Kuten kuvauksessanikin olen sanonut, niin mottoni on, että  "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina". Samasta syystä rakastan kenkiä, (ja toki monesta muustakin syystä.) Kun ostaa ihanat kengät, on ilahduttavaa tietää, ettei niistä tarvitse luopua, vaikka ahteri leviäisi, tai vaikka välillä kaventuisikin. Aloitan usein pukeutumisenikin sen perusteella, mitkä kengät tahdon jalkaani laittaa. 

Ostan kenkiä aivan syntisen paljon. Olen välillä jopa joutunut soittamaan mammalle synninpäästöpuheluita tehtyäni sen hetkiseen budjettiini suhteutettuna järjettömän hintaisen kenkäostoksen tai vaikka useamman. Äiti onneksi osaa shoppailumatematiikka ja kykenee vakuuttamaan, että olen tehnyt hyvän ja tarpeellisen hankinnan.

Muutaman parin vuodessa voi aina perustella sillä, että ostaa itselleen syntymäpäivä- tai joululahjan (tai siis useampia). Minulla on syntymäpäivä joulukuussa ja koska lahjoja voi alkaa ostaa itselleen jo reilua kuukautta ennen varsinaista päivää, niin siinä ons itten melkoinen kenkienostohaipakka lokakuulta aina tuonne joulun jälkeisiin alennusmyynteihin saakka. Ja heti kun niistä on selvitty täytyy alkaa hankkimaan kenkiä seuraavaa kesää varten. Syksyisin puolestaan huomaan pahoja puutteita syys- ja talvikenkäkokoelmassani. "Siis aivan kauheeta, mulla ei ole punaisia pyöreäkärkisiä saappaita!" tms..  

544835.jpg

Ylläolevassa kuvassa on makuuhuoneessani oleva avohyllykkö, jonka kultani toi minulle viime syksynä Ikeasta aivan tätä tarkoitusta varten. Säilyttelen siinä aina kulloinkin enimmäkseen käytössä olevia pikkukenkiä. Kaikki nuo eivät ole ehtineet vielä edes käyttöön.

Ja kuten huomaatte minulla on taipumusta hankkia välillä samaa kenkää useassa eri värissä. Nuo vasemman puolen keskihyllyn korkakrit on kaikki hankitu kerralla Ellokselta reilut pari vuotta sitten, kun en osannut päättää väriä. Pinkit halusin ehdottomasti, koska minulla oli pinkki kausi menossa, ja mustat nyt on sitä peruskauraa ja valkoisia kenkiä en silloin omistanut vielä yksiäkään, eli "perustelut" oli kaikille. Tosi hyvät jalassa ja kolme paria yhteensä 66 € eli ei paha.

Oikean alakulman korallin väriset Vagabondin Poppyt ovat maailman mukavimmat kengät jalassa. Haaveilen ruskeista täksi kesäksi. Poppyjen yläpuolella olevat valkoiset kiilakorkoiset rusettiballerinat ovat Lindexistä. Ostin ne korvaamaan viime kesänä puhkipidetyt valkoiset ballerinat. Ilahduttava hintalaatusuhde, kaiken maailman alennusten jälkeen 27 €, nahkaa. Oikealla alahyllyllä olevat leopardikuvoiset ballerinat ovat Bullboxerin, hinta oli 24 €, Biancolla tasan samat kengät maksavat 59 €.

544832.jpg

Tämä kuva on sitten toisesta kenkäkaapistani. Jokaisella avohyllyllä on aina kolmet kengät, pohjalla sitten pinottuna laatikoita, jotka kätkevät sisäänsä 1-2 paria jokainen. Keskimmäisellä hyllyllä taas kahdet samanlaiset niittikorkkarit eri väreissä. :)  Näiden kahden kaapin lisäksi kenkiä löytyy eteisestä vinopino, sekä vaatekaapistoni yläkaapeista pakattuna laatikoihin. Joka kerta kun availen laatikoita saan hämmästellä ja ilahtua, kun löydän jotain mitä en edes muistanut omistavani.

En osaa selittää mistä intohimoni kenkiin johtuu. Ne eivät ole ainoastaan ihania käyttöarvonsa vuoksi vaan rakastan kenkiä ihan jo kauniina esineinäkin. Muutamat kauneimmat bilekorkkarit ovat välillä saaneet olla esillä ihan kirjahyllyssä, koska niitä on niin ihanaa katsella. Yhdet kirjahyllyyn päässeet ovat esim. nämä Dumondin namut, joita himoitsin pitkään ja vihdoin kuukausien kiertelyn jälkeen hankin La Fiamman alennuksesta. Hintaa jäi kyllä alennuksesta huolimatta lähemmäs 80 €...

Nämä prinsessakorkkarit puolestaan aiheuttivat yhden parhaista kenkäosto-orgasmeista. Lontoosta Aldon alennusmyynnistä kolme vuotta sitten. Viimeinen pari 10 £, kun alkuperäinen hinta oli karmivat 90 £!! Mutta edelleenkin postiluukustani satelee liian vähän kutsuja juhliin, joissa voisin rakkaitani ulkoiluttaa.

En ole koskaan vaivautunut laskemaan kenkäparejani, vaikka sitä ihmiset välillä kyseleekin, mutta veikkaukseni on jossain 70-80 tienoilla, eikä se sisällä mitään urheilu-taikka työkenkiä.  Niitä ei lasketa, koska ovat pakkohankintoja. Mutta hei, en ole täysin hurahtanut ja parantumaton, möin juuri toissa viikolla lähes 10 paria kenkiä kirpputorilla. Oli pakko, koska multa loppuu tila!!

Nyt on harvinainen tilanne, sillä en koe akuutisti tarvitsevani yksiäkään kenkiä. Toki himoitsen monia, mutta täytyy ensin ehtiä ulkoiluttaa entisiä. Ainoastaan ne ruskeat Vagabondin Poppyt on ihan tosiharkinnassa...

Loppuun vielä eilisillan askarteluni:

544836.jpg

Mutta onnekseni olen huomannut, että en ole yksin tämän kukkaroa verottavan ja hyvää mieltä tuovan sairauteni kanssa. Tiedän, että vertaistukea on olemassa. ...onhan?