Huh.. Melko kiivastahtinen Jazz-viikko alkaa olla vihdoin takana päin joten ehdin pitkästä aikaa tänne blogin pariin. Mun jazzit sisälsi mm. Duffyn, Brian Setzerin ja De la soulin, maukkaita piknik eväitä, siideriä ja skumppaa, kulinaristisia elämyksiä mm. Sushin ja etanoiden muodossa, auringon ottoa Yyterissä ja areenalla, puunaamisen täyteisen tyttöjen illan sekä äänekkäät Sing Star-etkot. Jazz-kadun myyntikojutkin tuli tarkastettua heti alkuviikosta ja perinteisten metrilaku-ostosten lisäksi mukaan tarttui jotain muutakin mukavaa.

Suurin osa festareilla kaupan olevasta kamasta tuntuu aina olevan samoja glitter-stetsoneita ja vinkuintiasta raahattuja kympin aurinkolaseja ja tusinakoruja. Tänä vuonna Jazz-kadulle oli kuitenkin eksynyt aiempaa enemmän oikeasti mielenkiintoisia kauppiaita laadukkaine käsintehtyine tuotteineen.

1248010498_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minun ehdoton lempparini kadun tarjonnasta oli Satakunnasta kotoisin olevan, nykyisin Helsingissä vaikuttavan, kuvataiteilija Jenni Kankaan ihastuttavat Anna pusu -valokuvakorut. Anna pusu -design sai hyväntuulisen nimensä kirpputorilla silmiin sattuneen pussailuun kehoittavan printtipaidan innoittamana eikä korujen nimi ole suinkaan ainoa hymyn huulille nostattava asia. Lasihelmistä ja käsinhiotuista kristalleista tehdyt kaulakorut, sormukset ja magneetit kätkevät sisäänsä nostalgisia hahmoja aina lapsuuden sankareista myös myös myöhempien aikojen ihaltuihin hahmoihin. Haluaisitko kenties ripustaa kaulaasi Peppi Pitkätossun muistuttamaan, että jokainen päivä on seikkailu? Vai haluaisitko kunniottaa edesmenneen popin-kuninkaan muistoa kantamalla sormessasi?

1248010765_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valikoiman tutkiminen sai minut toistuvasti kiljahtelemaan innosta ja olisin keksinyt ainakin toistakymmentä idolia elämäni varrelta, jotka olisin halunnut kaulaani roikkumaan. Suurinta osaa kuva-aiheista on saatavana useita kappaleita, mutta joukossa oli myös vanhoista sarjakuvalehdistä leikatuista kuvista tehtyjä uniikkeja riipuksia. Taistelin pitkään itseni kanssa, että olisinko ostanut lapsuuden mielikuvituskaverillani, Nasulla, varustetun suuren riipuksen, mutta korun värit eivät miellyttäneet, joten jätin sen himotuksesta huolimatta hankkimatta. Muita itseäni kovasti ilahduttaneita tyyppejä olivat mm. Absolutely fabulousin sekopäinen Patsy, aina yhtä avulias ja suloinen Nalle Luppakorva, palasina pomppiva Kössi kenguru ja valovoimainen tyyli-ikoni Dita von Teese. Ja tiedänpä ainakin yhden tyypin, joka saattaisi innostua kovastikin Chewbacca-riipuksesta. :)

1248010459_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päädyin kuitenkin suoranaisen fanituksen sijaan valitsemaan astetta itseironisemman vaihtoehdon. Minun valintani oli yllä näkyvä hemaiseva pyllerö, Miss Piggy, mutta riipuksen sijaan tuo räpsyripsi päätyi sormuksen muodossa vasempaan nimettömääni. Hah, jotenkin vaan se istui parhaiten juuri kyseiseen sormeen. Ehkäpä kukaan ei kuitenkaan erehdy luulemaan, että muru olisi kihlannut minut Miss Piggyllä. :)

1248010430_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valikoimissa on kahta erikokoista riipusta joihin oli valittavissa mustan perusnauhan lisäksi myös puuhelmet taikka hopeaketju. Sormukset ovat kooltaan säädettäviä. Valmiiden kuva-aiheiden lisäksi koruja on mahdollisuus tilata mistä tahansa omista kuvista. Ehdinkin jo miettiä, että ensi joulun lahjahommat taitaa olla aika pitkälti ratkaistu, sillä nämä korut on mahdollista personoida jokaisen lahjan saajan mieltymysten mukaan. Esimerkiksi suuri kristalliriipus on moderni vaihtoehto vanhoille avattaville medaljongeille, jos haluaa kantaa kaulassaan vaikkapa rakasta lemmikkiään tai tärkeää ihmistä.

Tilauksesta Kangas siis lupaa laittaa koruun kenet tahansa, mutta kysyttäessä millaisia idoleita hän ei koruihinsa kelpuuttaisi kertoi hän valitsevansa mukaan lähinnä nostalgisia tai jollain lailla ikonisia hahmoja. Antti Tuisku tai Scandinavian Hunksit eivät siis ainakaan vielä sopisi kyseiseen kategoriaan, vaikka molemmilla varmasti fanittajia riittääkin. :D

1248010791_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koruja on tähän mennessä ollut saatavilla lähinnä tilauksesta sekä erilaisista myyjäisistäl ähinnä pääkaupunkiseudulla, mutta jokin aika sitten Anna pusu-tuotteille löytyi ensimmäinen jälleenmyyjä. Nyt näitä ihanuuksia on siis saatavilla Helsingissä Hakaniemen kauppahallissa sijaitsevasta Epäonnistunut tyttö -nimisestä liikkeestä (joka muuten vaikuttaa myöskin hyvin kiinnostavalta tapaukselta). Mikäli et pääse hankkimaan omaa idoliasi paikan päältä, niin ota rohkeasti yhteyttä suoraan itse taiteilijaan. www.jennikangas.com