Joka ikinen lukija on varmasti nähnyt linnanjuhlien puvut jo useista eri medioista, eli informaatioarvoa tällä postauksella ei paljoa ole. Halusin kuitenkin koota yhteen omat suosikkini sekä muutaman puvun, jotka eivät tehneet kovin positiivista vaikutusta. Itsenäisyyspäivä on ollut minulle lapsesta asti tietenkin todella tärkeä päivä, koska se on syntymäpäiväni. Linnanjuhlien katsominen ja niihin pääsemisestä haaveilu on kuulunut ohjelmaan joka vuosi. Jo lapsesta saakka olen myös joka vuosi mielessäni suunnitellut puvun, jossa linnaan astelisin, jos kutsu kävisi. (Olen ihan satavarma, että postimies on vain vuosi toisensa jälkeen hävittänyt kutsuni ja Tarja pettyi tänäkin vuonna kovasti, kun en saapunut paikalle. :) )

Ensin esittelyssä suosikit. Selväksi käynee, että minuun vetoaa yksinkertaisuus ennemmin kuin röyhelöt.

1114076.jpg

  • Seela Sella säteili aikuisen naisen upeaa itsevarmuutta yksinkertaisen tyylikkässä puvussaan. Puku on pelkistetty olematta lainkaan tylsä ja luo yhdessä kantajansa kanssa todella arvokkaan vaikutelman.
  • Tumma nainen pelkistetyssä punaisessa ei voi mennä pieleen. Minttu Mustakallio kantoi suuren raskausmahansa ylpeydellä piilottelematta sitä lainapeitteeseen.
  • Eva Biaudetin näyttävät kaulukset ja kaunis kietaisumalli toivat sopivasti särmää muuten koruttomaan pukuun. Voisin kuvitella samannäköisen puvun itselleni esimerkiksi viininpunaisena.
  • Oopperalaulaja Cynthia Makrisin puku vetosi värin, kankaan kuosin ja halterneck yläosan vuoksi.
  • Minusta tuntuu, ettei Leena Harkimo epäonnistu näissä juhlissa koskaan. Hän jatkoi suosimallaan kapealinjaisten pukujen tiellä, mutta väri ja kangas erottivat sen entisistä asuista.
  • Anni Sinnemäen Lumikkimainen olemus oli sopivsti dramaattinen. Puvussa ripaus Hollywood glamouria. Ehdottomasti paras Sinnemäen päällä näkemäni asu näissä kekkereissä.

Pidin myös Tanja Saarelan nuorekkaasta iltaeleganssista kauniine kampauksineen. Muita kauniita pukuja päällen kiskoneita olivat mm. luistelija Susanna Pöykiö, suunnistaja Minna Kauppi ja kansanedustaja Päivi Räsänen. Mutta epäilejn, että Räsäsellä saattoi olla jonkinmoisia ongelmia linann tungoksessa runsaan laahuksensa kanssa.

Ja kuka oli se nainen frakissa? (tai ainakin pikaisesti katsottuna luulens en olleen frakki, mutta en menen vannomaan.. housuasu jokatapauksessa) Ja mistä löydän hänestä kuvan? Se oli tyylikästä!

Nappiosumien jälkeen sitten niitä pukuja, joissa ei mielestäni ollut kaikki aivan kohdallaan:

1114079.jpg

  • Outi Mäenpään puvussa on hienot värit ja kaunis yläosa, mutta puku saa näyttelijän näyttämään armottomasti todella leveältä ja valkoinen osuus loihtii illuusion raskausmahasta. Ei kovin imartelevaa.
  • Heinäsirkka näyttää asussaan ihan selkeästi siltä violetilta haltijattarelta Disneyn Tuhkimosta, ja se ei mielestäni ole kovin hyvä juttu hienoissa juhlissa. Puvun materiaali näyttää todella halvalta.
  • Irina kertoi, että aikoo käyttää pukunsa alaosaa tulevaisuudessa keikoilla. Säästömeiningillä ei synytynyt kovin kaunista jälkeä. Tulee mieleen pikkutyttöjen joulumekot. Kuosi ei ole mielestäni riittävän juhlava.
  • Hanna-Mari Seppälä taisi luulla menevänsä pyjamapartyihin, sillä mekko näyttää halvalta satiiniyöpaidalta.
  • Hope Hatin Helena Toivon asu on kauniin värinen, mutat nuo hihasysteemit on jotenkin ihan liikaa ja tökerön näköiset. Hihojen sjaan olisi voinut laittaa vaikakpa jonkun näyttävän rannekorun.
  • Kuvataiteilija Kaarina Kaikkosen kravattipuku on idealtaan ja toteutukseltaan muuten kiva, mutta värit ovat tässä mekossa jotenkin tunkkaiset. Iäkkäämmille naisille olisi myöskin usein imartelevempaa peittää hieman hartioita ja käsivarsia.

Koska jokapaikassa keskusellaan siitä mistä puvusta ihmiset pitivät eniten, niin minä kysynkin, että: Kuka sinun mielestäsi ei onnistunut asuvalinnassaan?

Ja loppuun vielä yksi aika hauska asukuva:

1114170.jpg

En ole nähnyt Maria Romantshukin asusta muuta kuvaa, mutta epäilisin, että kyseessä on kapea hame halkiolla. Yllä olevasta kuvasta kuitenkin saa sellaisen käsityksen kuin hänellä olisi jalassaan housut, josta puuttuu toinen lahje. Piti ihan vilkaista useampaan otteeseen, että msitä oikein on kyse. :)