Eilen se sitten saapui, syksy nimittäin. Kiskaisin pikkukenkien sijasta jalkaani saappaat ja hyvästelin kesän. Saappaita tutkaillessani tajusin, että nyt olisi hyvä hetki huoltaa kaikki syys- ja talvikengät kuntoon. Yhdet viime keväänä hankitut Bronxin saappaat kaipaisivat hieman varsien venytystä, noista kuvassa olevista Bronxeista lähti eilen korkolappu terassin laudoituksen väliin ja kaikki muutkin kengät kaipaisivat vähintään suojakäsittelyn. Taidankin otta loppukuun tavoitteeksi käydä läpi kaikki saapikkaani ja katsoa millaista käsittelyä ne kaipaavat. Puhdistus ja lankkaaminen tekevät ihmeitä ja korkolappujen uusimisella monet kaappiin unohtuneet kengät saa takaisin käyttöön. Myös sellaiset kengät, jotka ovat oleet jäähyllä useamman talven kannattaa jälleen kerran tarkastaa, sillä kuten kaikki tiedämme kaikki trendit palaavat jossain vaiheessa. Eli ne viisi vuotta sitten hankkimasi saappaat saattavatkin näyttää silmissäsi tänä syksynä ihan erilaislta kuin pari vuotta sitten!

1200926.jpg

oi! kaikkia noita nillkureita voi taas jo pian käyttää! valkoiset Bianco, ruudulliset mamman tuliainen, mustat Tamaris

 

1200925.jpg

Muutaman vuoden takaiset marjapuuron väriset piikkikärjet (Tamaris) ei taida kyllä päästä kaapista ulos tänäkään talvena, mutta kuka tietää jos niidenkin aika vielä joskus tulee. Mustat Bronxit taas on ihan luottokamaa ja ruskeiden Dinskon nahkasaappaidenkin potentiaalin minä jaksan uskoa.

Kaverit houkuttelivat eilen viettämään tyttöjen iltaa. En olisi millään jaksanut lähteä ja yritinkin vedota epäsosiaaliseen olooni ja limaiseen ulkomuotooni. (suihkuun meneminen tuntuu joskus vaan ihan ylitsepääsemättömältä!) Rakas ystäväni Paukku sitten soitti vielä kertaalleen ja käski minua sanomalla "nyt sinne suihkuun! sitten vaan ripsaria silmään ja hieman korostavaa luomiväriä kulmaluulle ja minä katson sillä aikaa sun blogista jotkut hyvät kuteet mitä voit laittaa!" (Toi luomiväri juttu juontaa juurensa siihen, että kerroin Paukulle joskus pikameikkikikastani: kiireessä pistän vain vaaleaa hieman hohtavaa luomiväriä kulmaluulle  korostukseksi ja jätän itse luomet ilman. Se aikaan saa pienen efektin siitä kuin olisinkin laittanut varjostukset. Aamu-uniselle kaikki aikaa säästävät huijaukset ovat kullan arvoisia.) Suihkusta tultuani tosiaan soi puhelin ja luurista tuutattiin korvaani kolme eri asuvaihtoehtoa. Ei tuollaisen aktiivisuuden jälkeen enää voinut kieltäytyä, joten ulos oli lähdettävä. Kaikki Paukun ehdottamat kamppeet sattuivat kuitenkin piileskelemään pyykkikorin uumenissa, joten päälle päätui ehdotusten ulkopuolista materiaalia.

1832727.jpg

  • nahkahame/Lindex
  • neule/Esprit
  • violtit sukkikset/Seppälä
  • saappaat/Bronx
  • laukku/kirppikseltä
  • kaulakoru/H&M
  • rannekoru/mamman vanha

Pitäsiköhän mun tänään aloittaa se mustan välttely? Pystyiskö tän viikon elämään niin.. Mutta tulin tulokseen, että en voi olla kokonaan ilman mustaa, mutta yritän parhaani mukaan vältellä. Mutta kun mitä ihmettä esim punaisten housujen kanssa puetaan jos ei mustaa? En halua näyttää kirjavalta sirkuspelleltä! Apua. No mut mä luoaankovasti yrittää.. jooko?

PS: kahden postauksen takaisessa kirppari-postauksessa on edelleen tuotteita jäljellä! Ja kaapeista löytyi jo jotain myytävää lisääkin, joten postailen jossain vaiheessa toisenkin puotipostauksen.

EDIT: Mä sain heti tämän postauksenjälkeen ahdistuskohtausken vaatekaapilla, kun yritin silmäillä siellä olevia muita kuin mustia vaatteita. Yksi violetti mekko päätyi päälle asti kunnes tajusin, että tarvitsisin sen seuraksi kuitenkin mustat sukkikset ja mustan neuletakin. Muita vaihtoehtoja ei olisi ollut! Kuvittelin itseni poistumaan kotoa jossain muussa kuin mustassa ja hyvä etten tirauttanut kyyneltä. Eieiei.. Olen täällä nyt sitten mustissa farkkuleggareissa ja mustassa tunikassa, musta tukkapanta päässäni ja arvelen laittavani jalkaan mustat kengät. Laukun saatan uskaltaa ottaa keltaisena. Eli ei onnistunut väriviikon aloitus näin äkkiseltään. On pakko tehdä paremmat valmistelut ja kaivaa kaapista valmiiksi jotain sellaista johon voiskuvitella pukeutuvansa pyörtymättä. Mä en halua tehdä pukeutumisesta asiaa, joka ahdistaa ja ex-tempore väreihin pukeutuminen todellakin ahdistaa. Minä en olisi minä! Eli aloitetaan tätä hommaa vähän varovaisemmin tutustumalla mun kaapin sisältöön tässä joku ilta... Nyt tää lähtis hakee postista tän uutta mustaa takkia.