...tai 1/6 vai ehkäpä 1/10...

Joku lukija kysäisi muutama viikko sitten, että mikä olisi minimi kenkä- ja laukkumäärä jolla voisin kuvitella tulevani toimeen. Aloin miettimään tätä kauhuskenaariota, että joutuisin ase ohimollani tekemään priorisointia ja valitsemaan vain muutamia yksilöitä, joiden kanssa sitten olisi pärjättävä, enkä päässyt vielä lopulliseen tulokseen. Veikkaisin määrien pyörivän laukuissa viiden paikkeilla, mutta kengissä ei ehkä päästä paljoa alle kymmenen parin.

Ajattelin nyt sitten alkaa pikkuhiljaa listaamaan laukku-ja kenkävaraston must have-tuotteet, ja tehdä niistä omat postauksensa. Jospa lopullinen selviytymispakkaus selviäisi siis pikku hiljaa. Ehkäpä otan tavoitteekseni selvittää viisi tärkeintä laukkumallia ja kengissä voisin yrittää kahdeksaan pariin...

Nyt ensimmäisenä vuorossa laukku 1/5, musta clutch.

Olen käyttänyt muutamaa mustaa clutchiani jo useita vuosia. Ensinnäkin tykkään kyseisen mallisista laukusta esim. baarissa, koska clutchia kantaa jotenkin sirommin ja naisellisemmin kuin jotakin olalla tai käsivarrella kannettavaa kantokahvallista laukkua. Toisekseen yksinkertainen musta clutch on todella ajaton ja sopii yhteen melko monen asun kanssa. Sen voi yhdistää yhdistää yhtä hyvin juhlamekkoon kuin farkkuihin ja toppiin. Toki yhteensopivuus eri asujen kanssa on kiinni mm. laukun materiaalista, mutta yksinkertaisen tyylikäs nahkainen versio toimii aina.

Kokosin alle muutamia nettikaupoista löytyneitä variaatioita. Ja mikä mahtaakaan olla minun suosikkini...

844592.jpg

  • Asokselta löytyvän Patricia Fieldin clutch on kuviointinsa vuoksi selkeä hetken hittituote eikä olisi tarpeeksi monikäyttöinen.
  • Biancon laukku taas on malliltaan sopivan ajaton täyttääkseen paikan kaapissa, jossa on tilaa yhdelle ainoalle mustalle clutchille. Materiaali on kuitenkin ikävä kyllä kangasta, joten pitkäikäiseksi joka paikan kumppaniksi siitä ei ehkä ole.
  • Elloksen laukun ainoa hyvä puoli taitaa olla halpa hinta. Materiaali on halvan näköistä eikä mallikaan juuri houkuttele.
  • Paul's Boutiquen tikattu lakeerilaukku olisi oiva valinta mikäli haettaisiin laukkua ainoastaan tulevan syksyn ja talven ajaksi. Kyseisestä matksusta kuitenkin jossain vaiheessa taas ajaa aika ohi (jotta se voi jälleen vuosien päästä palata), joten ei taaskaan kaikista järkevin hankinta yhden clutchin periaatetta ajatellen..
  • Michael Korsin laukku on malliltaan ja materiaaliltaan juuri hyvän näköinen, mutta solki on ehkä hivenen raskas omaan makuuni
  • Eli päästään taas tilanteeseen "If I was a rich girl", minun suosikkini on jälleen otannan kallein. Jimmy Choon laukussa on lähes kaikki kohdallaan. Hinta hiukan tökkii.

Näitä vertailtuani tulin siihen tulokseen, että omasta kaapistani löytyvät neljä mustaa clutchia ovat kaikki huippu hyviä. (Laukuista kolme näkyy edellisen postauksen laukkukuvassa.) Ja jos se tilanne joskus eteen tulee, että joutuisin luopumaan osasta laukuistani, niin tästä lajityypistä taitaisin jättää kaappiini sen täysin krumeluurittoman sileän version. En siis itke Jimmy Choon perään, vaan haen oman rakkaani takaisin kaveriltani, jolla se on lainassa, ja olen tyytyväinen. :)

Onko musta clutch teidän mielestänne laukkukaapin must have? Entä mikä on suosikkisi kuvan kaunottarista?