Luvassa on karmea kuvapläjäys. Vietin tänään vapaapäivää ja sellainen yhdistettynä alennusmyyntien alkuun ei ole tarkoitettu kotona pysyttelyyn. Kipaisin siis tsekkaamassa aletarjonnan ja toki sieltä jotain tarttui mukaankin.

 

Ensimmäisenä suuntasin katsastamaan muutama viikko sitten tilojaan huomattavasti laajentaneen Fidan annin. Tilojen laajentaminen ei ollut taianomaisesti lisännyt kivojen vaateiden ja asusteiden määrää, mutta astioita sen sijaan tutnui olevan monin kertaiset määrät entiseen verrattuna. Koska lasisiin vihreisiin pikareihin ei kuitenkaan voi verhota reheviä sulojaan, tyydyin tarkastelemaan vaatetankoja.
1670476.jpg

Nähtyäni Honey Junkien päällä hänen vanhasta Dieselin takistaan hienosti lyhennetyn farkkurotsin, en voinut vastustaa tuota yllä olevaa denim-retkua. Ainokainen farkkutakkini nimittäin oli se muutama postaus sitten nähty 174 cm kittana. Tätä Fidalta löytynyttä ohkaista perusrotsia oli siunattu kokolapulla 44 ja hintalapulla 3 €. Eli just sopiva hinta noinkin ysäristä vaatteesta. :)

Pari euroa lisää sain työnnettyä hyväntekeväisyyteen haalimalla mukaani tuon alla olevan suuren monivärisen huivin. Kokoa huivilla on n. 100 cm x 150cm.



1670588.jpg

halToisen käden vaateiden maailmasta siirryinkin sitten ihan uutukaisia lumppuja tarjoavien ketjujen alennusprosentteja ihmettelemään. Kierrettyäni kaikki perusliikkeet (H&M, Lindex, KappAhl, Bianco, Andiamo, Vero Moda, JC ja Seppälä) ehdin jo hetken olla itsestäni hyvin ylpeä, kun en sortunut ostamaan mitään. Henkkamaukassa olin jo kassajonossa menossa mustien kiiltävien -50% trikoiden kanssa, kunnes vertasin niitä jalassani olleisiin JC:n versioihin ja totesin niiden olevan lähes identtiset. Edes oma selitykseni "no siltä varalta, kun toiset on pyykissä" ei loppujen lopuksi mennyt läpi ja palautin 7,50 hintaiset batman-pöksyt takaisin rekkiin ja painuin ulos syvää ylpeyttä itsekuristani tuntien. Pientä käden vääntöä käytiin myös Crimson nimisessä farkkukaupassa 9 € (norm. 99 €)  hintaisten Leen farkkujen kohdalla. Loppujen lopuksi järki voitti ja muuten kivat, mutta minulle turhan matalalla vyötäröllä varustetutpikset jäivät jonkun toisen löydettäväksi.  Järki siis johti kamppailua jo erin 2-0 eikä jäljellä ollut enää kuin kaksi kauppaa ennen kotia.


Vaikka rintojeni koko sitä vaatisikin, kierrän yleensä erityiset alusvaatekaupat kaukaa niiden epämiellyttävien hintalappujen vuoksi. Ale-aikana kuitenkin syöksyn aina innolla sisään Sofia-nimiseen pieneen putiikkiin, sillä olen ostanut lähes kaikki omistamani merkkiliivit sieltä puolella hinnalla. Tällä kertaa en kyllä kokenut tarvitsevani rintaliivejä, sillä tulihan mammalta juuri parit kipaleet, vaan minua kiinnosti lähinnä alennetut uima-asut. No, senhän tietää, että isot koot ja kivat kuosit, eivät majaile samoissa bikineissä. Mikä siinä onkin, että kaikkien >D-kuppia tarvitsevien ajatellaan olevan mielen laadultaan sellaisia, että tahtovat verhoutua rannalla ainoastaan sinisiin kukkakuvioihin? Yhdet kivat bikinit liikkeessä olisi ollut omassa koossani. Tummat ruskeat bandeau-malliset, joissa turkooseja kuvioita ja irrotettava niskalenkki, mutta ala- ja yläosan yhteishinnan 95 € nähtyäni päätin, että äidiltäni saamat mustat XL-kokoiset Finnwearin perusbikinit ovat just hyvät tämän kesän tarpeisiini.


