Tällä kertaa katkaisen pitkän postaustauon vastailemalla teidän edelliseen postaukseen jättämiinne muutamiin kysymyksiin. Postauksessa kuvituksena olevat kuvat kuuluvat kenkäkalenterisarjaan, josta muutaman kuvan esittelin jo aiemmin.

Kumman valitsisit mieluummin? Rajaton budjetti kenkiin loppuiäksi mutta vain 7 uutta vaatetta vuodessa (alusvaatteita ei lasketa, eikä sukkia)vai nykyinen tilanteesi?

Ehdottomasti nykytilanne. Kyllästyn vaatteisiin nopeammin kuin kenkiin, joten olisi hankalaa rajoittaa vaatteiden ostoa muutamaan yksilöön vuodessa. Rajaton kenkäbudjetti toisi ainoastaan ongelmia, koska kaikkia kenkiä ei mitenkää ehtisi ulkoiluttaa ja säilytyskin kävisi entistäkin hankalammaksi.

Oletko koskaan laskenut tai osaatko arviolta sanoa kuinka monta uutta kenkäparia hankit tai saat yhden kalenterivuoden aikana?

En ole koskaan uskaltanut laskea.. Mutta voisin veikata että kaikki kirppari löydöt mukaan laskettuna kyllä niitä esim viime vuoden aikana tuli varmaan hankittua 20-30 paria.. Mut toi on ihan puhdas arvaus, joka on luultavasti yhtä kaukana totuudesta kuin arvioni kenkäkokoelmani suuruudesta. (arvio oli n. 70 paria ja totuus n 110 paria) :)

1324895.jpg

 

Hankitko kenkiä enemmän hetken mielijohteesta, kuin tarkkaan etukäteen harkiten (eli saatat palata vasta myöhemmin uudelleen kenkäkauppaan ostamaan tietyt kengät, joista olet jo tovin haaveillut)?

Halpoja (alle 20 €) kenkiä tulee osteltua hetken mielijohteestakin samoin kirpparikenkiä. Mutta hintavampia tulee kyllä usein kuolailtua useampaan kertaan ennen kuin sorrun. Viimeisimpiä kenkäostoksiani (jotka muuten on vielä esittelemättä!) muistan vahdanneeni netistä jo jostain marraskuulta lähtien. Eli aika kauan asiaa punnitsin ja tein ostopäätöksen vasta kun hintaa oli laskettu reilulla 30 eurolla.

 

Bikinikauteen on (onneksi) vielä aikaa, mutta millaiset bikinit sinulla on ja mistä parhaimmat löytää?

Ei ole tuo uima-asujen löytäminen ollut helppoa enää muutamaan vuoteen tuon D-kupin ja metrisen perän ansiosta. Viime kesänä minulla oli Stadiumista halvalla löydetyt bikinit, joissa oli hieman sortsi-mallinen ruskea alaosa ja niskalenkillä varustettu bandeau-mallinen ruskeapohjainen, valkopallollinen yläosa. Kyllähän niissä rannalla makasi, mutta ei ne olleet mitään aktiviteetteja varten. En ole oikein koskaan pystynyt ostamaan bikinejä, joiden ylä- ja ala-osa myydään yhdessä. Eniten pidän solmittavista halterneck-mallisista yläosista, koska niissä tissit saa kurottua suht mukavan tuntoiseksi "paketiksi". :) Ensi kesänä on taas uusi itku edessä, koska tarvitsen uudet bikinit. En kuitenkaan halua vielä ajatella koko asiaa, koska olen tällä hetkellä lihavampi kuin koskaan aiemmin elämässäni. Voi olla, että tulevana kesänä viihdyn ne harvat kertani biitsillä juuri hankkimassani mustassa kokouimapuvussa. Mitään järkevää vinkkiä bikineiden ostopaikoista minulla ei ole antaa. Omani ovat yleensä olleet H&M tai Lindex kamaa.

1324896.jpg

 

Oletko töissä radiossa?

Tämä kysymys taitaa juontaa juurensa siihen, kun kerroin luutunneeni p***aa studion lattialta. Studio, jossa työskentelen on kuitenkin, vastoin kysyjän epäilyksia, valokuvausstudio, eikä radio-sellainen. Eli työskentelen tätä nykyä valokuvaajana. Sain muutes viime viikolla ihkaoman työhuoneen ja iMacin. Olen aika innoissani! Eka työpaikka ikinä, jossa mulla on oma huone ja oma kone. Tuntuu tosi aikuiselta. :)

Esittele 3 lempivaatettasi. Saat tulkita tuota ihan miten vaan, eli voivat olla esim. muistojen takia tärkeitä, muuten vaan ihania tai vaikka huippuja käyttövaatteita.

Tämä on sen verran laaja juttu, että parempi palata aiheeseen ihan kokonaisen postauksen kera. Eli pistetään työn alle tämäkin.

Onko sinulla ja äidilläsi koskaan ollut erimielisyyksiä pukeutumistyylistäsi?

