26 v. syntymäpäiväni kunniaksi tarjoilen teille nauruhermoja kutkuttavaa materiaalia menneiltä vuosilta. Kokovartalokuvia vaatteineen löytyi kovin vähän, mutta tukkakuvia on sitten sitäkin enemmän.

Viimeisen 10 vuoden tyyleistä tässä pieni sanallinen kertaus: Aloitin lukion löysissä farkuissa ja reisitaskuhousuissa kera pineten t-paitojen. Tukkani oli lyhyt ja blondattu, josta se muuttui punaruskeaksi siiliksi. Baari-ikään päästyä kuvioihin tulivat minihameet ja korkeat saappaat ja lukion viimeisenä vuonna rakastin nahkavaatteita. (tsekkaa nahkainen yo-asuni tästä). Pitkään jatkuneen punaisen tukan kauden jälkeen kaverini näki unen, jossa minulla oli musta tukka. Kysyin oliko se näyttänyt hyvältä ja vastauksen oltua kyllä, kävelin kauppaan ja ostin mustan värin. Opiskelut aloittaessani pukeuduin ruutuhousuihin ja revittyihin paitoihin ja lanteilla ja ranteissa roikkui niittejä enemmän kuin laki sallii. Hakaneulat olivat kovasti in. Jossain vaiheessa pukeuduin pelkästään mustaan ja punaiseen. Muistan vieläkin kauhun tunteen, jonka koin esiintyessäni ensi kertaa julkisesti valkoisessa paidassa vuonna 2002. N. 4-5 vuotta sitten aloin hieman tyttööntymään ja ostin elämäni ekat piukat stretch-farkut ja aloin hamstraamaan korkokenkiä. Bileasu sisälsi 4-5 vuotta sitten aina julmetun lyhyen minihameen ja korkeat korot. Värejä pukeutumiseeni alkoi tulla n. 3 vuotta sitten aluksi lähinnä kesäpukeutumiseen. Ruskean ja kullan sävyt iskivät päälle reilu vuosi sitten. Viimeiset pari vuotta olen pysytellyt jotakuinkin saman tyyppisissä vaatteissa kuin nyt, mutta tukka vaihtelee melkolailla edelleen. Hameen helma on pidentynyt melko lailla, mutta korot ovat edelleen mun juttu.

Ekassa kuvassa muutamia vaatteita vuosien takaa. Saa nauraa. Kuvan saa klikattua isommaksi.

1112001.jpg

  • Ylävasemmalla näkyy mun iltapukueleganssia syksyltä 2002. Koulumme uudisrakennuksen avajaiset olivat iso kutsuvierasjuhla, josta luokkamme toteutti suoran tv-lähetyksen paikalliskanavalle.  Minä toimin juontajana. Korsettiyläosan jatkeena oli viininpunainen pitkä alaspäin levenevä hame ja pitkät mustat hanskat. Olen edelleen sitä mieltä, että tukkani oli tuona iltana aivan upea!
  • Vieressä joku normi kesäasu vuodelta 2004. Farkkuminari ja rannekoruja tottakai.
  • Alavasemmalla onkin sitten Tuhlaus vm. 2000 tai 2001. Baariin lähdössä aika pienessä kankaanpalassa. Silmäkulmissa strassit ja topissa hakaneuloja. Tukkatyyliin kuului silloin rankka tupeeraus. Voi luoja, kun olis vielä nuo lentopalloilun aikaiset reidet..
  • Keskellä juhlin luokkakavereiden valmistujaisia keväällä 2006. Hameen pituus jo säädyllinen ja muutenkin yleisilme aikapaljon entisaikoja hillitympi.
  • Auts, viimeinen on paha.. Voi luoja.. Taitaa olla kevättalvea 2003 ja baariin lähdössä melko porton näköisenä. Olkaimissa niittejä, pitsihanskahärvellykset, ketjuja lanteilla, pornokorkkarit. En edelleenkään häpeä, mutta naurattaa pirusti. :)

Seuraavaksi pari  tukkakuva kollaasia.

1111999.jpg

Kuvat ovat aikajärjestyksessä alkaen ylhäältä vasemmalta ja ne sijoittuvat aikavälille syksy 2001-joulu 2006. Kuinka vauvalta näytänkään tuossa ylärivin toinen vasemmalta kuvassa! Kuva otettu pelipaita päällä lentopallojoukkuuen käsiohjelmaa varten. Alarivin vasemman laidan kuvassa pinkkiä on tukassa vain hieman, mutta onpa tullut vietettyä aikoja myös täysin pinkkitukkaisena!

Vielä pari ylimääräistä kuvaa, kun löytyi lisää niin erilaisia frisyyrejä.

1112000.jpg

Oikea yläkulma kuuluu ruutupöksy-niittivyö-aikakauteeni. Kuvassa olen tuimana Kotiteollisuuden keikalla. Vasen yläkulma on freesiä kesätyyliä vm. 2006. Vasemman alakulman kuva on joltain lukiovuosilta ja tukka on karmea punaisesta oranssiksi vaalennettu kasa. :) Kaksi muuta kuvaa ovatkin sitten ehkä omasta mielestä eniten minua itseäni. Tuollaisella mustalla lyhyellä kampauksella taisin viettää kesää 2005.

 

Ja sitten viimeiseksi se syy miksi oikeastaan innostuin noita vanhoja tukkakuvia kaivelemaan, eli eilen leikkuuttamani uusi karvakasa! Vanhentumisen kunniaksi piti hieman räväyttää. :)

1111998.jpg

Elikkäs, tollanen kummallinen epäsymmetrinen kahden sänkialueen roiskaisu tällä kertaa. Tiesin kampaajalle mennessäni haluavani toisen sivun ihan lyhyeksi ja kampaaja sitten ehdotti tuon takaosan ajelua myöskin. Kuuluun lajiin, joka ajattelee tukan olevan uusiutuva luonnonvara, jonka kanssa siksi uskaltaa kokeilla kaikkea sellaistakin mistä ei ole ihan varma. Jännältä tuntuu, enkä ihan vielä osaa itse laittaa tätä hienosti, kuten kuvista näkyy. (kuvat otettu sen jälkeen kun iltapäivällä itse värjäsin pääni, joten kuvia kampaajan laittelemasta karvoituksesta ei ole.) Menee siis jokunen päivä treenaillessa, että miten ton saa parhaiten kuosiin, mutta tykkään siitä hetki hetkeltä enemmän. Pelkäsin ensin näyttäväni liian pojalta, mutta totesin, että nuo monen kilon rasvapallot rinnuksillani ja meikkiä naamassa, en onnistu näyttämään kovin miehekkäältä, vaikka tukka olisi millainen. :) Ja edestähän nuo karvat on melko entisellään.

Mikä tukka mielestänne ollut paras? Entä mitä mieltä nykyisestä? Ymmärrätkö ollenkaan?