Koska tili ammottaa tyhjyyttää, ei huomenna varmastikaan tule shoppailtua enää mitään ja siksi voinkin julistaa maaliskuun törsäykset nyt eikä vasta huomenna. Helmikuun kuukausikäräjien otsikko oli "Ensi kuussa on petrattava" ja kuten laihdutuskuurienkin kanssa, voimme taas todeta, että onneksi on aina olemassa "ensi maanantai", "heti huomenna" tai tässä tapauksessa tuo ennen mainittu "ensi kuu", sillä tässä kuussa meni taas ihan pipariksi. Mutta ihanaa tässä lompakon tuuletuksessa on ollut se, että en tehnyt mielestäni mitään ihan törppöjä ostoksia. Ehkä. Ainakin mä luulisin niin.. No ehkä siellä joku on seassa. Katsotaan siis mitä ostoskassit olivat syöneet tässä kuussa. Vaihtelun vuoksi arvioin kamppeet viimekertaisen hitti-hutiasteikon sijaan kouluasteikolla 1-5. Arvosanaan vaikuttaa mm. tuotteen hinta, tarpeellisuus, laatu materiaali, yhteensopivuus muuhun vaatekaapin sisältöön + monenmoiset tunnemuuttujat. Eri vaatteiden kohdalla painotukset voivat arvioinnissa olla erilaiset.


kuvan saa klikattua isommaksi

Mennään vasemmalta oikealle. GT:n printti t-paita 4,90 €. Kuuluu osastoon "melko kökkö laatu, mutta kestää sen aikaa, kun kyseistä printtiä jaksaisi ylipäätäänkään katsella", joten vitonen on tuollaisesta hetkellisestä vaatekaapin piristyksestä ihan oiva hinta. Omatunto toki hieman kolkuttaa, kun ostaa jotain, jonka tietää kulahtavan viimeistään viidennessä pesussa. Tällaisten kanssa siis vielä hieman opeteltavaa. Antaisin arvosanaksi 3.

H&M mustat jumppahousut 14,90 €. Kaappi on kyllä melko piukassa monenmoisia sporttipöksyjäkin, mutta suurin osa tiukkoja capreja ja nyt vaan on olllut sellainen olo, et löysät on kivempiä. Alettuani käymään Pacessa muutaman kerran viikossa lisääntyi myös jumppahousujen käyttöaste ja tarve eksponentiaalisesti. Mukavat päällä ja just sen malliset kuin toivoinkin. Laadussa toki vois olla toivomisen varaa, enkä ennusta näille kauhean pitkää tulevaisuutta, mutta en just nyt pystynyt panostamaan varsinaisiin sporttimerkkeihin. Arvosana 4.

Vilan harmaa pitkä t-paita mustalla mimmiprintillä 20 €. Harmaa perusteeppari puuttui kaapista ja olin katsellut tuota takaa hieman pidempää yksilöä kaupassa jo ennenkin, mutta vasta alennettu hinta sai minut viemään sen kassalle. Olen pikkuhiljaa hieman lämmennyt printtipaidoille, kunhan kuva ei ole liian selkeä ja tuossa paidassa typy on just tarpeeksi epämääräinen. Olin luvannut itselleni, etten osta enää lörppöä Vero Moda trikoota ja tämän ostettuani tajusin, et samaa puljuahan ne on Vilan kanssa. No, en toki ole niin hölmö, että perustaisin arvioni pelkästään valmistajaan, vaan luotan edelleen enimmäkseen omaan näppituntumaani ja tämä paita tuntui kätösiini montaa vertsun harhaostosta jämäkämmältä. Arvosana 4

GT:n painijaselkäiset pitkät perustopit, valkoinen ja pinkki (tuolla harmaan collegen sisässä), 9,90 €/kpl. Näistä ei sen enempää kuin, että hintaansa nähden aivan käsittämättömän hyviä perustoppeja ja kuuluvat lähes jokapäiväiseen pukeutumiseeni. Eivät ole menettäneet muotoaan vaikka vanhimpia olen pessyt jo kymmeniä kertoja. Ovat siis tarpeellista peruskauraa ja saavat arvosanan 5.

Share-merkkinen musta bleiseri Fidasta 2 €. Priimakuntoinen perusbleiseri oli halvan hintansa ja hyvän istuvuutensa vuoski korjattava talteen arkisemmaksi vaihtoehdoksi satiinikauluksin varustetulle H&M jakulleni. Loistava hinta-laatusuhde kohottaa arvosanaksi 5.

Nanson roisketeeppari Sokoksen 3+1 päiviltä 12,95 €. Tämä paita saikin kokonaisen postauksen, joten en viitsi sen enempiä perustella. Selvä 5.

Harmaa miesten college-takki Uffilta 7,50 €. Kiva perusvaate, joka oli ihan loistokunnossa. Pelastanee monta viileää kesäaamua, kun täytyy väsyneenä lähteä polkemaan töihin. Nähty päällä tässä postauksessa. Arvosana 4.

Espritin oranssi käsilaukku Ratsulasta alennuksen jälkeen 50 €. Vaikka onkin keinonahkaa, niin veska on uskomattoman pehemeän ja miellyttävän tuntuinen. Loistava väripilkku kesää varten. Just sopivan kokoinen arkilaukuksi ja ulkonäkökin on kohdillaan. Aurinkoisuutensa vuoksi saa arvosanan 5.