Vuosia vanhemmat isosiskoni olivat siloittaneet tien minua kuopusta varten, joten mamma ei koskaan jaksanut hermoilla minun pukeutumisestani. Pukeuduin äidin oppien mukaan siististi aina yläasteen loppuun saakka, mutta lukiossa tuli sitten testailtua jos jonkinmoisia vermeitä. Äiti oli enemmänkin aina sellainen aknnustaja mitä omaan tyyliin tuli. Kai mun päällä oli välillä sellaistakin, mistä vanhemmat eivät pitäneet, mutta he olivat aina niin korrekteja, että pitivät mölyt mahassaan. (Kerros mamma sä mielipitees asiaan!!) Ns. punk-kauteni varmaan koetteli mammankin sietokykyä eniten revittyine t-paitoineen ja hakaneuloineen ja rikkinäisine sukkahousuineen. Ainoa ulkonäköön liittyvä asia, jonka äiti ikään kuin kielsi, oli haluni kokeilla kaljua. Siihen mamma totesi, että "sen jos teet, niin joudun turvautumaan nitroihin". Säästin sitten äippää sydämen tykytyksiltä ja jätin sentään muutaman millin sängen. ;)

Lakkiaisasuni herätti närää joissakin ulkopuolisissa ihmisissä, joista muutama oli vaivautunut jopa kylilä paheksumaan sitä äidilleni, että kuinka saattoi antaa lapsensa pukeutua niin yo-juhliin. Mamma oli todennut vaan, että "siksi, että kyseessä oli hänen tähän astisen elämänsä tärkein juhla ja sitä paitsi se asu oli pirun tyylikäs!". Eli kyllä se on mua aina puolustanut niin pukeutumisessa kuin muussakin itseilmaisussa.

1324897.jpg

 

Kamalin muotivillitys? Ihanin muotivillitys?

Jos omakohtaisia villityksiä mietitään, niin yks kamalimmista oli varmaan ne valkoiset Spice Girls-tyyliset lenkkarit yläasteella. Myöhemmässä vaiheessa spreijasin ne hopeisiksi.. huhhuh.. Ja myöhemmässä vaiheessa sitten sellaiset paksupohjaiset mustat klohmut saappaat, joita pidin miniäkin minimpien hameiden kera.

Itse välttelemistäni muotivillityksistä kamalana piirtyy mieleen raskausefektin aikaansaavat babydoll-topit. Yäks! Kokeilin joskus jotain kyseiseen kategoriaan kuuluvaa, ja näytin siltä kuin olisin juuri pyöräyttänyt vähintään kolmoset, ja tissini oikein huutaisivat armoa räjähdystilassaan. Mutta ei ne kyllä hoikempienkaan typyjen päällä kummoiselta koskaan näyttäneet. Eli yäks.

Ihanimpia muotivillityksiä ovat mielestäni olleet jo muutaman kesän jyränneet balleriinat. Mutta omissa jaloissani kyseisenlaiset ihanuudet kyllä kuluivat jo ennen kuin valtasivat henkkamaukat ja muut. Nyt viimeisin muotivillitys, johon olen rakastunut, ovat olleet wet look legginssit. En voi enää elää ilman.

Oletko matkustellut paljon? Entä voisitko kuvitella asuvasi muualla kuin Suomessa?

Olen matkustellut ainoastaan Euroopassa. Olen käynyt seuraavissa maissa/kaupungeissa Espanja, Italia, Ranska, Unkari, Lontoo, Oslo, Pietari, Tallinna, Tukholma. Eli todella basic-settiä. Ensimmäisen ulkomaanmatkani tein mammani ja "poikaystäväni" sekä hänen äitinsä kanssa n. puolen vuoden ikäisenä Italiaan. :) Edellisestä Italian reissustakin on vieräshtänyt jo kohta kuusi vuotta. Pitänee työntyä taas joskus mamman matkaan, kun se siellä ramppaa monesti vuodessa. Nyt maalis-huhtikuussa olisi tarkoitus käyttää minun aikoinaan voittamani matkalahjakortti kultsin kanssa. Suuntana on kenties Budapest tai jokin muu Euroopan kaupunkikohde, joka sopii parin-kolmen päivän viikonloppu pyrähdykseen. Kohteesta ei kuitenkaan vielä varmuutta. Riippuu siitä mitä löytyy halvalla. Matkustan ulkomaille lähinnä silloin, kun matkalle löytyy joku muu maksaja. Omasta pussista en saa kiristettyä rahaa matkustamiseen. Lontoon matkan maksoi sisko, Oslon matkan siellä asuva serkku, Nizzassa pyörähdin mamman kustantamana ja nyt seuraava reissu on arpaonnen tulosta. :) Eli en matkustele kauheasti, enemmänkin puuhasta tykkäisin.

Voisin kuvitella asuvani ulkomailla jonkin aikaa, mutta en kuitenkaan ehkä pysyvästi. Olen kuitenkin haaveillut siitä, että pääsisin jossain vaiheessa hetkeksi opiskelemaan ulkomaille.

Lisääkin kysymyksiä otetaan vielä vastaan!