Apua! Sekosin tänään käydessäni kaupungilla töiden jälkeen. Paikallisessa ostoskeskuksessa oli jotkin alennushulinapäivät, joten tietäähän sen, että siellä sortuu. Tällä kertaa en kuitenkaan tehnyt hankintoja itselleni (2,50 € mustaa H&M lätsää ja 1,45 € korvarenkaita lukuunottamatta), vaan intouduin ostamaan melkoisen paljon pienempien ihmisten vaatteita. Jostain kirjoituksistani onkin jo tainnut käydä ilmi, että minusta tuli hiljattain pienen Vilho-pojan kummitäti. No, se ei kuitenkaan ole ainoa vauva, jota lahjoa, vaan kaverini lisäksi myös siskoni synnytti alkuvuodesta pojan, jonka kummi minusta myös tulee. Siskon poika kastetaan muutaman viikon kuluttua, mutta nimi on jo yleisesti tiedossa, hän on Eetu. Olen vuosia hinkunut itselleni kummilasta, jota pääsisin hemmottelemaan lahjoilla ,ja jota saisin välillä hoitaa. Nyt tuli sitten aika tarkkaan kuukauden sisään kaksi kappaletta. Noiden pojan vesseleiden lisäksi vielä yksi parhaista ystävistäni sai kuukausi sitten tyttövauvan. Voitte siis arvata, että viime aikoina on tullut viihdyttyä vauvanvaateosastoilla.

Taisinkin jo mainita, että vilhopoika sai ristiäislahjaksi Nokian kumisaappaat ja komeat saapassukat. Bonuksena paketissa oli hieno raidallinen pikeepaita. Eetulle puolestaan olen ajatellut viedä baby-Vansit. Ne on niin söpöt ja tyylikkäät!

1437996.jpg

Mutta mitäs minä löysinkään tänään? Ensimmäisenä eksyin "1/2 pois alehinnoista" kylttien houkuttamana koluamaan Lindexin rekkejä. Sieltä löytyi siisti neuletakki, joka mielestäni sopisi tyyliltään noihin Vanseihin, enää farkut puuttuu! Hintaa puuvillaielle neuleelle jäi 4,45 €. Vaaleammat raidat ovat harmaita, eivätkä valkoisia, kuten salamalla räiskäistyssä kuvassa näyttää.  Huvitti hieman kun huomasin, että nuo taskut on ihan oikeat, eikä vain päälleommellut valetaskut. mitähän muutaman kuukauden ikäinen vaavi tekee taskuilla? Laittaa varmaan tutin talteen ruokailun ajaksi. :)

1437966.jpg

Lindexin vieressä houkutteli Benetton ikkunoissaan laput, jotka lupasivat kaikkien tuotteiden hinnoista pois 25%. Sieltä tarttui mukaan seuraavan kuvan vermeet yhteishintaan 11,70 €!

1437964.jpg

T-paitojen normaalihinta on 5,90, mutta ne olivat alennuksessa 3,90 e ja tänään tosiaan sai kaikesta vielä sen 25% alennuksen. Pupulle jäi alennuksen jälkeen hintaa myöskin vajaa kolme euroa. Kuka voisi vastustaa Benettonin t-paitoja hintaan 2,90? en minä ainakaan. Pupu ja vaaleanpunainen paita menevät kaverini tyttövauvalle, kun pääsen häntä huomenna ensimmäisen kerran katsomaan. Noiden lisäksi minulla on prinsessalle vielä mammani neulomat upeat pitsikuvioiset tossut. Itse kun en osaa puikkoja kilisytellä, niin tilaan tuollaisia ihanuuksia tarpeen tullen neulemestari-mammaltani.

Koska en oikein tiedä minkä kokoisia vaatteita niille vauveleille oikein pitää olla, niin koitan aina ottaa hieman isompaa kuin mitä veikkaan heidän nyt käyttävän. Kivempi, että vaate vaikka odottaa hetken ennen käyttöön pääsyä, kuin, että on pieni kahdessa viikossa. Mutta en tosiaan tiedä osuuko kokoni lainkaan oikeaan. Tytön paita on koko 56 cm, hän on neljä viikkoa vanha. Siniset paidat ostin koossa 62cm ja 68cm. Pienempi Vilholle, joka syntyi helmikuussa ja isompi Eetulle, joka syntyi tammikuussa.

Alla vielä yksi t-paita, jonka tilasin hennesiltä omien vaatteideni lomassa. En vielä edes tiedä kummalle kummipojalle se menee, mutta en voinut vastustaa. Hintaa taisi olla noin vitosen verran. Ihanaa näissä vauvan vaatteissa on juuri se, että ne ei vie konkurssiin.

1437965.jpg

Pomoni vaimo oli viikolla siivoillut kaappejaan ja löytänyt seuraavassa kuvassa olevan Itävallasta vuosia sitten hankkimansa vauvan villaisen tirolilaisjakun. Se ei koskaan päätynyt hänen omien lapisensa päälle, vaan hautautui kaappiin ja nyt hän muisti minun puhuneen tuoreista kummipojistani, joten toi sen minulle, jos haluaisin antaa sen jommalle kummalle vauvalle. Ja toki haluan, sehän on söpö kuin mikä! Hintaa lumiukko-takilla oli kuulemma aikoinaan lähes 500 mk! Huhhuh.. On jotain sielläpäin tunnettua merkkiä, joka valmistaa tirolilaiskamppeita. Eli koska markkahinnasta puhutaan, niin takki on levännyt kaapissa ainakin tuolta vuosituhannen vaihteesta lähtien. :) No, tällaista se kierrätys on. Vilhosta tulee sen uusi omistaja. Eetu on syksyllä, luultavasti kasvanut tuosta jo ohi, joten pikkuisemmalle ja hieman nuoremmalle Vilholle se on luultavasti syksyllä mitä oivallisin.

1438069.jpg

Onkos teillä tällä hetkellä syitä kierrellä vauvanvaateosastoilla?