Olin eilen ystäväni Pauliinan shoppailu-assistenttina. Etsimme hänelle vaatetusta lauantaina olevia ystävien häitä varten. Hommasta tulikin yllättäen todella helppo nakki. Ensimmäinen puoti, johon astuttiin, tarjosi heti tyylikästä Ril'sin hieman tyllillä pönkättyä mekkosta puoleen hintaan. (norm, hinta 169 €). Sekä itse koltun metsästäjä, että assistentti ihastuivat näkymään välittömästi. Sääntö, jonka mukaan häissä ei voisi pukeutua mustaan, on mielestäni menneen talven lumia, kun vaan valitsee seuraksi kokonaisuutta keventävät ja vaalentavat asusteet. Etenkin näin talvihäiden ollessa kyseessä, en näe mitään syytä vältellä mustaa. Kyseisestä mekosta toinen värivaihtoehto olisi ollut luonnonvalkoinen, joten se olisi ollut suurempi etikettivirhe, eikä kyseinen väri muutenkaan miellyttänyt.

1216141.jpg

  • mekko / Ril's, Ratsula
  • bolero / BYoung, River co.
  • clutch ja rannekoru / Glitter
  • kengät / Bianco, tuhlauksen kenkävarasto

Samasta kaupasta päälle soviteltiin lyhyttä violettia boleroa, joka olisi sopinut loistavasti Pauliinan samansävyisiin hiusten raitoihin. Boleron malli oli kuitenkin hieman epämääräinen kainaloista, eikä oikein suosinut käsien kummoista liikuttelua, joten kyseinen riepu piti jättää hyllyyn. Muutaman erityylisen yläosan sovittelun jälkeen oli kuitenkin aivan selvää, että juuri lyhyt bolero on se mitä tuo mekko ehdottomasti kaipasi seurakseen. Minä sain päähäni kuvan hopeisista asusteista, joiden arvelin passaavan hienosti viileäsävyiselle Pauliinalle. Niinpä lähdettiin jatkamaan muihin rättikauppoihin tarkka toive mielissämme. Ja kuinka loistava tuuri meillä kävikään! Kierrettiin kahdessa minuutissa Seppälä, joka ei tarjonnut yhtään mitään, mutta heti seuraavassa kohteessä tärppäsi. Puuvillaisten ja arkisten boleroiden takana piilotteli tuo kuvassa näkyvä juuri etsityn kaltainen kaunokainen. Melkein onnistuttiin ohittamaan se piilottelunsa vuoksi. Merkki BYoung, hintaa alennuksessa 16 € ja ostopaikkana River co. Sitten vielä täsmäisku Glitteriin, josta löytyi sopivan sävyinen clutch sekä asun värejä toistava rannekoru.

Koska sopivat kaverit löytyivät, käytiin lunastamassa myös itse mekko. Mekon ostopaikasta Ratsulasta, saa kerättyä ostohyvityksiä aina puolen vuoden jaksoissa. Paukku oli shoppaillut viime vuoden jälkimmäisellä puoliskolla siihen malliin, että hyvitykset käytettyään hänelle jäi mekosta maksettavaksi enää n. 38 €. Ei paha tuollaisesta melko ajattomasta ja laadukkaasta mekosta, joka muuntuu moneksi. Häistä hautajaisiin ja pikkujouluihin, kun vaan miettiin muun vaatetuksen ja asusteet oikein. Alapuolella lähikuvaa mekon kauniista kankaasta.

1216144.jpg

Hyvien ostoksien jälkeen suunnattiin minun luokseni etsimään asuun sopivia kenkiä, meillä kun on onneksemme melko saman kokoiset kintut. Päässäni asuun visioimat hopeiset avokkaat osoittautuivat hieman liian nihkeiksi, joten piti miettiä muita vaihtoehtoja. meinasin alkaa juuri purkaa kenkälaatikoita, kun muistin, että mehän voisimme tarkastaa valikoiman täältä blogista! :) Tsekattiin siis edellisestä kenkäpostauksestani, että mitä vähänkään sopivia vaihtoehtoja minulta löytyy, jonka jälkee kaivettiin ehdokkaat sovitettavaksi.

Pauliina tunnustautuu aloittelijaksi korkokenkien käytössä ja hän arastelikin ensi alkuun ajatusta itsestään kipittämässä yli parin sentin koroilla. Kuvassa näkyvät Biancon strassisomisteiset avokkaat kuitenkin hurmasivat hänet sekä mukavuudellaa, että tyylillään, joten ne lähtivät lainaan pitkän peilailun tuloksena. Kaiken varalta kenkälaatikkoon sujahtivat myös parin sentin kiilakannalla varustetut Vagabondin mustat Poppyt, jotka voi vaihtaa jalkaan loppuillasta, mikäli kulku koroilla alkaa käydä liian horjuvaksi taikka kivuliaaksi.

Lopputulos oli mielestämme kaiken kaikkiaan mitä mainioin. Mekko imartelee kantajansa vartaloa juuri sopivista paikoista tyllin lisätessä sopivasti tavaraa lantiolle ja boleron tuodessa esiin vyötäröä. Vaikka kenkiinkin valikoitui mustaa, niin mielestäni bolero ja laukku onnistuvat "valaisemaan" ilmettä riittävästi. Vaikutelma on kaikkea muuta kuin synkkä. Korot toivat normaalisti matalissa kengissä kulkevan naisen olemukseen välittömästi lisää ryhtiä ja sopivaa ylväyttä, ja hän hihkuikin olonsa tuntuvan oikein super naiselliselta ja kauniilta. Koroilla kävelyä suosittelin treenailemaan hieman ennen lauantaita kotioloissa, vaikkakin se näytti sujuvan melko mallikkaasti aivan kylmiltäänkin. Poissa olivat korkoensikertalaisten koukkupolvet ja jäykkä lantio.

Shoppailukierroksen jälkeen oma olonikin oli mitä mainioin, vaikken ollut itse shoppaillut mitään. Vaateostokset ovat mielestäni aina yhtä mukavia, vaikka kaikki löydöt päätyisivätkin kaverin kassiin. Ja sitä paitsi, jos vaan laihdutan jokusen kilon, niin pääsen lainaamaan tuota mekkoa! ;)