Voi Crocsit! Lauantaina kaupungilla yritettiin kavereiden kanssa laskea monetko Crocsit kävelee vastaan, mutta seottiin laskuisssa jo vartin jälkeen. Niiltä ei voi välttyä missään. Vastaan kävelee kokonaisia perheitä eri värisissä muovikammotuksissa ja identtisesti pukeituneita teinilaumoja, joiden ainoa ero pukeutumisessa on Crocsien väri. AARRGGHH!! Ei minulla ole mitään kyseisiä kenkiä vastaan, toimivat varmasti kivasti esim. työkenkinä, mutta miksi tuollainen hittituote sysää ihmisisltä viimeisetkin tyylitajun rippeet nurkkaan? Esittelen seuraavana havaintokuvien kera kaksi viime päivinä vastaan kävellyttä asukokonaisuutta.

Tapaus 1, n. 20 v tyttö oli pukeutunut seuraavasti: Väri- ja kuviomaailmaltaan pitkälti alla olevan mekon oloinen kietaisumekko ja yksinkertaisen tyylikäs käsilaukku. Tukka, meikki ja korut nätit. Kokonaisuus nilkkoihin saakka huoliteltu, mutta sitten mitä onkaan jalassa!! Limevihreät Crocsit! Siihen kaatui se asu..

746221.jpg

Kuvan mekko Catherine Malandrino ja laukku Chloé, Net-a-porter.com

 

Tapaus 2 vajaa nelikymppinen nainen. Perussiistit farkut ja bleiseri ja pinkit Crocsit! Nainen ilmeisesti kuvitteli osoittavansa suurta tyylitajua yhdistämällä asuun laukun sävysävyyn kenkäkammotuksiensa kanssa.

746223.jpg

Farkut ja bleiseri H&M, laukku Ellos

Toki vastaan on tullut myös monta ihmistä Crocsit jalassa ilman, että olisivat aiheuttaneet minussa puistatuksen, esimerkiksi siivooja työasussaan, sairaanhoitaja työvaatteissaan, sukulaisnainen puutarhahommissa ja lapsia rennoissa vapaa-ajan vaatteissa. Mutta kertokaa nyt joku minulle, miten noista on tullut kansan mielessä salonkikelpoiset, kelpaa asun kuin asun kanssa, jalkineet? Minä en ymmärrä. Ja koska en ymmärrä niin tässä tapauksessa tuomitsen.