Sähköpostiini tipahti eilen mukava ja jo hetken aikaa odotettu tiedotus: ystäväni Minnan ja hänen siskonsa Tiinan nettikauppa nimeltä Harakka on vihdoin avattu. Ja mitäs muutakaan voisi tarjota noin mainiolla nimellä paiskattu pulju kuin kaikkea kiiltävää, eli koruja. Valikoimissa on tällä hetkellä kolmisenkymmentä tuotetta, mutta kauppiaat lupaavat tuotevalikoiman vaihtelevan melko nopeassa tahdissa, sillä kutakin tuotetta on myynnissä aina vain muutamia kappaleita.

2059314.jpg

Ihastuin välittömästi tuohon putiikin sympaattiseen logoon!


Idea omasta nettikaupasta syntyi viime joulun aikaan, kun yrittäjäperheessä kasvaneet siskokset miettivät, että olisi mukava kokeilla yrittäjyyttä itsekin.  Kokeneille nettishoppailijoille oli  melko luonnollinen ratkaisu perustaa itsekin nimenomaan verkkokauppa, ja tärkeää on myös, että sen hoitaminen onnistuu muun työssäkäynnin ohella.  Näin alkuvaiheessa vähän varastointitilaa tarvitsevat korut tuntuivat helpolta myyntiartikkelilta, mutta naisilla olisi kuitenkin toiveissa laajentaa tarjontaa myöhemmässä vaiheessa myös muihin asusteisiin, kuten esimerkiksi laukkuihin.



2059344.jpg

Työnjako kahden naisen firmassa menee koulutuksen mukaan: kansainvälisen kaupan Tradenomi Tiina hoitaa kirjanpidon ja muut bisneskoukerot, kun taas graafisen suunnittelun parissa työskentelevä Medianomiksi valmistunut isosisko Minna vastaa yrityksen visuaalisesta puolesta ja nettisivuista. Myyntiin tulevat tuotteet valitaan kuulema hyvässä yhteishengessä.


2059346.jpg


Valikoimissa on näin aluksi ainakin korvakoruja, kaula- ja rannekoruja sekä muutaman tuotteen korusettejä. Tämän hetkisten uotteiden hinnat liikkuvat n. 4-10 € välillä. Postikulut ovat yhdelle tuotteelle 1,50 € ja useampia tilatessa painon mukaan. Tuotteita voi tilata joko sähköpostitse, taikka omilla tunnuksilla huuto.netin kautta, jossa tuotteet ovat tarjolla samoilla osta heti-hinnoilla, kuin Harakan omillakin sivuilla.


2059336.jpg

Oma suosikkituotteeni ensimmäisistä tuotteista oli ehdottomasti yllä näkyvät hurjan söpöt Minni Hiiri korvikset. Vinkkinä mainittakoon myös metkat Betty Boop-korvanapit, käykää tsekkaamassa!

Ja paljastetaan nyt sitten tämäkin kamaluus.. Koska tämä blogi on nyt tämän postauksen myötä myynyt sielunsa markkinavoimille, saapuvat nuo ihanat Minni Hiiret minulle ensi viikolla lahjuksena. ;D Ja mikä parasta, samassa paketissa saapuu ehkä lainaan Beverly Hills 90210 1. tuotantokausi, jonka Minna kertoi jo itse ahmineensa. Ysäri-vibat, tervetuloa olohuoneeseeni!
Saa nähdä millaiset vaikutteet sieltä pukeutumiseeni revin.. miten olis kukka-body ja etutukkaan kunnon heitto? :D