Punaisten kenkien tarina kuuluu moneen kansansatuun. Hans Christian Andersenin sadussa tyttö laittaa jalkaansa punaiset kengät, eikä voi lakata tanssimasta ja tanssiminen loppuu vasta, kun tytöltä katkaistaan jalat. Myös Grimmin veljesten Lumikki-sadussa paha kuningatar tuomittiin tanssimaan punaisissa rautakengissä kuolemaan saakka. Ihmemaa Ozissa Dorothyn taikakengät olivat punaiset ja johdattivat hänet unohtumattomaan seikkailuun. Paholainen pukeutuu Pradaan-elokuvan julisteen punainen stilettikorkokenkä kertoo tiukkaakin tiukemmasta dominantista johtajattaresta. Kuvitelkaapa kyseinen korkkari vaikkapa siniseksi, olisiko viesti enää lähellekään sama?

Punaiset kengät ovat saduissa ja tarinoissa edustaneet usein jotakin syntistä tai taianomaista. Nykyaikana länsimaisessa kulttuurissa punainen edustaa rohkeutta, vahvuutta, päättäväisyyttä ja intohimoa ja sen tummemmat sävyt rohkeutta ja uhrautumista. Punaiset kengät, etenkään korkeakorkoiset, eivät todellakan kuulu hiirulaisten garderoobiin!

493193.jpg

493190.jpg

Itse olen aina himoinut punaisia kenkiä, ja niitä onkin kerääntynyt kaappiin useampi pari. On ballerinoja, maiharit, stilettikorkkarit, lakeeri-platformit ja korkonilkkurit. Kirkkaan punaiset saappaat puuttuvat. Etsinnässä on vielä todella hyvät ja laadukkaat punaiset peruskorot, (kuten alla olevan kuvan nro 4.) Ne olisivat niin ajattomat ja dominat! Pukeudun usein mustaan ja asustan huomiota herättävillä punaisilla kengillä, laukulla ja parilla korulla.

Alla olevaan kuvaan olen keräillyt muutamia omasta mielestäni kivoja punaisia paholaisia ja söpöläisiä tämän hetken tarjonnasta.

496837.jpg

 

 

  1. www.have2have.se    37,65 €  Ihanan tyttömäiset! Nauhat ja tylppäkärki ovat kuin suoraan balettitossuista.
  2. Ellos                         34,90 € 50-luvun rouva-lookia. Peep-toet ovat todella in!
  3. Ellos                         34,90 €  Peep-toe ja platform ovat usein julkkisten jalassa nähty yhdistelmä. Lakeeri kuuluu tulevan kesän kuumiin materiaaleihin.
  4. www.have2have.se     37,65 € Ajaton perusmalli, joka kuuluu jokaisen tosinaisen kenkäkaappiin monessa värissä, myös punaisena. Upeat niin farkkujen kanssa kuin juhlavammassakin menossa.
  5. Bianco                      49,00 € Tässä kengässä yhdistyvät kaikki oleellinen tänä kesänä: pieni kiilakorko, lakeeri ja peep-toe. Jos harkitset hankkivasi kesäksi vain yhdet uudet kengät, ne voisivat hyvinkin olla juuri nämä!
  6. Ellos                         29,90 € Perusballerinat hieman viritettynä. Nilkkaremmi ja nauhoitus korostavat kiltokuvatyttö vaikutelmaa.

Monetko punaiset kengät sinä omistat? Jos et vielä yksiäkään, niin nyt on korkea aika hankkia!