Jaahas.. Vaikka kuukauden viimeinen päivä onkin laskujeni mukaan vasta ylihuom.. eikun mitä hittoa! Sehän onkin vasta lauantaina! (Mä ihan oikeesti luulin et perjantaina on viimeinen päivä. Harhaluulo johtuu varmaan siitä, et olen vaan koko ajan ajatellut palkkapäivää ja tili tulee jo perjantaina.) No mutta, pysytään tässä suunnitelmassa silti.. Teen siis yhteenvedon tammikuun vaate- ja kosmetiikkaostoksista silläkin uhalla, että tilin tultua jää vielä yksi mahdollinen päivä tämän kuun puolella sortumista varten.

Luettelen kaikki ostokset hintoineen ja ostopaikkoineen ja annan vielä tuomion oliko ostos hyvä ja järkevä vai ihan täyttä typeryyttä. Jospa virheistään sit vaikka oppisi pikku hiljaa.


1233170758_kosmetiikat.jpg


  • Tigi Superstar shampoo ja hoitoaine yht. n 13 €, Feelunique
  • Tigi headrush kiiltosuihke
  • Tifi Superstar Blow dry lotion edellisen kanssa yhteensä n. 13 €, Feelunique
  • Elizabet Arden Eifgt hour cream n. 13 €, Feelunique
  • Elizabet Arden Visible difference moisture cream n. 11 €, Cheapsmells
  • Schwarzkopf Got2b smooth 'n chic hiuslakka  5,90 €, Sokos
  • Suhada Nature kasvojen kuorinta-aine 3,00, Lidl

Yhteensä kosmetiikkaostoksiin meni siis n. 59 € ja sanoisin sen olevan jonkin verran normaalia kuukausimäärää enemmän, mutta harvoin mulla onkaan lähes kaikki törpöt yhtäaikaa tyhjänä niin kuin nyt oli. Toisaalta taas tilasin suurimman osan tuotteista huomattavasti kotimaan hintoja halvemmalla, joten säästöä kotimaasta ostamiseen verrattuna tuli melkoisesti. Helmikuussa uskoisin pääseväni kosmetiikkaostoksissa huomattavsti vähemmällä, sillä ainoa lopussa oleva tuote on meikinpesuaine eikä muita taroeita toistaiseksi muistu mieleen.

Mitä ostoksien tarpeellisuuteen tulee, niin kaikki muut olivat ihan todellisia tarpeita paitsi Tigin kiiltosuihke ja Blow dry lotion. Minulla on jo pari muuta föönaukseen sopivaa tuotetta ja kiiltosuihke taas ei ole tuottenaakaan ihan jokapäiväinen tarve. Mutta koska sain tuotteet vasta tänään, en ole ehtinyt niitä kokeilemaan, joten kukapa tietää vaikka tajuaisinkin kiiltosuihkeen olevan juuri se mitä tukkani todella tarvitsee. On siis aikaista tehdä lopullista arviota vielä. Lidlistä kolmella eurolla hankittu kuorintatöhnä kuuluu osastoon "noin halvalla viitsii tuollaistakin testata". En nimittäin ole vielä osannut päättää minkä merkin puhdistus- ja kuorinta-aineen hankkisin seuraavana kasvojani hellimään, joten tuo halpiskama saa toimia hätävarana päätökseen saakka.

Kosmetiikan yleistuomio kuuluu siis: Pääasiassa tarpeeseen ostettuja tuotteita todella järkevillä hinnoilla, ei typeriä ylilyöntejä.


Ja sitten päästäänkin osastoon rätit ja lumput.

1233170734_tammiostokset.jpg


  • Upea, mahtava ja loistava musta nahkalaukku 100 €, Sokos
  • Kiiltävät saappaat 20 €, Spiritstore
  • Violetit korkkarit 14,75 €, Bianco
  • Seeprapashmina n. 7 €, eBay
  • Printtipaita 4,90 €, GT
  • Kahdet nahkahanskat yht. 24,50 €, Lindex
  • Lintukaulakoru 0,95 €, Lindex
  • Vetoketjumekko 9,00 €, Lindex
  • Musta korkeakauluksinen collegepusero 7,50 €, Lindex
  • Vihreä lepakkohihainen paita 5 €, Vero Moda

Noiden lisäksi ostin myös ne täälläkin esitellyt mustat Piecesin nappilahje-leggarit, mutta koska osoittautuivat mulle pieniksi, lunasti ystäväni ne minulta pois, eikä niitä niin ollen tarvitse enää laskea ostoksiini.

Rätti- ja lumppuostoksiin uponneet rahat siis yhteensä mun laskujen mukaan n. 194 €. Summa ei ole mielestäni mitenkään karmiva, kun ottaa huomioon, että mukana on tuo satasen veska, jollaisia tulee shopattua hyvin hyvin harvoin. Hieman noista ostoksista nyt paistaa se, että meneillään oli alennusmyynnit, ja mukana on siksi pari osittain turhaa hankintaa. Huippuhankintoihin kuuluu em. laukun lisäksi molemmat nahkahanskat, koska sellaisia on ollut hankintalistalla jo viime talvesta saakka, sekä halvalla irronnut seeprapashmina. Huippulöydöksi nimittäisin myös Biancon korkkareita, mutta turhuuspisteitä ne saavat saappaiden kanssa siksi, että mulla tosiaan on niitä kenkiä jo se reippaat sata paria..

Lindexin mekko ja kotivaatteksi ostettu college menevät osastoon "ihan järkeviä ja edullisia perusvaatteita", eli niille löytyy kyllä käyttöä. Tietyllä tapaa typeryyksien osastoon joutuvat Vero Modan ja GT:n trikoorätit, jotka ovat kyllä ulkonäkönsä puolesta kivoja, mutta laadun puolesta melko kuraa. Etenkin vertsun trikoolumput pitäisi muistaa kiertää kaukaa, sillä ne lurpsahtavat aina jo viimeistään toiseen pesukertaan mennessä. Niin kävi myös tuolle vihreälle lepakolle,  jonka helma on  jo viikko ostamisen jälkeen ihan löysä ja muodoton. saman kohtalon koki syksyllä ostamani ruttumekko. Tästä lähtien, jos siis harkitsen ostavani vertsutrikoota, muistuttakaa minua tästä!

Vaatteiden ostamisessa tuomio kuuluu siis: Ottaen huomioon käynnissä olleet alennusmyynnit, vastaajan toimet eivät päässeet riistäytymään täysin lapasesta, mutta tulevaisuudessa olisi hyvä pohtia hankintojaan tarkemmin ja kiinnittää lisää huomiota laatuun.


Näiden ostosten vastapainoksi pistinkin sitten vaatekaapista porukkaa pihalle useamman laatikollisen verran ja osa tuotteista odottaa vielä huuto.nettiin pääsyään. Rahallisesti vaateralli päätyi tammikuussa siis jopa jokusen euron plussan puolelle. Ei ihan huono suoritus minun kaltaiseltani shoppailuaddiktilta.

Millaisen tuomion te langetatte ostoksistani? Menikö ihan överiksi?