Minulle on iskenyt jokin ihan käsittämätön paljetti-kiima. Lähes jokainen noilla pienillä kimaltavilla hippusilla päällystetty vaate tai asuste saa sykkeeni nousemaan ja minun on pakko syöksyä sovittamaan. Mä en tajua. No, onneksi sovittamalla usein selviää, tangolla niin upealta näyttänyt luomus ei todellakaan imartele itseäni niin kuin sitä roikottavaa henkaria. Näin kävi muutama päivä sitten henkkamaukalla. Näin ikkunassa julisteen, jossa oli tuo alla olevassa kuvassa oleva raidallinen paljettimekko kera halvan hinnan, ja minun oli pakko raahata ystäväni mukaani sovituskoppiin toteamaan, että tuollainen määrä blingblingiä minun päällä oli todellakin too much. En tahdo näyttää amerikkalaisperheen joulukuuselta.

1068899.jpg

Toki sinne sovituskoppiin tuli revittyä pari muutakin niin kovin edullista, ja siksi niin ihastuttavaa, paljettiriepua. Sovitin mm. tuota kympillä irtoavaa minihametta, mutta... ei sitä näkyä pysty edes kuvailemaan. No, sanotaan nyt vaikka, että kamala. Niin kuin olisi viiden kilon lanttukukko sullottu kolmen kilon pussiin, ja tosi kimaltavaan sellaiseen. Eli totaali no no. Ja sitä paitsi missä ihmeessä mä olisin sellaista pitänytkään. 

No mutta, joka tapauksessa, tiedoksi niille ketkä eivät ole vielä huomanneet, niin H&M tosiaan tarjoaa tota bling blingiä pikkujouluja varten hyvin edullisesti. Tuo liivi voisi kiinnostaa itseäni ihan oikeasti, mutta sitä en nähnyt myymälässä vaan ainoastaan nettikaupassa. Ja toisaalta mullahan on jo se musta paljettibolero, joten ei voita läskin päälle..

Keräilin sitten tekemisen puutteessani (opinnäytetyön korjailut vielä odottaa vuoroaan, kahden viikon tiskit olis keittiössä, yks seitsemän sivun essee, josta valmistumiseni on kiinni on kirjoittamatta jne..) niin paljon noita paljettihässäköitä tähän esille, että alkoi melkein jo yököttää. Mutta pistetääs nyt silti tiskiin muutamia oikeasti aika söpöjä kimalluksia sekä muutama ei niin uljas luomus:

1068898.jpg

Kaikki kuvan tuotteet Asos

Tuota mustaa mekko paljettihihoilla hieman himottelin jo aikaisemmin ja nyt se olisi alennuksessa. Järkeilin kuitenkin itselleni, että käyttäisin mekkoa ehkä kerran baarissa ja that's it, joten ei kannata.

Keskellä oleva toppi taas ei väriensä puolesta minua kovasti innosta (eikä hinnan), mutta Vero Moda tarjosi saman tyyppistä paljettikuorrutusta mm. musta-violetti ja ruskea-kulta väriyhdistelminä ja melkoisesti edullisemmin. (EDIT: Ja sitten oli myös se ruskea-musta, värivaihtoehto, joka nähtiin eilisessä (18.11) BB:ssa Vappu Pimiällä.)  Hinta oli muistaakseni 40 euron paikkeilla. Sovitin ruskeaa versiota, mutta en oikein vakuuttunut. Paljetit sojottelivat mihin suuntaan sattuu, ja rupesin miettimään kyseisen vaatteen pesemisen hankaluutta, joten se siitä. Toppi oli paljettien ansioista myöskin niin raskas, että siinä ollut pieni "poolokaulus" ei asettunut ollenkaan kauniisti. Ihanaa huomata oppineensa vaateostosten suhteen edes jonkinlaista järkevyyttä. Enää ei osta joka riepua joka näyttää kivalta, vaan miettii myöskin materiaalia ja vaatteen huoltoa. Mä olen ehkä hieman aikuistunut! :)

Ruskea paljettiliivi puolestaan on aivan vastustamaton, paitsi, että kaapistani löytyy jo melko samanlainen. Mutta pidän kovasti tuostakin Asosin versiosta.

Seuraavassa kuvassa sitten muutama mielestäni ei niin kovin ihana paljettiratkaisu..

1068895.jpg

kaikki kuvan tuotteet Asos

Hopeiset paljettivermeet on jotenkin niin liian avaruus, että ensimmäinen mekko ei todellakaan iske. Eikä iske oikein pituutensakaan puolesta. Paljettihenkselit taas kuuluvat mielestäni korkeintaan taikureiden ja sirkustirehtöörien vaatekaappiin, joten en toivo näkeväni tuollaisia kenenkään yllä siviilissä. Viimeinen mekko puolestaan kuuluu sarjaan "en osaa päättää". Toisaalta aivan upea, toisaalta aivan liikaa. Tulkitsen asian siis näin: mekko olisi aivan ihana jos olisin mallivartaloinen superjulkkis ja olisin menossa joihinkin mahtaviin kemuihin, joiden pukukoodiin kyseinen kimallus passaisi. Mutta koska olen ei niin mallivartaloinen tavis Satakunnasta, en välttämättä hätkäyttäisi tuollaisella koltulla kovinkaan positiivisesti omassa lähibaarissani. Eli kiva katsella, mutta se siitä.

Sitten vielä muutamia söpöjä asusteita kera paljettien. Jos ei halua verhota koko ruhoaan, tai edes puolia siitä hileeseen, niin paljeteista voi nauttia myös pieninä annoksina vaikkapa käsipuolessa.

1068894.jpg

Tyyny Ellos, muut tuotteet Asos

Tuon baskerin olisin halunnut niin kovasti mustana mutta kyseinen väri ehti loppumaan ennen kuin sain aikaiseksi tehdä tilauksen. (eli mamma! jos sieltä Italiasta löytyy mustia paljettibaskereita, niin minulle sellainen kiitos! täällä kun ei ole kävellyt vastaan) Tai jos lukijoilla on vinkkejä mistä tuollaisia löytyisi, niin kertokaa. Omin pikku kätösin en ala tuollaista määrää rojua ompelemaan, eli tee-se-itse vinkkiä ei oteta vastaan. :)

Ellokselta löytyvän paljettityynyn funktiota en täysin käsitä.. tai siis, meneehän se koristeena, mutta minä haluan sohvalleni sellaisia tyynyjä, joita voi myös käyttää. Tuollainen tyynynpäällys ei nimittäin tunnu ehkä poskea vasten ihan kaikista miellyttävimmältä..

Loppuun vielä se edellisessä postauksessa kaavailemani kuva omasta bling bling paljettikuorrutus kokoelmastani. Ja nyt muistuikin mieleeni, että tuostahan puuttuu yhdet korkkarit, joiden olemassa olon olen melkein unohtanut...

1069121.jpg

  • ruskea liivi Vila, Tallinnasta
  • kultabolero New Look, eBaysta
  • musta bolero Ellos
  • musta mekko Asos
  • Ruskea tunika Vero Moda
  • musta clutch Make Up Store
  • monivärinen clutch Pieces Vero moda