien leggareiden ja gladiaattori korkojen kanssa... Hmm.. ehkäpä virittelen jotain kokeiluja tänne vielä teidän iloksenne.

Mutta olipa asuni lauantaina mikä hyvänsä, niin yksi ostos täytyy käydä tekemässä: nimittäin stay-upit! Ja mielellään hieman sääriä kauniimmaksi sävyttävät sellaiset. Figuuria parantamaan taidan sitten pukea alle Sokoksen alesta 12 € hankkimani slimmaavan alushameen. Kenties sekin pääsee tänne vielä esittelyyn. Kaikkihan lähtee alusvaatteista, varsinkin minun kokoisillani naisilla.

Mutta teiltä pyydän siis kommentteja ja ehdotuksia. Käykää ihmeessä tsekkaamassa kenkävarastoani täältä, ja kertokaa jos keksitte mitkä kengät asujen kanssa mahtaisivat toimia. Ja millaiset korut ja muut asusteet?`Sanokaa nyt jotakin!!