1670639.jpg

-50%-kyltillä varustettua alusvaatetelinettä en kuitenkaan voinut jättää rauhaan. Olen jo keväästä asti himoinnut jotain iloisen värisiä rintaliivejä pienen kokoelmani sisältäessä ainoastaan mustat, tumman violetit ja nyt äidiltä tulleet kilojen putoamistan odottavat puuterit. En tohtisi maksaa liiveistä 60 €, mutta 29,50 € noista ylläolevista Panachen kaunokaisista ei tuntunut järjettömän hyvän istuvuutensa vuoksi enää ollenkaan pahalta hinnalta. Vielä muutama kuukausi sitten kärvistelin tilanteessa, jossa kaikki tissiliivini tuntuivat ahtailta ja ryntäilin epätoivoisena etsimässä omaa kokoani sopuhintaan. Nyt olen siinä onnellisessa tilanteessa, että minulla on kolmet oikeasti sopivat ja hyvän tuntuiset liivit! Hiphei! Ja parit kipaleet sellaisia, joita voi joidenkin tiettyjen vaatteiden kanssa. Nyt puuttuisi enää hyvät olkaimettomat. Ne siis jätetään vielä ostoslistalle.

Tässä vaiheessa lompakko oli saanut pienen loven kylkeensä, mutta järki oli edelleen johtoasemassa. Jäljellä oli enää yksi taistelukenttä ennen ruokakauppaa ja kotia. Ratsula. Tuo monien vaarallisten tuotteiden ja merkkien uhkaava tyyssija.

Heti ulko-ovien vieressä on kosmetiikkaosasto ja sieltä poimin mukaani yhden asian, jota oli yrittänyt löytää jo Tampereen Sokokselta edellisviikolla; Biothermin 3-tuotteen minisetti. Tämän olin jo tv-mainoksen nähtyäni päättänyt ostaa matkaputeleiksi entisten No7 minitörppöjen ammottaessa jo tyhjyyttään. Nappasin mukaani viimeisen kuivalle iholle tarkoitetun setin hintaan 9,90 €. Pakkaus siis sisältää puhdistuainee, kasvoveden ja kosteusvoiteen.

1670539.jpg

Vaatteiden kohdalla ei sitten enää ihan pysytty ruodussa ja ostoslistalla, mutta mihinkään kovin typerrän en sentään sotkeutunut. Se perusohje alennusmyynteihinhän on, että osta perusvaatteita, älä sesonkihullutuksia.

1670581.jpg

Espritin osastolla en edes vilkaissut muita kuin -50%-60% telinettä. Pienemmät alennusprosentit jätin suosiolla muiden shoppailijoiden tutkittaviksi. Sovituskoppiin tarttuikin mukaan muutamakin juttu ja kassalle asti kannoin tuon yllä olevan henkäyksen kevyen neulepaidan/tunikan. Kyseinen kuva ei oikein kerro mitään puseron luonteesta, mutta esittelen sen päällä mitä pikimiten. Hintaa puoleen hintaan myydylle ihanuudelle jäi vajaa 30 €. Tykkään kauheasti Espritin vaatteista, mutta en raski ostaa niitä koskaan muuten kuin alennetuilla hinnoilla. Tuo kolmekymppiäkin huitelee ihan siellä kipurajoilla, mutta tuollaiselle ihanan tuntuiselle perusvaatteelle tiedän löytyvän käyttöä pitkään. Siihen eivät edes mitkään tyylinvaihtelut pääse paljoa väliin.

1670604.jpg

Ei nyt varsinaisella ostoslistalta, mutta moneen kertaan harkinanssa olleiden vaatteiden listaltani löytyi tuokin Vilan pinkki paita. Omistan samanmoisen jo mustana ja se on kuulunut suosikkeihini jo parin vuoden ajan, joten en kauheasti epäröinyt viilettää kassalle tuo käsivarrellani, vaikka alennus olikin vain -20%. Jo ennestään melko edullinen paita kevensi kukakroani nyt n. 13 € (tai itseasiassa Ratsulan ostokset eivät keventäneet lompakkoani vielä, vaan vasta tilipäivänä, sillä myönnän höylänneeni tilikorttiani..) Pusero pääsee mustien alaosien kaveriksi.

Siinä siis tämänpäiväiset ale-ostokset. Onnistuin mielestäni ohittamaan selkeät typeryydet ja ostokseni olivat kohtuullisen järkeviä, joista kaikille tiedän löytyvän käyttöä. Ei siis shoppailumorkkista tällä kertaa. Nyt kuitenkin toivon pysytteleväni kaukana kaupoista jonkin aikaa, ettei tulisi pilattua tätä hyvää fiilistä, joka typerän törsäämisen välttäminen aiheutti.


Tarkoitukseni oli esitelä tähän loppuun vielä muutama jo toukokuussa Tampereelta tekemäni ostos, joita en ole vielä teille näyttänyt, mutta me ollaan murun kanssa lähdössä leffaan katsomaan Shyamalanim The Happening- rainaa ja se alkaa 20 minsan päsätä, joten täytyy heittää puuterit naamaan ja kiirehtiä!! Joten toinen postaus luvassa kenties myöhemmin illalla.

Miten teillä on alennusrytäkät mennyt? Kumpi johtaa järki vai tyhjänpäiväinen törsäys?