Törmäsin netissä hauskaan mekkokauppaan nimeltä Studio 28 Couture. Tuotteita toimitetaan kyllä ainoastaan Usa:n sisäisesti, mutta esittelen sen hauskan idean vuoksi. Mekkoja ei ole valmiina, vaan asiakas saa itse valita erikseen ala- ja yläosan mallit sekä kankaat.

Mekon luominen aloitetaan valitsemalla malli. Yläosia on tällä hetkellä tarjolla kolme rilaista ja samoin alaosia. Tämä siis tarkoittaa minun laskutaitoni mukaan yhdeksää erilaista mekkomallia. (Ja sivustolla on lupaus pian tulossa olevista uusista malleista.) Alla olevassa kuvassa muutamia erilaisia ala- ja yläosa yhdistelmiä. Halterneck-yläosa kapealla helmalla, olkaimeton yläosa kellohelmalla jne..

765154.jpg

Valittuaan mekon mallin pääsee asiakas ihastelemaan värikkäitä kankaita. Ainakaan tällä hetkellä valikoimista ei löydy mitään hillittyä ja yksiväristä, vaan tarjolla on mitä kirjavampia kuoseja aina pääkalloista paisley-kuvioihin ja erialisiin kukkaprintteihin. Erityisesti kukkakankaat tuovat mekkoihin ihanaa 50-luvun kotirouvahenkeä. Alla hieman kokoelmaa kankaista ja muutamia mekkokuvia.

765157.jpg

Pääkankaan lisäksi asiakas valitsee vielä toisen kankaan, jota tulee tehosteeksi vyötärölle ja helmaan. Valittavana on erilaisia raita- ja pallokuoseja, eli luvassa on oikea kuosien sekamelska, joka kyllä yllättäen näyttää usein toimivan. Tehostekankaista kuitenkin löytyy myös yksivärisiä vaihtoehtoja mikäli ei halua sekoittaa polka dot-kuosia esim. yllä olevassa kuvassa oikeassa alareunassa olevan City girl-kankaan kanssa, taikka piristää mustaa pääkallomekkoa pinkillä kukkakuosilla. (kukapa nyt ei haluaisi? :) )

853335.jpg

Itseäni tämä idea viehättää kovasti ja mekot ovat mielestäni todella suloisia. Hintakaan ei ole aivan super paha mikäli löytyy todella itseä miellyttävät kuosit (200 $ eli n 150 €), joten mikäli tällaisia saisi Suomeen, niin joitakin puutarhajuhlia silmällä pitäen tällaista saattaisi jopa harkita. Kuosit ovat kyllä toki melko hurjia, mutta eikös joka tytön tulisi omistaa edes yksi kukkamekko? Kyllä kelpaisi lähteä lavatansseihin pyöriteltäväksi. ;)

 Itselleni kelpaisi kukkien lisäksi myös makea pääkallokangas. Tässä pari lemppariyhdistelmääni:

853356.jpg

Mitäs mieltä te lukijat olette? Voisitteko käyttää tuollaisia mekkoja? Entä mitä mieltä olette kaupan ideasta?