Minulla on kerrankin ihan todellinen tarve jollkein vaatteelle. Tilanne on harvinainen, sillä enimmäkseen minulla on tarve päästä eroon monista kamppeista, ja ostokseni teen jostain muusta syystä kuin vakavasta tarpeesta. Nyt olisi kuitenkin metsästettävä yksi vaatekaapin tärkeistä rakennuspalikoista, nimittäin täydellinen musta bleiseri!

Helpommin sanottu kuin tehty, sillä kriteerieni mukaisen bleiserin on oltava, hyvää materiaalia, täydellisesti istuva, sopivasti rock & chic yhtäaikaa, sopiva sekä arkeen, että hieman fiininpiin tilanteisiin. Toki melko hyviä yksilöitä voi saada tähtäimeen, mutta lopullinen osuminen voi tyssätä ohueen lompakkoon. Kyseiseen riistaan olisin kyllä valmis sijoittamaan ehkä hieman normaalia enemmän, sillä kyseessä olisi pitkäikäinen vaate.

Edellinen loistobleiserini oli kyllä kuin ihmeen kaupalla löytö henkkamaukan alennuksesta, mutta se oli neljä vuotta ja kolme vaatekokoa sitten. Lahjoitin sen sittemmin piskuiselle ystävälleni.

Esimerkkejä jahdin kohteena olevasta tyylistä löytyi yllättäen Victoria Beckhamin yltä. Mutta toki kyseinen luuranko vaihtaa asuaan julkisissa tilaisuuksissa niin usein, että pakko on välillä osua silmään minuakin miellyttäviä rättejä. Alla kaksi kuvaa, joissa bleiserin lisäksi koko tyyli on kovasti mieleeni.

488450.jpg

Kuvat: www.jordanisyourhomeboy.com ja www.imnotobsessed.com

Bleisereistä on vasemman puoleinen ehkä parempi, sillä oikean puoleisen kiinnitys tapahtuu solmimalla, kuten tästä kuvasta näkyy, ja haluan kuitenkin mieluummin napillisen. Mutta pääpiirteittäin nuo molemmat ovat aika hyvä esimerkki siitä mitä etsin.

Ihailen etenkin vasemman puoleisen kuvan asukokonaisuutta kovin, sillä rakastan tuollaisia liivejä, joka bleiserin alta pilkottaa. Erityisesti pidän tyköistuvista halterneck-mallisista liiveistä. Sellainen on ollut minulla voimakäytössä jo vuosia. Olen hankkinut aina uuden edellisen alkaessa hinkeistä kiristämään. :) Näyttää todella hyvältä esim. farkkujen ja huimien korkojen kanssa. Kokonaisuudessaan tuo tyylikäs liivin, bleiserin ja pillifarkkujen yhdistelmä kera punaisten korkojen tuntuu ihan omalta. Itse lisäisin mukaan vielä punaisen clutchin. Oikean puoleisessa kuvassakin olevan asun voisin vetäistä päälleni lähes sellaisenaan. Pilotit eivät ole makuuni, mutta omat Versacen isot diiva-lasini sopisivat hienosti tilalle. Ja itse en ehkä vilauttelisi paidan raosta omaa vararengastani...

488581.jpg

Tällainen löytyi H&M:n nettikaupan outlet osastolta hintaan 39,90. Tilasin sen testattavaksi. Materiaali on toki henkkamaukkamaisesti mitä  polyesteriä, elastaania ja viskoosia, mutta jos tuo on istuvuudeltaan hyvä ja kangas ei ole silmiin pistävän halpiksen näköistä, niin tämä yksilö voisi käydä siihen saakka kunnes löytäisin laadukkaamman ja kenties ehkä hieman persoonallisemman. Siinä saisi olla edes jokin pieni juju, joka erottaisi sen hm massasta edes omassa mielessäni. Sellaista voisi sitten tilaisuuden tullen lähteä mamman kanssa metsästämään vaikkapa Italiasta, jossa hän melko säännöllisesti matkustaa. :)

Vinkkejä tämän kertaisesta riistasta otetaan mielellään vastaan!