Joulusta on jo kohta pari viikkoa aikaa, mutta en ole ehtinyt tekemään joululahjaraporttia aiemmin, koska olin joulun pyhien jälkeen viikon verran lomailemassa kotiseudullani. Mutta nyt siis vyörytän esiin melkoisen kuvakavalkadin kaikista ihanuuksisat, joita pukki minulle toi. Tai itse asiassa kaikki ei ole joululahjoja, vaan seassa on myös syntymäpäivä- ja valmistujaislahjoiksi tulleita juttuja. Minulla kun sattui nuo molemmat juhlat tuohon joulun kynnykselle. Lahjatoiveiden esittäminen blogissa perinteisen kirjeen sijaan toimi ällistyttävän hyvin, sillä sain lähes tulkoon kaiken mitä olin tajunnut toivoa. En todellakaan osannut odottaa sellaista lahjavyöryä. Mutta asiaan.

1186337.jpg

Toivomani pomeranssin värinen Mariskooli saapui luokseni tuplana. Toinen vanhemmiltani ja toinen lähes saman värisen Kivi-tuikun saattelemana hyvältä ystävältäni. Mutta kyseistä monikäyttöastiaa saa ollakin useampi, joten tuplat eivät todellakaan haitanneet. Omistan ennestään yhden kirkkaanpunaisen, joten ovat yhdessä näyttävä kolmikko.

1186340.jpg

Murun ja minun yhteisestä paketista löytyi haluamamme cd-kaappi. Ykkös väritoive, eli punainen, oli ollut loppu, joten anoppi oli valinnut valkoisen. Tarkemmin ajateltuna tämä oli ehkä jopa parempi vaihtoehto, sillä olohuonettamme hallitsevat jo kaksi kirkkaanpunaista sohvaa, joten on hyvä ehkä rauhoittaa ilmettä vähän neutraalimmilla yksityiskohdilla.

 

1186343.jpg

Anopin antamasta valmistujaislahjapaketista löytyivät yllä näkyvä Kalevala korun nätti ranneketju, sekä hänen isotätinsä vanha 1900-luvun alusta kotoisin oleva sormus.

1186348.jpg

Mamman paketit sisälsivät kaikenlaista ihanaa Italian reissusta tuotua. Suloiset sameetiset Hello Kitty-laukku ja lompakko olivat syntymäpäivälahja. Tuliaistoiveitani toteutui kosmetiikan muodossa ja sain uuden YSL:n valokynän, Diorin meikkipuuterin ja Lancasterin Aquamilk kosteusvoiteen. Kyseistä merkkiä ei enää Suomessa myydä, joten tuota lempi kasvovoidettani on roudattava sitten kotimaan rajojen ulkopuolelta. Mamman paketeista kuoriutui myös noiden kuvassa näkyvien sauma- ja kuviosukkahousujen lisäksi ihan normeja paksuja sukkiksia lapsukaisensa kinttuja lämmittämään. Oikeassa yläkulmassa näkyvä hauska pieni seepralaukku oli myöskin löytynyt joulupakettiin mamman Italian matkalla. Pitkä olkahihna on irrotettava, jolloin sitä voi kantaa pienestä kantokahvasta. Päätynee jonkin mustan asun piristykseksi.

Vaatteilta ei onneksi vältytty joulunakaan. Mamma muisti toiveeni mustasta neuletakista ja toi niitä kaksin kappalein. Ylempi syvemmällä kaula-aukolla varustettu neule on 100% kashmiria. Alempana näkyvä lyhyempi versio sisältää sekin 30% kashmiria. Vasemmalla näkyvissä tamineissa istuskelin toissapäivänä kahdeksan tuntia junassa matkatessani kotikonnuilta takaisin tänne Poriin. Hupullinen neule on myöskin Italian tuliainen.

1186539.jpg

Yhden joululahjan ostin ihan itse itselleni. Alla näkyvä Benettonin suuri kaula-aukkoinen ohut neule tarttui mukaan 10 eurolla aletangosta. Omistin jo entuudestaan saman paidan tummanharmaana ja muistankin sitä hankkiessa pohtineeni pitkään noiden kahden värin välillä.

1186339.jpg

Neulovalta ystävältäni olin toivonut ruskeata pipoa, ja sen myös sain. Pipon kaverina tuli myös ruskea-kulta raidallinen ohut kaulaliina, mutta unohdin sen kuvasta.

1186346.jpg

Joulupaketeista kuoritui myös toivomani viinin ilmausvehje kera korkkien. Eikä joulu olisi ollut joulu ilman punaviiniä. Ystäväni muisti minun hehkuttaneen Hardysin Cabernet Merlota, mutta kyseisen merkin puuttuessa Alkon valikoimista sain toisen vastaavaa rypaleyhdistelmää sisältävän putelin. Maistelu on vasta edessä päin. Työpaikaltani tuli tänä vuonna konjakin sijasta viskiä, Aberlour 10 yo, on ensimmäinen ikioma viskini. Absolutin disco-pullo tuli puolestaan jo syntymäpäivälahjaksi ystävältä, mutta komian ulkokuoren takia sekin pääsi esiteltäväksi.

1186347.jpg

Kaiken tämän yllä esitellyn lisäksi sain monia toivelistani sisältämiä lahjoja kuten: Trivial Pursuit pelin Deluxe-version, Remeksen uusimman jännärin ja Aglio & Oglio pastakeittokirjan. Kultsin lupaama pleikkari on postissa matkalla meille päin ja sen mukana 6!!! singstar-peliä. Kyseinen setti löytyi halvalla huuto.netistä, mutta myyjä on ollut jossain lomailemassa, eikä se siksi ole vieläkään saapunut. Tuon singstar-pläjäyksen lisäksi ukkokultani muisti minua lahjakortilla kasvohoitoon. Kaverilta taas sain lahjakortin yhteen ihanaan pieneen vaateputiikkiin. Isä puolestaan lupautui joululahjana kustantamaan puolet uudesta läppäristäni, jonka jouduin hankkimaan tulevia uusia työ- ja opiskeluhaasteitani varten. Murun kanssa yhteiseksi saatiin myös toivomamme suuri paistokasari, lakanoita ja Harry Potter dvd-boksi. En olekaan koskaan katsonut vielä yhtäkään Potteria, joten eiköhän ole jo korkea aika.

Että noin kovin kilttinä olin ollut. Ei olisi millään uskonut. En saanut yhtään ainutta sellaista lahjaa, joka ei olisi ollut mieleinen. Mulla on siis aivan nerokkaita ystäviä ja perheenjäseniä. :)

Ja aivan kuin tässä ei olisi vielä ollut tarpeeksi lahjoja, niin kaikista ihanimman lahjan esittelenkin vasta seuraavassa postauksessa! Mutta kyseinen postaus saapunee sitten huomenna.