Olen viime aikoina pyrkinyt aikaisempaa tarkempaan harkintaan ja pohdintaan vaatekauppoujen houkutusten äärellä. Olen himoinnut hirvittävää määrää kenkiä, takkeja, laukkuja, paitoja, koruja ja herra ties mitä päällepuettavia asioita, mutta onnistunut aiempaa tehokkaammin perustelemaan järjen äänen avulla monta kiusausta kumoon. Samaa pikkuhiljaa vankistunutta selkärankaa on hetken aikaa tullut melko menestyksekkäästi käytettyä viime aikoina myös syötävien asioiden parissa.

Molemmat, sekä kieltäytyminen karkkihyllyllä, kuin upealta tuntuvien syyssaappaiden kiikuttaminen takaisin kaupan hyllyyn hekumallisen sovittelun jälkeen, antavat saman onnistumisen ja voiman tunteen. Se tunne suoristaa ryhdin, nostaa leuan pystyyn ja innostaa kotiin päästyä tutkailemaan jo olemassa olevaa omaisuutta.


1253023541_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sanoisin siis, että ainakin omasta mielestäni mielihalujen kanssa vähemmän on enemmän. Usein ja paljon turruttaa tunteet, kun taas vähemmän ja harvemmin tuottaa aidompia ilon ja nautinnon tunteita. Jos suu on koko ajan suklaata täynnä, ei sinne survotut uudet palat tuo yhtään enempää nautintoa, vaan ainoastaan hetken päästä iskevän katumuksen. Tätä tunnetta haluaisin pystyä välttelemään.

Silloin tällöin on kuitenkin tasapainon vuoksi ihana heittäytyä heräteostoksen vietäväksi ja tuntea siitä intoa ja iloa. Tämä onnistuu silloin, kun ei ole toistuvilla hetken mielijohteesta aiheutuneilla hankinnoillaan pistänyt pankkitiliään sileäksi, eikä kaapissa roiku kasoittain hetki sitten hankittuja katumusta aiheuttavia uudenkarheita kamppeita.

Juuri tällaiseen tilanteeseen tein eilen pienen mieltäni piristäneen hankinnan. Kuvassa näkyvä GT:n herkullinen pikkulaukku vangitsi katseeni ja on omiaan tuomaan väriä mustia clutcheja vilisevään laukkukaappiini. Luulen, että punaisesta tähtisateesta ja minusta tulee vielä hyvät ystävät. 15 euroa oli varsin sopiva hinta tästä tuleville kieltäytymisille uutta pontta antavalle heräteostokselle. Nyt on taas hyvä jatkaa tarkemman harkinnan ja kieltäytymisen harjoittelua. Ja tuntea onnistumisen tunteita poistuessaan nettikaupan sivuilta kulkematta kassan kautta.

Miten on? Onko vähemmän enemmän kun puhutaan mielitekojen tyydyttämisestä? Millaisia tunteita heräteostokset sinussa aiheuttavat? Entäpä himotuksista kieltäytyminen?