Kaikkea sitä keksitäänkin. Briteissä on aloittanut toimintansa Handbag Hire HQ-niminen firma, jonka liikeideana on nettisivustonsa kautta tarjota designer-laukkuja vuokralle. Eli jos ei ole varaa hankkia omaa Fendiä, Dioria taikka Balenciagaa, niin sellaisen voi näppärästi vuokrata käyttöönsä vaikkapa viikoksi taikka kuukaudeksi rekisteröitymällä kyseiseen palveluun. Pelkkä jäsenyys maksaa 7.50 £ kuussa.

Tosiasia on kuitenkin se, että ei se vuokraaminenkaan niin kovin edullista lystiä sitten ole. Jokin pieni Guessin laukku irtoaa kuukaudeksi 25 punnalla,  mutta esim. Balenciagan Cityn vuokraan hupenee kuussa 90 £ eli reilut 130 €. Mulberryn Bayswater irtoaa kuukaudeksi 75 £ ja viikoksi 25 £.  Noilla hinnalla shoppailisin itselleni mieluummin jonkun oman laukun, vaikkei kyseisellä summalla ei vielä mitään kummoista merkkiä siihen kylkeen saakaan.

816922.jpg

Tällä hetkellä laukkuja on vuokrattavana mm. seuraavilta merkeiltä: Chloe, Fendi, Gucci, Vuitton, Mulberry ja Prada + kaikki edellä mainitut  ja muutamia muita. Tällä hetkellä, palvelun ollessa kovin uusi, laskin erilaisia laukkuja olevan tarjolla 38, mutta kokoelma tulee toki koko ajan kasvamaan. Tarjolla olevia tuotteita voi hakea merkin, värin, tyylin taikka vuokrahinnan mukaan.

Palvelu toimii ymmärtääkseni vain Briteissä, mutta kuka tietää koska tuollainen liikeidea kiirii laajemmallekin. On kuitenkin vaikea kuvitella, että vaikkapa Suomessa olisi tuollaiselle kovinkaan suuria markkinoita. Vai olisitko sinä valmis maksamaan tuollaisia hintoja saadaksesi edes hetken kulkea unelmalaukku käsivarrellasi?