Lindexistä käärmekuvioidet ohuet legginssit 5 euron alekupongin turvin hintaa jäi 7,95. Olisin kyllä pärjännyt ilmankin, eivätkä näytä jalassa niin makeilta kuin kuvittelin, joten saavat arvosanan 2.

Kuvassa näkyvien kamppeiden lisäksi rahaa paloi seuraaviin perusostoksiin: rintaliivit Changesta 30 € (luojalle kiitos alepäivistä! Liikkeessä oli kaikki liivit -50%), Lindexistä viidet alushousut yht. 23 € sekä kahdet mustat sukkikset yht. 6 €. Kaikki niin tarpeellisia, että arvosanaa ei edes tarvita.


Asustepuolelle lisäystä tuli kahden kaulakorun verran. Vasemmalla roikkuvat oranssit korukolmion helmet maksoivat 3,20/kpl ja ostin niitä kahdet laukun kaveriksi. Sitten tuolla kaikkien muiden ketjujen keskellä jossain piilottelee Lindexistä kotiuttamani monikerroksinen ohkaisista ketjuista kasattu kaulakoru 9,95 €. Molemmat saa arvosanaksi numeron 3. Ovat kyllä tosi ihanat, mutta koska eivät olleet mitenkään supertarpeelliset hankinnat, eivät saa parempaa numeroa. Hömppäosastoa siis.

Ja mikä suuren huomion arvoinen asia tässä kaikessa oikein pisti silmään? En ostanut tässä kuussa yksiäkään kenkiä! Ihmeiden aika ei totisesti ole ohi!

Mutta vaikka kengät jäivätkin kauppojen hyllyille, sain siitä huolimatta mällättyä valuuttaa pukeutumiseen ja asusteisiin yhteensä 215,35 €. Tyly summa, yritän olla toistamatta. Puolustuksena huimaan summaan sanottakoon kuitenkin, että jo pelkät alusvaatteet nielivät 60 €.



Kosmetiikkapuolella oli onneksi melko hiljaista. Kävin koulukaverin mukana Tampereella Yves Rocherin putiikissa ja sieltä tarttui ihan puhtaana heräteostoksena mukaan söpöön rasiaan pakattu poskipuna hintaan 1,90 €. Myönnän suoraan, et en olis tarvinnut, mut oli niin halpa ja söpö. Tarpeettomuus siis pudottaa söpöyden arvosanaksi 2.

Cheapsmellsin erikoistarjouksista löytyi lempparipuuterini Diorskin Forever hintaan 18 € (Suomessa lähes 50 €), joten ei tarvinnut kahdesti miettiä. Alehintaan oli tarjolla vain yksi sävy, joka oli aiempaa puuteriani hieman tummempi, mutta kävin kokeilemassa väriä Sokoksella ennen tilaamista ja totesin sen olevan just hyvä väri kesäksi. Arvosana ehdottomasti 5!

Samaan pakettiin nappasin vielä 30 ml YSL:n Young Sexy Lovely edt:n hintaan 18 €, sillä tunsin kauheaa kyllästymistä kaikkiin hajuvesiini. En ole muistaakseni koskaan ennen ostanut itse itselleni hajuvettä, vaan olen saanut kaikki kymmenet pulloni erilaisina lahjoina. Nyt oli siis korkea aika valita joku tuoksu itse! Voit kurkistaa tuoksuhyllyyni täällä. Koska tuoksu ei ollut mitenkään erityisen tarpeellinen, ei se voi saada vitosta, mutta halpa hinta kerrottuna ilahdutuskertoimella antaa arvosanaksi kuitenkin 4.

Kosmetiikkaan sain siis upotettua pätäkkää 38 € verran. Ei mitenkään suunnattoman paha.

Mitä tämän kuun ostoksista voisi nyt sitten sanoa oppineensa? Ainakin sen, että pienistä ja halvoista hepposiin perustein tehdyistä ostoksista kasantuukin äkkiä melkoinen summa, joten voisin opetella harkitsemaan edullisempiakin ostoksia yhtä huolella kuin kalliimpia. Kahden euron poskipuna on ihan törppö ostos, jos poskipunia muutenkiin tursuilee meikkipöydän laatikoista. Viiden euron kökköteepparin sijasta voisi metsästää sellaista yksilöä, joka kestää kauemmin, vaikka se maksasisikin hieman enemmän. Myöskin sen voisi tulevaisuutta ajatellen painaa kalloon, että jonkun liikkeen alekuponki tai etuseteli ei automaattisesti tarkoita, että sieltä on nyt ostettavaa jotakin. Viiden euron säästö käärmeleggareissa, jotka ei sitten olekaan kovin ihanat, ei ole säästöä laisinkaan vaan typerää tuhlausta. Tai ,jos kassalla tulee sellainen olo, että olikohan mulla tällainen samanlainen jo kotona (noin mietin oranssien helmien kohdalla ja epäily osui viikon päsätä korulaatikkoa penkoeassa oikeaksi), niin silloin kannattaa jättää ostamatta ja palata asiaan vasta, jos tuntemus osoittautuu vääräksi.

Noita edellä mainittuja ohjeita noudattamalla olisi tässäkin kuussa säästänyt ainakin parikymmentä euroa. Ei hurja summa, mutta se sama summa x 12 onkin sitten jo toinen juttu.