Olen viime aikoina löytänyt useita todella positiivisesti yllättäneitä kosmetiikkatuotteita apteekin hyllyltä. Koska nainen, joka ei kerro huippu kosmetiikkatuotteista toisillekin, on kauhea salaileva bitch, välttelen nyt tuota leimaa, ja jaan nämä uudet lempparini teidän kanssanne.

967030.jpg

  • Aco Cliniderm Skin balance soft cleansing mousse on ihoa kosteuttava, normaalille iholle tarkoitettu pesuvaahto, joka tekee ihosta silkkisen ja pehmeän. Meikki lähtee helposti ja iholle jää raikas fiilis. Miinuksena tuotteessa on se, että koska vaahto on iholla niin miellyttävän tuntoista, tulee sitä pumpattua pullosta enemmän kuin oikeasti tarvitsisi. Välillä jopa pesen kasvoni oikein kahteen otteeseen. Ei siksi, etteikö ensimmäisellä kerralla tulisi puhdasta, vaan siksi, että pidän siitä miltä tuote tuntuu ihollani. Tästä syystä purkki hupenee vauhdilla. Hintaa 150 ml pumppupullolla on n. 9 €.
  • Vaahdon jälkeen viimeiset meikin rippeet puhdistuvat saman sarjan kosteuttavalla ja rauhoittavalla kasvovedellä. 125 ml pullo n. 7 €. Mitä mielikuviin tämän sarjan kohdalla tulee, niin pakkaukset henkivät minun mielestäni samaana ikaan tehokkuutta ja raikkautta. Törpöt eivät häviä ulkomuodossa kosmetiikkaosastoilla myytäville tuotteille, kuten apteekkisarjat tahtovat  usein tehdä.
  • Vichy oligo yeux 25 silmänympärysvoidepuikko. Tämä heräteostos on osoittautunut täydelliseksi. N. 17 € hintainen 4 ml puikko sekä rauhoittaa, että kosteuttaa, ja mikä parasta, viilentää. Tuntuu siis jumalaiselta vaikkapa pitkäksi venähtäneen illan jälkeen. Puikosta tuote on helppo ja nopea levittää ilman, että tarvitsee koskea silmänympärykseen sormin. Vähentää tehokkaasti silmäpussien turvotusta ja säännöllisesti käytettynä tuntuu jopa hieman auttavan silmänalusien tummuuteen. SUPER TUOTE!
  • En ole koskaan ollut kova jalkavoiteiden ystävä, koska tuntuu aina, että niiden imeytyminen kestää ikuisuuksisa, eikä tulokset koskaan ole olleet kovin kummoisia. Nyt tuli kuitenkin asenteisiin muutos. Kotona käydessä mammani hieroi tätä jalkoihini parina iltana peräkkäin ja nukuin pehmeät sukat jalassa, ja tulokset olivat hämmentävät. Luulin tilanteen olleen kuivien kantapäideni kohdalla jo menetetty, mutta tämä erityisesti diabeetikoille suunnattu kreemi teki jaloistani jälleen silkkiset vauvajalat. Piti siis syöksyä apteekkin hakemaan oma puteli. 60 ml n. 5-6 €. Tekee ihmeitä myös kyynärpäille.
  • Kankeana ja hitaana aaamuna raikkaana herättäjänä toimii yöpöydällä majaileva Avènen eau thermale suihkupullo. Suihkautus terveyslädevettä unisille kasvoille toimii ainakin itselläni hyvänä virkistäjänä. Kyseinen lähdevesi ei sisällä ei sisällä hajusteita eikä säilöntäaineita ja on bakteriologisesti puhdas, joten sopii myös vaurioituneelle iholle. Toimiva rauhoittaja myös esimerkiksi auringonpolttamalle iholle. 50 ml n 6 €. Tuotetta löytyy myös 150 ja 300 ml törpöissä. Itselläni kuitenkin pikkuinen putelikin kestää ikuisuuksia.