Olen todella herkkäihoinen, enkä voi kuvitellakaan pitäväni esim. lampaan villasta, angorasta tai mikä vielä kamalampaa, ällöttävistä tekokuiduista tehtyjä neuleita. Mammani on opettanut minut neuleasiantuntijana hyvälle ja neulevarastoni on lähes aina koostunut puuvillaneuleiden lisäksi lähinnä silkki- ja kashmirvaatteista. Ja kashmir on ihan ehdoton lempparini. Maailman turvallisimman olon saa kun kotona käydessä kietoutuu äidin kashmirneuletakkiin, jossa tuoksuu mamman hajuvesi. :)

Kashmirhan on siis todella hienoa kashmirvuohen alusvillaa, jota yksi vuosi tuottaa vuosittain ainoastaan n. 500 g. On siis tuosta syystä melkoista paljon normi lampaanvillaa arvokkaampaa. Kashmir on todella hieno kuitu, joten sen hoidossa on oltava hyvin varovainen. Tuotteet pestään hellävaroen haaleassa vedessä neutraalilla pesuaineella ja varotaan mekaanista muokkausta, jottei se vanuttuisi. 

Voin tunnustaa, että omat rahat ei todellakaan veny kyseisestä matskusta väsättyjen paitojen ostoon, mutta onnekseni mamma joko neuloo niitä minulle, taikka raahaa sitten selkä vääränä Italiasta, koska ovat siellä halvempia. Äidin motto on, että mitä enenmmän niitä reissuiltaan ostaa, niin sitä enemmän hän säästää. Parhaat kashmirini ovat olleet käytössä useampia vuosia ja sitten kun ne nuhjaantuvat sen näköiseksi, ettei viitsi julkisilla paikoilla pitää, niin ovat mitä parhaimpia kotivaatteita. Kylminä talviöinä jopa joskus nukun vetoisassa makkarissamme ikivanhassa monesti paikatussa neuleessani.

Viime syksynä Nizzan reissulta ostamani Naf Nafin kashmirneuletakki oli pettymys kestettyään ehjänä vain yhden talven. Mutta hintakin oli sen verran edulinen (70 €), että arvata saattoi, ettei kyseessä ollut ihan maailman huippulaatuisin kapistus. mutta mamman paikattua kyynerpäät, on se tehnyt taas uuden tulemisen nyt ilmojen alkaessa viiletä.

Parasta kashmirneuleissa on mielestäni se, että ne ovat todella ohuita, mutta silti lämpimiä. en nimittäin yhtään tykkää pukeutua pakkasillakaan mihinkään pönöttävään, paksuun ja kankeaan villapuseroon.

Jos mulla siis olis just nyt reilu 4000 € ihan turhanpäiväistä rahaa, joka oikein anois tulla tuhlatuksi johonkin ihanaan, niin mä tilaisin kaiken tuossa alla näkyvän. Kaikkien kuvassa olevien vaatteiden materiaali on kashmir, (paitsi Thomas Wylden huppari, jossa on kashmirin lisäksi silkkiä).

862599.jpg

Tuo Burberryn strutsin sulilla koristettu mekko, nyt ei välttämättä kuulu  sarjaan kaikista tarpeellisimmat ja käytännöllisimmät, mutta äärettömän suloinen se on. Kaikki muut tuotteet olisivat juuri mahtavia perusvaatteita, jotka varmasti käytäisin puhki. Suosikkini on kenties tuo jo em. silkki-kashmir hupapri, jossa on upea strassikuviointi selässä. Olisi niiiin hitti talvikeleillä!

Tuo harmaa James Persen basic v-aukkoneule on melkolailla sen oloinen, että voisin kysellä, josko mammalta löytyis intoa kilkutella minulle tänä talvena jotain tuon tapaista. Eli ihan super ohut pitkänmallinen neule kashmirista olis enemmän kuin jees, äiti!!! Hihat vois jättää pituuteen 3/4.

Mustat neulemekot eivät onneksi oikeasti ole just nyt tarpeen, koska viime keväänä äitini neuloma ihana mohairtunika suurella kauluksella odottaa kaapissa innosta kiljuen viileämpiä kelejä, jotta pääsisi taas päälle. (Tulee varmaan esittelyyn jossain kohtaa päivänasuna.) Mutta oli tarpeen tai ei, niin tuo Azzaron poolokauluksinen tunika sivussa olevine strassinappeineen olisi upea ja aikaa kestävä vaate. Voisin kuvitella pukeutuvani tuollaiseen vielä vuosienkin päästä.

Mutta köyhyyteni vuoksi en siis voi kuin haaveilla noista ihanuuksista, ja odottaa kieli pitkällä äidin seuraavan Italian matkan anteja. :)

Kenelle muulle kelpais kyseiset rievut?