Voisiko sitä ihminen kesälomaansa ihanammin aloittaa kuin viettämällä päivän vesisateessa selvinpäin kännisten ihmisten keskellä? Jos oikein pinnistelen niin saattaisin pari miellytävämpää loman avausta keksiä, mutta tällä kertaa mentiin em. konseptilla. Muru on työhommissa RMJ:ssa ja kun eilen kaverit tarjosivat ilmaista lippua, niin raahauduinpa paikalle itsekin. Pukeutumista miettiessäni tuijotin vain sokeasti hyytäviä lukemia näyttänyttä lämpömittareita, enkä tutustunut Pekka Poudan ja kollegoidensa ennustuksiin päivän kosteusprosentista.. Kuvia päivän asuista ei tietenkään ole, mutta ihan niin kuin kirjoja lukiessakin voitte nyt kuvitella asiat päässänne kuvailujeni mukaisesti.

Ensimmäinen festarikierros suoritettiin seuraavalla varustuksella: wet look leggarit, ginan pitkä pinkki toppi, H&M Aids-kampanjan pääkallopaita (Rock hard fuck safe), kashmir neuletakki, tennarit ja nahkarotsi. Tuo viimeinen oli melkoisen bad idea etenkin yhdistettynä siihen urouteen, että mitään sadetakin tynkää ei tietenkään olalle eksyneeseen marimekon laukkuun eksynyt.


1245494447_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maj Karman keikkaa ei voinut ohittaa minkään vesipisaroiden vuoksi joten muuntauduin sitten uitetuksi koiraksi. Valitettavasti minulla ei itselläni ole kavereiden kameroista löytyviä kuvia, joissa Maybellinet valuvat kaulalle asti ja siristelen silmiäni sokeuduttuani kaiken sarveiskalvoille pyrkineen meikin vuoksi, joten näette tuollaisen valheellisen raikkaan näköisen kuvan, joka on otettu sen jälkeen kun kaikki kosmetiikkatuotteet on pyyhitty jo nenäliinaan.

Läpi kastunut nahkarotsi piti lähteä kiikuttamaan kotiin ja soittaa samalla hätääntynyt puhelu mammalle, että meneekö rakkaustakkini nyt ihan pilalle. Mamma neuvoi kuivaamaan takin tasossa ja hakemaan sunnuntaina kaupasta Marseille-saippuaa (sen käyttötapa nahan pelastusoperaatiossa ei vielä ihan selvinnyt minulle, mutta kerron sitten kun olen tarkastanut ohjeet mammalta) ja hieromaan mahdollisesti ilmestyviä valkoisia rantuja villasukalla. Katsotaan mitä takille käy ja raportoin asian kehityksestä myöhemmin.

Kotona virittelin päälleni benettonin harmaan villamekon legginsien kaveriksi ja korvasin tennarit sateenkestävillä saappaila, vedin päälle murun takin ja kaivoinpa vielä elegantin vihreän sadeviitankin harteilleni. Onnekseni en ollut ehtinyt vieläkään pakata talvikamppeita pois eteisestä, joten paljettipipo ja räpikkäät lähtivät myöskin auttamaan minua festari-ilon hankinnassa.Kuvia asusta ei ole, koska puhelimeni ei myöskään pitnyt sateesta ja lähti lomalle koko illan ajaksi. Ehkäpä huipputyylikkäitä asukuvia saadaan aikaiseksi tänään.

Ilta kului pitkälti karaoketeltassa sadetta pidellessä. Muutaman tunnin aikana tuli kuultua ihan luvattoman monta kertaa mm. seuraavat biisit, Ukkometso, Levoton Tuhkimo, Volga, Neon 2 Polku ja Joutsenlaulu. Ja biisivalikoimaa olis ollut huomatavasti kyseisiä veisuja kattavammin. Itse kävin Kaija Koon biisien puutteessa herkistelemässä mikin varressa Didon biisin White flag, jota on tullut kotona Sing strain merkeiss harjoiteltua useampaan otteeseen. Joku tyttö tuli jopa myöhemmin illalla kehumaan, että olin hänen mielestään laulanut todella hyvin. Eikä se mimmi ollut edes kännissä! :D

Kivoilta kohtaamisilta ei tietenkään voi tuollaisissa tapahtumissa välttyä. Ilahduin kovasti kun lukijakseni ilmoittautuva Jella (muistinhan nimimerkin oikein) tuli ystävänsä kansa minua mokkaamaan ja turistiinkin siinä sitten hetken aikaa. Muru puolestaan oli todistanut toista hieman erikoisempaa tilannetta. Miehekkeeni oli erehtynyt luulemaan jotain nahkatakkista tyttöä minuksi. Kovin oli kuulema saman näköinen, mutta hetken kauempaa katseltuaan tajunnut, että se en voi olla minä, koska minä olin jo vienyt nahkarotsin kotiin. Siinä sitten kyseistä kaksoisolentoa ohittaessaan hän oli kuullut, kun kaksi tyttöä oli napannut tuota tyttöä hihasta ja kysäisseet että, "oletko sä Tuhlaus?". Siis mitä!? Ihan käsittämätöntä! A) joku näyttää minulta niin, että jopa poikaystäväni erehtyy B) mikä sattuma, että muru sattu kohdalle todistamaan, kun joku muukin luulee sitä tyttöä minuksi. Pelottavaa. Tulispa se mimmi vastaan tänään. Tajuaisinkohan mä itse sen näyttävän minulta? Vai näytänkö minä siltä? Kumpi on aito ja oikea ja kumpi kopio? Onko minulla salattu kaksoissisko? Miksi se aina tuntuu kamalan ahdistavalta, jos kuulee jonkun olevan kuin kaksoisolento? Jännää.

Tällasta kuvatonta tylsää turinaa siis tähän väliin. Mä painelen suihkuun ja lähden sitten kastumaan lisää tuonne festaritohinoihin. Lempparibändi Stella meni nyt valitettavasti sivu suun aikaisen esiintymisajankohdan vuoksi, mutta tänään täytyy mennä tarkastamaan ainakin Lapko ja Manboy. Ajattelin tänään pakata mun ikivanhan minikokoisen "kännikameran" mukaan, koska se on ainoa filmausväline, jonka mahdollinen kastuminen ei haittaa, joten ehkäpä tänään saan jotain kuvamateriaaliakin kasaan, jotta voin myöhemmin esitellä teille mahtavaa festarieleganssiani.

Pakko vielä lausua festaripukeutumisesta pari ihmetyksen sanaa. Mikä ihme saa jonkun hullun pukeutumaan kymmenen asteen vesikelillä minihameseen, toppiin, korkokenkiin ja lyhyeen ja ohueen takkiin? Voin kertoa nähneeni eilen melkoisen monta sellaista tapausta, joiden voin veikata olevan maanantaiaamuna olevan lääkärillä hakemassa apua itse typeryydellä hankittuun flunssaan ja virtsatietulehdukseen. Ja ai että niillä 10 cm piikkikoroilla on varmaan mukavaa ja helppoa tarpoa vetisillä ja liukkailla nurmikoilla! Miten on, kuuluutteko te festaripukeutumisen osalta kumpaan ryhmään? 'Tyyli on ja pysyy vaikka pissatulehduksen hinnalla, mä metsästän festariheilaa!' vai 'Mukavuus ennen kaikkea, musiikkiahan tänne tultiin kuuntelemaan'?