Eräässä kaupunkimme suuressa vaatekaupassa alkoivat tänään pari kertaa vuodessa pidettävät Toripäivät. Kävin säästämässä aivan valtaisia summia tuhlaamalla n. 90 €! Ja mitenkö siis muka säästin? Kerrotaanpa hieman tarkemmin.

Farkkuja tarttui mukaan kolmet:

  •  Leen melko pillilahkeiset Normat. Minulla on jo yhden juuri samat ennestään, mutta löysin yhtä kokoa isompana, joten nämä uudet mahtuu silloinkin, kun kortisonikuuri tuppaa turvottamaan. Hinta 10 €, norm hinta 99 €, eli säästöä 89 €
  • Guessin tuollaiset hyvin basic-farkut (malli Palm Springs), joita ei koskaan ole liikaa. Hinta 10 €, säästö 99 €
  • Miss Sixtyn farkut mallia Zuma. Ovat melko leveä lahkeiset ja muutenkin hieman rennompaa mallia. Norm. hinta 118,90 €, nyt 10 €

558540.jpg

Olen jo hetken miettinyt, että olisi hyvä omistaa myös yksi hieman vaaleampi takki/jakku, koska minulta löytyy vain lähinnä mustaa. Nyt löytyi hyvä. More & Moren luonnonvalkoinen bleiseri (näyttää kuvassa likaisemman väriseltä kuin todella on), jonka oikea hinta oli 129,95 €, oli tyrkyllä hintaan 26 €.

558544.jpg

Alla olevassa neuletopissa viehättivät väri ja kivat paljettikoristeet. 90% alennuksella tuolle, edelleen More & More merkkiselle, vehkeelle jäi hintaa 6,60 €.

558547.jpg

Noita Dumondin kesäisiä korkkareita olin sovitellut jo aiemmin useampaankin kertaan, mutta 75 € hintaan en niitä tohtinut ostaa, vaikka ovatkin jalassa todella unelmat. Tänään ne nököttivät 30 € hyllyssä, joten saivat kodin luotani. Minulla on jo ennestään parit Dumondin korkkarit, ja olen tykännyt todella paljon. Ovat koroista huolimatta todella mukavia jalassa. Helsingissä ihanimmat Dumondin kengät löytyvät yleensä La Fiammasta.

558538.jpg

Esiteltyjen lisäksi ostin vielä yhden Nanson kauniin vaaleanruskean, perhoshihaisen, polvimittaisen trikoomekon, jota myöskin olen katsellut mielenkiinnolla jo aiemmin. Hintaa koltulla oli alkuperäisen 59 € sijaan 10 €. Trikoorimpuloista on hankala saada hyvää kuvaa, joten siksi en viitsinyt tähän sitä liittää.

Kun kaikki alennusten tuomat edut lasketaan yhteen, niin säästöä tuli noissa tuotteissa 554, 21 € ja siihen kun lisätään vielä 5 € etukuponki, jonka liike oli jo aiemmin lähettänyt, niin säästöhän kohoaa lähes 560 euroon! Ja koska kyseisessä liikkeessä kertyy ostohyvityksiä, niin tämän päivän ostokset kerryttivät kokonaisostojani niin, että saan kesäkuussa 30 € hyvityksen, jonka voi tulkita niin, että nuo kengäthän olivat käytännössä ilmaiset. Tämä on tätä mammalta opittua shoppailumatematiikkaa, jonka varjolla voidaan lähes aina kumota mahdolliset shoppailumorkkikset, jotka yrittävät hiipiä nurkan takaa.

Minä en siis mieti tuhlanneeni reilua 90 euroa, vaan ajatelen vain kertynyttä säästöä, ja hymyilen. Ja etenkin nyt kun kyseessä oli tuotteita, joita olin jo aiemmin himotellut (mekko, kengät ja jakku), taikka tuotteita, joita tarvitsee aina (farkut), niin säästö on todellista. On se hienoa, että on suoritettuna pitkä oppimäärä vaativaa shoppailumatematiikkaa, tekee elämän huomattavasti mukavammaksi!