Irregular Choice on Suomessa vielä melko tuntematon merkki, sillä sitä myyvät tietääkseni ainoastaan Spiritstore ja Nilson ja molemmilla myynnissä on vain muutamia malleja lähinnä sieltä  malliston sovinnaisemmasta päästä. Jos joku tietää muitakin liikkeitä, joista IC:a saa, niin kertokaa ihmeessä!

Alla hieman esimerkkejä näistä ihanista hullutuksista.

477007.jpg

Eivätkö nuo keskellä oikealla olevat raidalliset tiikeri-korkkarit olekin sitten uskomattoman söpöt?

Irregular Choicen historiaa

Irregular Choicen perustaja ja suunnittelija on 32-vuotias Danny Sullivan. Hänellä ei ole varsinaista koulutusta suunnitteluun, mutta kenkäteollisuus ei kuitenkaan ollut Dannylle aivan vierasta, sillä hänen vanhempansa omistivat 70- ja 80-luvuilla Lontoossa mainetta niittäneen Transport-kenkäkaupan.

Danny perusti ensimmäisen oman kenkäkauppansa Lontoon Covent Gardeniin 18-vuotiaana, mutta jo viisi vuotta myöhemmin hän lopetti putiikkinsa. Matkusteltuaan hetken ympäri maailmaa Danny palasi Lontooseen ja työskenteli hetken suunnitellen urheilukenkiä Everlastille. Irregular Choice brändi näki päivänvalon elokuussa 1999.

Mies oli imenyt paljon vaikutteita matkoiltaan ja ensimmäinen mallisto sisälsikin useita japanilaistyylisiä
'split-toe'-kenkiä. (esim. kuvassa ylh. oik)  Kyseistä muotoa on edelleen nähtävissä jossain määrin jokaisessa uudessa mallistossa.

Sullivan on sanonut että hänen tavoitteenaan on olla erilainen ja pitää hauskaa kenkien kanssa, sekä tehdä muodikkaita kenkiä kuluttajaystävällisin hinnoin. "Ideana on suunnitella kenkiä, jotka saavat sinun vilkaisemaan kahdesti", sanoo Danny.

Hinnat ja mistä hankkia

Irregular Choicen hinnat lähtevät n. 50 eurosta ylöspäin, keskimääräisen hinnan (esim. korkokengät) ollessa n. 100 €. Kenkiä voi tilata ainakin seuraavista Suomeenkin toimittavista nettikaupoista:

www.letsbuyshoes.com
www.schuh.co.uk 

www.ebay.co.uk 

Uusimpaan mallistoon ja, toki vanhoihinkin, voi tutustua osoitteessa http://www.irregularchoice.co.uk/home.php

Irregular Choice ja minä

Olen itse jo pidemmän aikaa ihaillut näitä hulvattomia ja huomiota herättäviä kenkiä netissä ja selaillut ebaytä toiveissani löytää jotkin kaunokaiset edullisesti omaan hyllyyni. Olen himoinnut useimmiten korkokenkiä, mutta lueskeltuani ihmisten merkintöjä ja kommentteja esim. Shoewawa-kenkäblogista, tulin siihen tulokseen, että en uskalla ensimmäisenä tilata korkkareita. Moni kenkien käyttäjä kertoi IC:n korkokenkien olevan hyvin epämukavia jalassa, ja kokojen usein hieman standardia pienempiä. Niinpä otan ensi kosketuksen tähän merkkiin huudettuani ebaysta nämä kultaiset ballerinat. Hinnaksi tuli postikuluineen vain 29€!! Ovat toki hyvin tavalliset eivätkä mitenkään kilju erikoisuuttaan, kuten useat muut IC:t, mutta minulla oli joka tapauksessa tarkoitus hankkia kesäksi kultaiset ballerinat. Mikäli tuntuvat laadukkailta, ja koko jotakuinkin omalta, saatan uskaltautua hankkimaan jotkin todella näyttävät korkkarit. IC:n taiteelliset luomukset ovat mielestäni sellaisia, että vaativat rinnalleen melko pelkistettyjä vaatteita, jotta pääsevät oikeuksiinsa. Liika hörsellys ja värikimara vaatteissa olisi mielestäni liian sekava "tausta" tällaisille mestariteoksille.

Alla olevassa kuvassa vielä joitakin omia suosikkejani:

477002.jpg

Keskellä olevat vaaleanpunaiset ihanuudet, joissa on tuo iso rusettikoriste, olivat ensimmäinen ihastukseni. Olen yrittänyt huutaa niitä ebaysta muutamaan kertaan, mutta aina on joko hinta kohonnut todella korkeaksi, taikka kyseinen myyjä, ei ole postittanut kuin britteihin. Schuhin verkkokaupasta oma kokoni on loppu, koska kyseessä on muistaakseni viime kesän malli. Viime kesää ovat myöskin oikean ylänurkan "Abigails party"-nimiset nilkkurit, jotka on nähty mm. Gwen Stefanin Harajuku-girlsien jaloissa. Tulevan kesän ihanuuksia ovat puolestaan vasemman ylälaidan satiininauhaiset herrainkengät, sekä ylälaidan satumaiset siivekkäät sandaalit. Täytynee putsata kenkäkaappia, ja myydä muutamat vanhat tylsyydet pois, jotta olisi varaa joihinkin näistä taideteoksista!

 

Coming up: tuunausta ja oman vaatekaappini kevätsiivous ja tarpeiden kartoitus