Mitä minä tekisinkään ilman teitä tarkkasilmäisiä ja ihania lukijoitani? Nyyhkin eilen noiden kuumaakin kuumempien Steve Maddenin asennekorkkareiden perään varmana siitä, ettei tiemme tule koskaan kohtaamaan. No ei tule, ei sillä minusta ei tulekaan rouva Madden...


1244664827_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Vaan minusta tulee rouva Bronx!! Menen naimisiin Maddenin adoptoitavaksi annettujen kaksosien kanssa. Näistä kuvien perusteella prikulleen samoista Ellokselta löytyvistä Bronxin kengistä vinkkasi Anu. Tuhannet kiitokset!

1244741478_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Heti kommentin luettuani klikaksin itseni Elloksen sivuille ja siellähän ne ihanaiset odotelivat minua 76,50 € hintalappu kyljessään. Ja arvatkaa mikä oli ainoa jäljellä oleva koko? 37!!!! En ois kestänyt jos siellä olis ollu jotain kokoa 41 enää. Hieman siis tulevat halvemmaksi kuin Maddenien tilaaminen merten takaa. ja mikä parasta, Ellokselle voin maksaa tilisysteemin ansiosta erissä. Kahdeksankympin kengät ei tunnu ollenkaan niin köyhdyttävältä sijoitukselta, kun niiden maksamisen jakaa kahdelle palkkapäivälle. :D

Mä en noiden kuvien perusteella keksi noista oikein mitään eroa, Maddenin versioissa näyttäs varsi olevan hieman enemmän rypyssä, mutta sekin voi vaan olla just kuvauksessa olleen yksilön ominaisuus. Pohja on sama ja korko on sama. Niittikoristeita ei Bronxin kuvasta nää, mutat kuvauksen mukaan siellä ne on takana.

Näitä täysin samoja kenkiä eri merkeillä tulee bongailtua oikeastaan ihan jatkuvasti. Sama tehdas tuuppaa ulos samaa kenkää usealle eri merkille ja nimi pohjassa vain vaihtuu. Hinta täysin samalle kengälle muodostuu kunkin ketjun oman markkina-arvon mukaan. Hyvä todistuskappale tästä asiasta on muutama vuosi sitten alekorista ostamani "eripari" kengät.

1244743624_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Liike josta nuo kermanväriset röyhelöunelmat ostin möi Merkkiä nimeltä Barbara Bucci ja korkkareiden oikea hinta oli jotain reilun satasen. Yhden kenkälaatikon kohdalla oli kuitenkin tehtaan pakkausosaston tyypillä tullut pieni huolimattomuusvirhe ja toinen kenkä oli lipsahtanut lootaan kokoa 37 ja toinen 38. Eikä siinä vielä kaikki, sillä kengät olivat myös "mystisesti" eri merkkiset.

1244743813_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pakkaajan oikosulun vuoksi Barbara Buccin kaverina nökötti Planisphere-leimalla siunattu kenkä. Minä olin muutaman kympin kauniista ostoksestani hyvin iloinen, koska kokoero oli juuri oikein päin omia jalkojanikin ajatellen ja korjautui toiseen kenkään laitettavalla puolipohjallisella. Jossain päin maailmaa joku toinen on kenties onkinut alekorista näiden kenkien parit. Nämä kaksi merkkiä eivät kuitenkaan olleet ainoat joilta tämän tismalleen saman mallin bongasin, vaan Bianco kauppasi samoja piikkikorkoja ainakin mustana ja pari kymppiä halvemmalla kuin Bucci.

Tunnetummista merkeistä ainakin Bianco ja Bronx ovat sellaisia joiden kenkiä kohtaa suhteellisen usein myös jonkun muun merkkisenä. Onko kenkien suunnittelija siis alun alkaenkin joku kenkätehtaan palveluksessa oleva tyyppi ja merkit sitten vaan kokoaa mallistonsa tehtaiden tarjonnasta? Vai suunnitteleeko esim. täti Bronx itse omat kenkänsä ja sitten vaan tehdas joko luvalla tai luvattomasti valmistaa niitä myös toisille merkeille? Tuollaisten tunnettujen merkkien kohdalla on vaikea kuvitella, että kyseessä olisi luvaton toiminta. Tuskin kenkämerkki kauaa katselisi sellaisen tehtaan toimintaa, joka törkeästi kauppaisi heidän mallejaan kaikille halukkaille. Pitääkö joku tuotantoketjussa sitten vaan huolen, ettei eri merkeille satu ihan hirveästi samoja kenkiä aina kunkin vuoden ajan mallistoon? Siis ettei esim. Biancolla ja Bronxilla ole puolet mallistosta toistensa kopioita ja toisella hinnat pari kymppiä halvempia. Vai onko koko kenkäteollisuus maailmassa loppujen lopuksi ihan muutaman Kiinalaisen supertehtaan kynsissä ja kenkämerkit sitten vaan poimivat tuhansien mallien joukosta oman leimansa alle sopivat?  Toki on olemassa ihan varsinaista kopiointiakin jolloin "halpis"-merkit urkkivat toisten malleja ja piirtävät oman version sinnepäin, mutta mikä on näiden prikulleen samojen samalta tehtaalta tulevien erimerkkisten kenkien selitys? Jos joku tietää kuviosta tarkemmin, niin valaiskoon meitä muita. Taidan ottaa asian myös puheeksi vieraillessani seuraavan kerran Andiamossa, jossa aina yhtä ystävällinen Kauppias kenties voisi hieman valaista asiaa. Tähän asiaan on saatava lisää selkoa!

EEEIIIIIIIIIHHHHH!!!!! Nyt kun tässä kirjoittamisen lomassa yritin päästä Elloksella kassalle saakka, niin nyt se sitten ilmoittikin kenkien olevan loppu!!!! En kestä! Kamala traaginen käänne. Musta pilvi peitti hetken aikaa kirkkaana paistaneen auringon. Mä en kestä! Mutta julkaistaan nyt tämä postaus kuitenkin, niin saatte myötäelää kanssani tuon löytämisen riemun ja tämän katkeran huijatuksi tulemisen tunteen..

Nyt otetaan sit vastaan vinkkejä, et mistä noita Bronxeja löytyis!! Mä en vielä suostu luovuttamaan, kun kerta tiedän rakkaitani olevan kenties tässäkin maassa ja aletkin alkavat pian. Toivo elää.