Trendin sivuilta eksyin tuollaisen uuden meikkimerkin, MSCHIC:n sivuille. Firmasta ja sen tuotteista irtosi seuraavanlaista infoa: "MSCHIC on uusi, trendikäs kosmetiikkasarja, joka tarjoaa ammattitasoiset meikkituotteet jokaiselle suomalaiselle naiselle. MSCHICin takana on neljä rohkeaa suomalaista naista, kokoelma suunnitellaan Suomessa ammattimeikkaaja Mariela Sarkiman toimesta ja tuotetaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa."  Meikkien kerrotaan olevan ammattitasoisia, mutta suunniteltu erityisesti kuluttajia ajatellen, eikä niitä ole testattu eläimillä. Mineraalimeikkien mainitaan sopivan hyvin allergikoille ja herkkäihoisillekin.


Ainakaan toistaiseksi en ole törmännyt kyseiseen merkkiin missään liikkeissä, eikä sivuillakaan ole mitään tietoa jälleenmyyjistä, joten voi olla, että myynti tapahtuu ainakin toistaiseksi pelkästään netin kautta. Valikoimista löytyy kaikkperusmeikkituotteet pohjustuksesta, silmämeikkeihin ja huulipuniin. Myös melko hyväsivellinvalikoima. Itse meikeistä positiivisimmin yllättää kattava valikoima luomivärejä, reilut 100 eri sävyä, mm. toistakymmentä eri ruskeaa ja ihania räväköitä värejä Tropical brights-nimen alla.

592158.jpg

Tuotteiden hinnat 12 eurosta ylöspäin. Esimerkiksi luomivärinapit maksavat 14€, meikkivoiteet 21-25 € ja huulipunat 12 €.

Koska kysessä on Suomalaisten suunnittelemat tökötit, niin voisi kuvitella, että esim. meikkivoide- ja puuterisävyissä olisi otettu erityisesti huomioon suomalainen vaaleus, mutta ainakaan minkäänlaista mainintaa "suomalaiseen vaaleuteen sopivuudesta" en sivuilla nähnyt. Sävyistä onkin paha mennä sanomaan mitään pelkkien netissä nähtyjen kuvien perusteella, joten enpä lähtisi ainakaan pohjustustuotteita tuolta tilailemaan.

Mitään kovin mielenkiintoista ja uutta ei kyseinen merkki mielestäni tuotevalikoiman perusteella tarjoa. Huulipunasävyjen nimetkin toistavat iänikuisia meikkikliseitä: malibu melon, flirt, wild berry, sweety, unforgettable... Mutta yhteen mielenkiinnon väluttömästi herättäneeseen tuotteeseen sentään törmäsin: Perfect finish setting spray - meikinkiinnityssuihke. Olisi kiva kokeilla, että parantaisiko tuote todella sotamaalien pysymistä naamassa. Hintaa tärpätillä on 19 €.

Liquid powder puolestaan voisi kiinnostaa niitä ihmisiä, jotka kamppailevat rasvoittuvan ihon aiheuttaman kiillon kanssa. Tuotteen kuvaus kuulostaa seuraavalta: "Kuinka saada meikki pysymään kiillottomana vaativissakin olosuhteissa ilman, että iho näyttää puuteroidulta ja elottomalta? Liquid Powder on teatterimaskeeraajien salainen ase, joka on nyt vihdoinkin kaikkien ulottuvilla. Painele pieni määrä Liquid Powderia kohtaan, josta haluat vähentää kiiltoa. Eron huomaa heti!"

592157.jpg

Tutustumistarjouksena 1.6. saakka saa paketin ilman postikuluja ja huulikiillon kaupan päälle. Mineraalimeikit puolestaan ovat -15% tutustumisalennuksessa aina 15.6. saakka.

Mielenkiinnolla kyllä tuotteita testaisin, jotta selviäisi onko kyseessä jälleen yksi tusinamarkettimerkki, vai olisiko oikein laatutuotteita. Ikäväkseni en kuitenkaan toistaiseksi tarvitse yhtään mitään meikkejä, vaan minulla on niitä jopa liikaa. Jos jollakulla on jo kokemuksia niin kertokaa ihmeessä!

Mutta kysymys kuuluu, että jos kerran sarja on suunnattu nimenomaan Suomeen ja suomalaisille, niin miksi ihmeessä kaikki tuotteiden nimet pitää silti olla englanniksi? Esimerkiksi tuotemerkin nimi on mielestäni melko huono suomen markkinoille. Pistää heti mietityttämään että kuinkahan tuo tulisi lausua. Kirjaimet m ja s tulevat tietysti suunnittelijan nimestä ja niillä on kiva kaksoismerkitys ms. , mutta ihan jo sanakuvanakin näyttää kamalalta konsonanttihirviöltä, jonka lausumista ei edes haluaisi ruveta koekilemaan. äm äs chick? em es chick? mstsik? misschick? Eli suomeksi ihan selvästi että staili ämmä! :)