Löysin Trendin nettisivuilta New York Timesin julkaiseman uutisen, jossa kerrotiin Calvin Kleinin lanseeraavaan jatkoa 90-luvun hittituoksulle CK Onelle.

"2000-luvun CK One on nimeltään CK in2u. Yritys yrittää koukuttaa MySpace-ajan kaksikymppiset ottamaan uuden tuoksun yhtä hanakasti omakseen kuin grunge-sukupolvi otti CK Onen. Vuonna 1994 lanseerattu CK One oli ilmiö. Tuoksu oli niin grunge, että sitä myytiin levykaupoissa Nirvanan levyn vieressä. Parhaimmillaan sitä meni kaupaksi 20 pulloa minuutissa."

 Käytin kyseistä tuoksua yläaste- ja lukioikäisenä, äitini alun perin tuotua sitä tuliaisiksi maailmalta. Koska kyseessä oli unisex-hitti-tuoksu, sitä käyttivät myös poikaystäväni, paras ystäväni ja hänen poikaystävänsä. Ja nuo meidän poikaystävät vielä sattuivat asumaan jonkin aikaa yhdessä. :) Äitini  sanoikin, että olisi ihan sama kenen kanssa kukakin vehtaisi, niin tuoksun takia emme ainakaan jäisi kiinni. Jotkut koulukaverit taas sanoivat tunnistavansa jo kaukaa pelkästä tuoksusta minut ja ystäväni yhdessä, niin voimakkaana pilvenä CK One meitä ympäröi. Itseltäni löytyi itse tuoksun lisäksi kaikki muutkin tuotteet kuten, suihkugeeli, talkki, dödö ja kosteusvoide ja lisänä vielä matkakoot. :) Muistan jopa pitäneeni huoneeni seinällä CK Onen hienoa mustavalkoista mainosjulistetta. Se siis todellakin oli melkoinen hitti tuolloin.    

478883.jpg

 

    478882.jpg

Jossain vaiheessa lukiota alkoivat muutkin tuoksut vallata alaa kaapistani, ja poikaystäni ja kaveritkin valitsivat jotain hieman individualistisempaa. Seuraavatkin lempparini olivat kyllä melkoista massakamaa: Tommy girl ja Armani She. :)

Kiva tuoksu tuo CK One siis oli, ja tuo auttamattomasti teiniajat mieleen. Ja täytyy myöntää, että kyllä tuolla hyllyssä yksi pullo edelleen nököttää. Käytettyä ei vaan enää tule. Mutta tuo uutinen sai karvani noudemaan pystyyn, koska sen perusteella olen siis kymmenen vuoden takaisen grunge-nuoriso-sukupolven kivikautinen jäännös! Uutisessa puhutaan 90-luvusta sellaiseen sävyyn, kuin siitä olisi oikeasti todella kauan ja sen ajan nuoret kaikkea muuta kuin enää nuoria. Apua! Voiko pahempaa ja selkeämpää merkkiä ikääntymisestä olla, kuin se, että oman nuoruusajan muotituotteesta puhutaan kuin olettaen, ettei kukaan enää muista sitä, ja se päätetään lanseerata uudelleen? Näin se totuus tulee ja lyö nyrkillä naamaan. Hei beibe, ollaanpa nyt realisteja, sun ylioppilas keväästäkin on jo seitsemän vuotta! :)

Mutta mitäs minun tuoksuhyllystäni löytyy näin "aikuis"-iällä? Let's see!

478879.jpg

Melkoinen läjä niitä on kertynyt kuten näkyy. (Mukana toki myös avokkini tuoksut.)

Olen hulluna etenkin Diorin tuoksuihin, ja niitä löytyykin sitten mm. Hypnotic Poison, joka on profiloitunut käytettäväksi talviaikaan tummien asujen kanssa juhlatilaisuuksissa, koska se on niin tumma ja raskas. Kyseistä tuoksua käytettäessä, on ehdottomasti oltava pukeutunut dramaattisesti aina mustia syntisiä alusvaatteita myöden.

Kevyempi Hypnotic poison käy päivätuoksustakin. Myös Addictista loytyy perusversio ja kevyempi Addict2.

 

Eniten käytän tällä hetkellä Diorin J'adorea ja Lacosten ihanan raikasta Touch of pink-tuoksua, vaikkakin se on profiloitunut mielessäni melko teini-pissis tuotteksi, koska molemmat teini-ikäiset siskontyttäreni sitä käyttävät. Mutta väliäkö sillä, se saa oloni kevyeksi hedelmäisyydellään!

Hyllystä löytyy myös sekalainen kokoelma muita merkkejä:  Burberry Brit, Hugo Woman ja Deep red, Cacharel Noa, YSL In love again jne.. En useinkaan käytä samaa tuoksua monena päivänä peräkkäin, vaan vaihtelen aina mielialan, asun ja tilaisuuden mukaan.

Tänään en olekaan suihkauttanut vielä mitään, ja nyt näistä kirjoiteltuani tuli valinnan vaikeus! Lähden nuuhkimaan mikä olisi kaikista keväsin ja aurinkoisin, sillä taivas näyttää aivan pilvettömältä ja houkuttelee kirmaamaan pihalle ballerinoissa keväältä tuoksuen!