Suurin osa naisista on hyvinkin tarkkana siitä, millaisen käsilaukun kanssa milloinkin kulkee. Laukun on käyttötarkoituksensa mukaisen koon lisäksi oltava myös kantajansa muuhun tyyliin sopiva. Mutta kuinka moni myöntää miettivänsä tyyliseikkoja myös matkalaukkua pakatessaan? Itse ainakin olen tähän saakka kantanut matkakamppeeni lähinnä rinkassa taikka lentopalloaikojeni peruja olevissa urheilukasseissa. Rinkka on toki kätevä, mutta senkin veivät rosvot toissa jouluna, kuten ainokaisen matkalaukkummekin..

Suurin osa tarjolla olevista matkalaukuista on melko tylsiä ja helposti toisiinsa lentokentillä sekoittuvia mustia tai sinisiä lootia, joista on turha hakea persoonallisuutta taikka tyyliä. Kokosin alla olevaan kuvaan muutaman omaa silmääni ilahduttavan ja naisellisen laukun. Tietenkin, jos taloudessa on tarve vain yhdelle miehen kanssa yhteiselle matkalaukulle, niin ukko ei välttämättä halua sen olevan pinkki tai kukallinen. :)

1233392.jpg

kuvat: www.benetton.comwww.samsonite.com, www.luggageonline.com

Mustilla pohjilla olevat kukallinen ja vaaleanpunainen laukku ovat Samsoniten mallistosta ja kumpaakin tyyliä löytyy muutamia eri kokoja. Pinkki laukku on Benettonin ja kullan värinen Diane Von Furstenberg. Oma suosikkini noista on tuo Samsoniten vaaleanpunainen. koska se on samaan aikaan söpö ja naisellinen, sekä todella asiallinen. Tuollaisten laukkujen kanssa luulisi sen oman laukun bongaamisen lentokentän hihnalta olevan melko helppo nakki. Laukun vaihtumisen mahdollisuus Kanarian matkalla jonkun keski-ikäisen Pertin kanssa pienenisi siis luultavasti melko minimiin.  

Itse olin jo pidempään haaveillut käytännöllisestä, mutta samalla katseen kestävästä kapsäkista. Matkalaukun lisäksi minulta puuttui yhden yön reissun kamppeet vetävä tyylikäs veska.  Ja arvatkaapa kuka se taas kerran yllätti iloisesti? No mammapa tietenkin! Äiti tuli Italian reissusta alla olevaa laukkua rikkaampana ja 70 € köyhempänä. (tai no todellisuudessa paljon köyhempänä, mutta nyt puhuin vaan tästä ostoksesta :) )

1233402.jpg

Ja koska mamma on suuntamaassa saapasmaahan takaisin ehkä jo parin kuukauden sisään, hän lahjoitti tuon punaisen pyörillä kulkevan paholaisen minulle, ja suunnitteli hankkivansa itselleen uuden. Aika hottis, eikö vaan? Itse totesin, että matkalaukkuja netistä selatessa, en löytänyt mitään laukkua, jonka olisin ottanut mieluummin kuin tämän. Ihan mun tyylinen. Alla olevasta kuvasta saa paremman kuvan laukun koosta, kun seisoskelen itse vieressä. En ole vehjettä mittaillut, joten en ole varma meneekö käsimatkatavarana. Mutta asia selvinnee mammalta. 

1233400.jpg

Olen tuossa kuvassa juuri lähdössä viime viikolla Tampereelle neljäksi päiväksi oppisopimuskoulutukseni teoriajaksolle. (Aloin siis opiskelemaan oppisopimuksella valokuvaajaksi. Kyseessä on ensin kaksivuotinen kuvallisen ilmaisun perustutkinto, jonka jälkeen voi jatkaa ammattitutkintoon ja vielä erikoisammattitutkintoonkin. Oma hommani on vielä hieman auki tuolta byrokratia puolelta, eli työpaikassa en ole vielä aloittanut, mutta koulujaksolle kuitenkin jo osallistuin.) Päällä oli lähtiessä super rennot vaattet, koska tiedossa oli puolentoista tunnin junamatkan jälkeen heti kahdeksan tunnin koulussa istuminen.

  • musta minihame/ alelöytö Seppälästä
  • printti-paita/ TDK, Jim & Jillin poikien osasto
  • neuletakki/ Lindex
  • saappaat/ Pomarfinn, Huuto.net
  • paljettibaskeri/ Asos
  • matkalaukku/ Italiasta

Tuohon alkaneeseen opiskeluuni liittyy tuo alla oleva iso käsilaukkukin. Ihailin kyseistä  keinonahkalaukkua joulun aikaan kotipaikkakuntani Benettonilla, jossa se oli 30 % alennuksessa. Ajattelin, että laukku olisi ihanteellinen Tampereen koulureissujani varten läppärille ja koulutarvikkeille. Hintaa jäi kuitenkin n. 70 €, joten homma jäi ihailun asteelle. Toissa viikolla posti toi kuitenkin yllätyksen. Mamma oli taas kerran pistänyt Keno-voitot lapsensa hemmotteluun ja käynyt hakemassa tuon laukun. Hullu-ihana-äiti!!

1233408.jpg

Laukku on niin suuri, että se nielee hyvin läppärin ja lisäksi vielä paljon muuta, kuten mapin ja kirjoja. Mun normi läppärilaukkuun ei mahdu mitään ylimääräistä, joten tuolla laukulla lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Olisi ikävä kanniskella koulupäivinä kolmea eri laukkua (läppärilaukku, kameralaukku + laukku muille rojuille). Nyt selviän kahdella. Tuo veska passaa tilan puolesta myös hyvin yhden yön reissukassiksii. Ja mikä hienointa, sen kuosi käy yhteen matkalaukkuni kanssa! I'm so happy! :)

Millaisten laukkujen kanssa te matkustatte?

PS. postaus neulematskuista, jota jotkut lukijat kyselivät, on ihan oikeasti kohta tulossa. Vaatii vähän puhtaaksi kirjoittamista.