Minä olen sunnaton clutch-fani. (mikä sen järkevä suomenkielinen nimitys oikein on? Kun tyhmää puhua kirjekuorilaukuista, kun ei ne kuitenkaan välttämättä sellaisia kaikki ole..) Ja voin kertoa, että ensimmäiset kyseisen malliset veskat ovat löytäneet tiensä kätöseeni jo vuosia sitten, eikä suinkaan vasta sitten kun niistä tuli henkkamaukassa myytävuä muotiasusteita. Ajattelin hieman esitellä kokoelmaani:

Ylärivissä olevat kaunokaiset löysin kirpputorilta tänään. Valkea on Friitalan aito nahkalaukku. Siinä on kyllä vielä kiinni kapea hihna, mutta aion ottaa sen pois. Olen metsästänyt valkoista perusclutchia jo kauan, joten tämä oli todella tervetullut löytö. Punainen on melko pieni. Siihen sopii juuri ja juuri pankkikortit, puhelin, puuteri ja huulipuna, eli kaikki tarvittava. Ihastuin erityisesti rannelenkkiin. Nämä kaksi maksoivat yhteensä 6 €.

564274.jpg

564281.jpg

554408.jpg

558537.jpg
  • Keskimmäisessä kuvassa oleva valkoinen on, jo aiemmin esitelty, muutaman viikon takainen löytö kirppikseltä 2 €.
  • Vieressään oleva konjakin värinen vintage-laukku tuli huudettua huuto.netistä.
  • Seuraavassa rivissä olevat mustat ovat vanhimmat näistä kaikista ja palvelleet useita vuosia. Isompi lakeerinen löytyi Helluntai srk:n kirppikseltä varmaan jo seitsemän vuotta sitten. Se on hävyttömän tyylikäs punaisine vuorauksineen. :)
  • Mehukas melonilaukku on mehupakkauksista valmistettua kierrätystavaraa, ja sen löysin Oslon Nobelin Rauhan keskuksen  museokaupasta vuoden takaisella reissullani.
  • Punainen satiiniclutch on löytö Nizzan antiikkimarkkinoilta viime syksynä. Aitoa vintagea luultavimmin 50-luvulta. Hintaa söpöläisellä oli 12 €.
  • Kultainen rusetticlutch ja vadelmanpunainen keinonahka viritys tuli huudettua eBaysta postikuluineen muutamalla eurolla
  • Musta paljettiveska on todellisuudessa Make Up Storen meikkipussi, mutta sopii biletykseen mitä parhaimmiten.
  • Alimmainen musta 2€ kirppislöytö viime viikolta

Ainoat jotka noista on maksaneet muutamaa euroa enempää ovat meloni, make up store ja Nizzan löytö. Muut eivät yhteensä ole maksaneet varmaan edes 20 euroa. Tuollaisia muutaman euron kaunokaisia ei siis vaan pysty kirppareilla vastustamaan, vaikka komero pursuilee jo entisistäkin.

Ja tässä oli vain clutchit... Pitäisiköhän minun alkaa huolestua tästä kenkä- ja laukkumäärästäni? Tilanteen todellisuus valkenee toden teolla vasta, kun näitä alkaa listailemaan. Nyt teen cluthien hankintalakon! (joka kestää siihen saakka kunnes seuraava muutaman euron söpöläinen kamppaa minut)