Mä en todellakaan tiedä tuleeko loppulukema olemaan toi viisi, mutta yritetään. Ekana siis mainitsin jokunen viikko sitten mustan clutchin. Nyt toinen laukkumalli, joka ehdottomasti kuuluisi koelmaani, mikäli joutuisin karsimaan laukkuni tuohon viiteen, on (apua, mikä tämä nyt olisi fiksusti suomeksi, isokokoinen käsilaukku?.. ) tote. (Miksi muuten suomen kielessä ei ole nimityksiä erikokoisille ja mallisille käsilaukuille? Ne on aina vain käsilaukkuja.)

Tarkoitan siis sellaista arkiveskaa, johon mieluusti saisi mahtua A4, jotta passaisi myös töissä/koulussa käytettäväksi. Ja mieluusti saisi sitten olla nahkaa, eikä mitään keinovirityksiä, mikäli omistaisin vain yhden kipaleen. Ja miksikö koen tällaisen laukun mahdottoman tarpeelliseksi? Juuri sen koulu/työ ym. arkikäytön vuoksi. Ja kun valitsee laukun ajatellen pidemmälle kuin kuluvaan sesonkiin, niin tulee luultavasti hankkineeksi todella monikäyttöisen ja pitkäikäisen peruslaukun.

Kokosin alla olevalle muistitaululle muutaman yksilön, jonka kelpuuttaisin ilomielin omakseni, mutta kun ovat kaikki noita merkkiveskoja, niin jään vain katsomaan ja kuolaamaan. (...siihen saakka, kunnes nain jonkun ökyrikkaan törpön, joka ainaista työmatkoilla olon aiheuttamaa huonoa omaatuntoa lievittääkseen ostelee minulle tuliaisiksi ihquja ja kalliita veskoja..) ;)

Klikkaa kuva isommaksi, niin näät hinnatkin!

920630.jpg

Noista jos ihan puhtaasti tunteella saisi valita, niin ehdottomasti tahtoisin tuo monivärisen Betsey Johnsonin namupalan. En tiedä onko se nuo värit, vai mikä, mutta kassi saa minut ajattelemaan Alphonse Muchan töitä. Esim. alla olevassa työssä on havaittavaissa samanmoista värimaailmaa.

920714.jpg

Kuva: allposters.com

Kassista tulee mieleen myöskin sarjan Tohtori tuli kaupunkiin, tohtorinainen ja vielä Maija Poppanenkin! Apua kuinka paljon mielikuvia se aiheuttaakin, toisin kuin järkivalinnat Chloén Edith tai Longchampin Roseau. Ne, etenkin tuo Longchamp olisivat ajattomia järkivalintoja, jotka kestäisivät sesongista toiseen, ilman kummempaa ärsyyntymistä. Ruskeita perusveskoja, jotka ovat aina turvallisia kuin äidin villapaita.

Alla vielä kuva omista kyseisen kokoluokan (ainakin lähes) ja käyttötarkoituksen laukuista.

920639.jpg

  • Ylhäällä oleva vaalea tekonahkainen laukku on toissa talven ostos Oslosta. On kyllä harvinaisen hyvännäköistä ja tuntuista tekonahkaa, joten tykkään laukusta kovasti ja se on toiminut usein koululakkuna sopivan kokonsa vuoksi.
  • Keskellä on sitten vasemmalla äidin Italiasta tuoma tummanruskea ihanan pehmeää nahkaa oleva laukku. Se on malliltaan ja ulkonäöltään todella basic, ilman kummempia koristuksia ja krumeluureja. Oli tumman värinsä vuoksi kesällä kaapissa, mutat nyt syksyn tullen nostaa taas vahvasti päätään lemppari päivittäisveskana.
  • toisena keskellä on musta Kotivinkin tilaajalahjana saatu musta tekonahkalaukku. Ihan jees kassi, kun tarvitsee mustaa isompaa laukkua, tai ei karmean räntäsateen vuoksi halua asettaa nahkalaukkua alttiiksi vaurioille.
  • Punainen krokojäljitelmälaukku on viime talven 7 € löytö Lindexistä.
  • alarivissä vasemmalla oleva maastokuvioisessa laukussa on strutsijäljitelmä somisteet ja se on viime syksyn Nizzan reissun peruja. Kooltaan ei aivan A4 luokkaa, mutta tilava arkilaukku kuitenkin. Jotenkin tuo maastokuosi yhdistettynä tuollaiseen naiselliseen malliin ja "strutsi" yksityiskohtiin miellytti minua. Hyvä kaveri farkkujen ja mun khakinvihreän armylätsän kera.
  • Keltainen Global essentialsin laukku ei myöskään yllä ihan koululaukkukokoiseksi, mutta värinsä puolesta ehdoton arkilaukku kesäisin. Stockan alennusmyynnistä hankin jokunen vuosi sitten 16 €. Piristäisi varmaan myös nyt syksyn pimeydessä mustan puhuvaa yleisilmettä.

Jos joutuisin pyrkimään siihen viiden laukun tilanteeseen, niin näistä laukuista valitsisin kokoelmaani ehdottomasti mamman tuoman ruskean nahkalaukun. Ehdottomasti monikäyttöisin ja laadukkain.

EDIT: äidin kommentin jäljiltä muistin tämän mamman vanhan ihanuuden. Tästäkään en voisi luopua.

921068.jpg